Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Refuz să mă las doborâtă de ceea ce mi se întâmplă…

Refuz să mă las doborâtă de ceea ce mi se întâmplă…

Când abandonezi dorinţa de a controla viitorul, poţi fi mult mai fericit.

Sunt foarte timidă. Puţini oameni mă înţeleg, pentru că a fi actor înseamnă să fii şi exhibiţionist.

În filme, alegerile mele sunt spontane.

Pentru a fi sexy, nu e obligatoriu să fii nud.

Ce rost are să faci bine, dacă acesta nu foloseşte nimănui?

Iubesc actoria, dar este mult mai amuzant să merg cu copiii la zoo.

Sunt interesată să interpretez personaje de diferite naţionalităţi, femei diferite; simt că nu sunt doar o persoană şi nu sunt definită de o singură naţiune.

Raţionamentul meu nu trebuie interpretat ca afirmaţie, ci ca întrebare.

Cred că experienţele vieţii sunt mult mai importante decât orice film aş face.

Refuz să las să mă amărască ceea ce mi s-a întâmplat. Continui să cred întru totul în dragoste şi sunt deschisă spre orice mi se va întâmpla.

Sunt atât de fericită. Nu mi-aş putea dori nimic mai mult… decât sâni mari.

Ce rost are să facem lucruri bune, dacă nimeni nu simte asta?

Nicole Kidman

Rolul care a fãcut din ea o vedetã în Australia a fost cel din serialul Vietnam, pentru care a fost distinsã cu titlul de cea mai bunã actritã a anului 1985. În 1998, Kidman a debutat cu succes pe scena teatralã londonezã, în piesa intitulatã The Blue Room, o adaptare a piesei “La Ronde” a lui Arthur Schnitzler, în regia lui Sam Mendes. Atât Kidman, cât si partenerul sãu de scenã, Iain Glenn, au interpretat cinci roluri diferite în The Blue Room, performantã care i-a adus lui Kidman o nominalizare la Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bunã actritã.
Nicole Kidman s-a nãscut în Hawaii pe 20 iunie 1967 si a copilãrit în Australia. Tatãl sãu este de meserie biochimist, iar mama educatoare. Kidman a luat lecții de balet din copilãrie și s-a înscris la școala de teatru la vârsta de 10 ani. A debutat pe marele ecran în filmul australian intitulat Bush Christmas la vârsta de 14 ani.
În cea de-a doua jumătate a anilor 90, câștigă aprecierea atât de meritată a criticilor. Actrița australiană vine în atenția audienței americane cu rolul ei din “Days of Thunder” (1990) în care joacă cu Tom Cruise, dar cu adevărat reușește de abia în 1995, cu “To Die For”, în regia lui Gus Van Sant. A cîștigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabel Archer din “The Portrait of a Lady”, adaptarea romanului lui Henry James. Deja celebră la Hollywood, Kidman avea să apară alături de George Clooney în filmul cu un buget mare – “The Peacemaker” (1997) și alături de Sandra Bullock în “Practical Magic” (1998).
Nicole Kidman a devenit cunoscută în 1995, cu filmul “Pe viaţă şi pe moarte”, în regia lui Gus Van Sant. A câştigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabelei Archer din filmul “Portretul unei doamne” (1996), o adaptare a romanului lui Henry James. Kidman a jucat în filme cu buget mare, precum “Pacificatorul” (1997), alături de George Clooney şi Marcel Iureş, dar şi în comedii romantice, precum “Ce vrăji au mai făcut fetele” (1998), alături de Sandra Bullock.
În 1999, Kidman a jucat în “Cu ochii larg închişi”, în regia lui Stanley Kubrick, iar în 2001, a interpretat rolul curtezanei din musicalul “Moulin Rouge!”, care i-a adus Globul de Aur şi o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Actriţa australiană a câştigat Globul de Aur, premiul BAFTA şi premiul Oscar pentru rolul din filmul “Orele” (2002).
În 1998, Kidman a debutat cu succes pe scena teatralã londonezã, în piesa intitulatã “The Blue Room”, o adaptare a piesei “La Ronde” a lui Arthur Schnitzler, în regia lui Sam Mendes. Atât Kidman, cât si partenerul sãu de scenã, Iain Glenn, au interpretat cinci roluri diferite în The Blue Room, performantã care i-a adus lui Kidman o nominalizare la Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bunã actrițã.
A fost căsătorită de două ori. În Ajunul Crăciunului anului 1990 s-a căsătorit cu Tom Cruise. Au adoptat împreună doi copii: Isabella Jane și Connor Cruise.


“Eram legată de Tom”, își amintește ea. “Aș fi mers până la capătul lumii pentru el… Am fost înfrântă – Când iubesc sunt nebună, pasională”, a mărturisit actrița. Ajunsă la 49 de ani pe care nu-i arată nici pe departe, Nicole Kidman are puterea să privească spre trecut și să admită că a fost naivă. Și impulsivă, adaugă ea. Dar acum se simte împlinită, chiar și după divorțul de bărbatul vieții ei, Tom Cruise, care a părăsit-o după 11 ani în care au respirat și au visat unul lângă celălalt. Astăzi are tot ce-și dorește: “Sunt mai fericită decât am fost vreodată în viața mea.” În ianuarie 2005, Nicole l-a întâlnit pe Keith Urban la un eveniment pentru Australia, țara natală pentru amândoi. Pe 25 iunie 2006 s-au căsătorit la Sidney.
Actriţa australiană Nicole Kidman, în vârstă de 49 de ani, a fost îndelung admirată şi apreciată pentru apariţiile de pe covorul roşu al Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta, fiind supranumită „Regina Cannes-ului“.
O prezenţă constantă în ultimii 25 de ani la Cannes, Nicole Kidman reuşeşte să uimească de fiecare dată prin eleganţa şi rafinamentul de care dă dovadă. Actriţa a atras toate privirile la şedinţa foto dedicată noului ei film, „The Killing of a Sacred Deer“, eveniment la care a optat pentru o rochie creaţie Dior, care i-a pus în evidenţă silueta suplă. Rochia, cu un model inspirat de coloritul păunilor, în nuanţe de verde închis, roz, purpuriu şi auriu, coafura lejeră şi machiajul discret i-au asigurat şi de această dată actriţei o apariţie fermecătoare.
De asemenea, Nicole Kidman a mai avut două apariţii de senzaţie pe covorul roşu de la Cannes, într-o rochie argintie şi într-o rochie cu crinolină albă şi corset negru.
Nicole Kidman este supranumită „Regina Cannes-ului“ nu doar datorită stilului vestimentar ireproşabil, ci şi pentru că anul acesta este prezentă la Festival cu patru proiecte, thrillerul „The Killing of a Sacred Deer“, care va avea premiera în cinematografe pe 3 noiembrie, a fost selectat pentru râvnitul Palme d’Or. Filmul spune povestea unui chirurg eminent, Steven Murphy, interpretat de Colin Farrell, care este căsătorit cu oftalmologul Anna, jucată de Nicole Kidman.


Cei doi se hotărăsc să adopte un copil, însă lucrurile iau o întorsătură groaznică în momentul în care băiatul se întoarce împotriva lui Murphy. Filmul este regizat de Yorgos Lanthimos, regizorul grec care a fost recompensat cu Premiul Juriului la ediţia de acum doi ani a festivalului pentru „The Lobster“. Kidman a mărturisit că a fost „hipnotizată“ de scenariul cineastului. Celelalte proiecte pe care le promovează la Cannes sunt lungmetrajele „The Beguiled“ şi „How to Talk to Girls at Parties“, precum şi partea a doua a seriei de televiziune „Top of the Lake“. La conferinţa de presă susţinută la Cannes, actriţa a declarat că încă se comportă ca şi cum ar avea 21 de ani când vine vorba de rolurile pe care le acceptă, precizând că îi place să facă alegeri riscante, exact cum obişnuia la începutul carierei, scrie BBC. De asemenea, Kidman a recunoscut că nu este obligată să muncească pentru a se întreţine, însă o face pentru că este pasionată de cinematografie. „Traveresez această etapă a vieţii în care încerc să mă comport ca şi cum aş avea 21 de ani şi abia îmi încep cariera. Pur şi simplu încerc să rămân îndrăzneaţă şi deschisă provocărilor, încerc să sprijin producătorii de film în care cred“, a declarat actriţa. Nicole Kidman este actriţă şi producătoare de film cu dublă cetăţenie, australiană şi americană, născută pe 20 iunie 1967, în Hawaii. Considerată una dintre cele mai talentate actriţe ale generaţiei sale şi una dintre cele mai frumoase femei din lume, Nicole Kidman este celebră pentru rolurile interpretate în filme precum „To Die For“ (1995), de Gus Van Sant, „Eyes Wide Shut“ (1999) – ultimul film al regizorului Stanley Kubrick -, „Moulin Rouge“ – care i-a adus prima nominalizare la Oscar -, „The Others“ (2001), de Alejandro Amenábar. Pentru interpretarea scriitoarei Virginia Woolf în filmul „The Hours“ (2002), Nicole Kidman a câştigat premiul Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Ursul de argint.

Devenită după acel rol una dintre cele mai cunoscute şi cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood, Nicole Kidman a lucrat cu unii dintre cei mai talentaţi regizori ai lumii şi a experimentat diverse genuri cinematografice, precum drama istorică „Cold Mountain“ (2003), drama teatrală „Dogville“ (2003), thrillerul politic „The Interpreter“ (2005) şi fresca cinematografică „Australia“ (2008). Interpretările din drama „Birth“ (2004) şi thrillerul „Paperboy“ (2012) i-au adus nominalizări la Globul de Aur. În 2011 a fost din nou nominalizată la Oscar pentru evoluţia din filmul „Rabbit Hol“, iar în anul următor a primit prima ei nominalizare la Primetime Emmy Awards pentru rolul Martha Gellhorn din lungmetrajul TV „Hemingway & Gellhorn“.
Nicole Kidman a fost din nou nominalizată la Oscar în 2017 la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru evoluţia sa din filmul „Lion“. De mulţi ani, Nicole Kidman şi-a pus notorietatea în slujba promovării drepturilor femeilor şi ale copiilor. A devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNICEF în 1994 şi pentru UNIFEM în 2006.
Nicole Kidman a fost recompensată cu o stea pentru filmele sale, situată în partea de nord, aria 6800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Surse:
cinemagia.ro
adevarul.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

88 − 84 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie