Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Proiectul ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE la Colegiul Național ”Neagoe Basarab” Oltenița

În perioada 23 octombrie-14 noiembrie, 25 de elevi ai Colegiului Național „Neagoe Basarab” din Oltenița vor participa la activitățile proiectului ENDLESS PRESENT-LIMITED FUTURE. 

Pe parcursul atelierelor, elevii participanți vor dobândi competențe artistice și se vor familiariza cu noțiunile de sustenabilitate și dezvoltare durabilă. La finalul atelierelor se va organiza, în localitate, o expoziție cu lucrările participanților. Realizatorii celor mai bune 2 lucrări vor fi invitați să ia parte la o tabără urbană în București.

Proiectul a debutat cu două zile de seminar (2 și 3 septembrie 2021), în regim online, și va continua până în octombrie 2022. La întâlniri au fost prezenți organizatorii, finanțatorii, partenerul norvegian, profesorii coordonatori, trainerii, un psihopedagog și un specialist în dezvoltare durabilă. S-au făcut prezentări ale proiectului, ale persoanelor implicate în proiect și ale școlilor participante, au fost dezbătute obiectivele dezvoltării durabile, s-a desfășurat o sesiune de Q&A și au fost discutate anumite aspecte care țin de organizarea sesiunilor de lucru în cadrul proiectului.

Activitatea este promovată și pe pagina de facebook a Colegiului ”Neagoe Basarab” din Oltenița. Orașele implicate în proiect sunt Alexandria, Mizil, Oltenița, Slobozia, Turnu Măgurele, Urziceni și Oslo. În cadrul acestui proiect, se vor desfășura, în incinta școlii, 6 ateliere de bandă desenată și scriere creativă, având ca temă combaterea poluării cu plastic.

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este un proiect de educație nonformală și alternativă adresat copiilor cu vârste între 10 și 17 ani.
Potrivit paginii lor de facebook, ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este o platformă interdisciplinară care încurajează noi perspective de abordare a problemelor locale și globale și își propune să promoveze arta vizuală ca un mijloc de comunicare, să contribuie la dezvoltarea de noi abilități în rândul tinerei generația și să susțină cetățenia activă.

Proiectul la care participă și elevii oltenițeni este organizat de Asociația „Volum Art” din București și finanțat din granturile SEE 2014-2021 prin Programul RO-CULTURA.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie