Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

S-a dat startul concursurilor. Elevii oltenițeni sunt așteptați să coopereze cu Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Profesorii de informatică anunță elevii că a fost înființată Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) în jurul comunității care a sprijinit de-a lungul timpului Olimpiadele de Informatică.

Scopul este organizarea competițiilor în situații când Ministerul Educației nu se poate implica. Organizatorii doresc o competiție care să permită păstrarea interesului elevilor români pentru informatică, asigurarea reprezentării României la competițiile internaționale.
Reprezentanții SEPI au informat Ministerul Educației despre inițiativă. Competiția se va organiza sub egida SEPI, numită Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (OSEPI). Iinformația este transmisă către toți elevii interesați din județul Călărași, din municipiul Oltenița. ”De interes imediat este secțiunea despre înscriere care are ca prim termen 19 februarie pentru trimiterea formularelor de înscriere de către școli. De asemenea, recomandarea este ca școlile să selecteze un număr de elevi care să nu îl depășească pe acela de anul trecut. Vă rugăm să ne sprijiniți și imediat ulterior acestei date pentru a realiza o verificare a situației elevilor înscriși din județul dumneavoastră.” se arată în documentele trimise elevilor Colegiului Teoretic ”Neagoe Basarab”, prin intermediul profesorilor de Informatică. Elevii sunt invitați să își exprime opțiunile.

Înscrierea la OSEPI se face de către școli. Fiecare școală va transmite un formular (www.sepi.ro/static/formular_inscriere.xlsx) completat cu elevii pe care dorește să-i înscrie la
competiție. Formularul trebuie transmis pe adresa inscriere.scoli@sepi.ro până cel târziu vineri, 19
februarie 2021.
Potrivit Regulamentului, în perioada 6 – 7 martie 2021 (sâmbătă și duminică) concurenții pot participa la o sesiune de antrenament pe platforma de concurs. Potrivit Regulamentului de înscriere ”Înainte de sesiunea de antrenament, concurenții vor primi prin emailul specificat în formularul de înscriere datele de conectare la platforma de concurs. Concurenții sunt încurajați să participe la această sesiune pentru verificarea conturilor și pentru a se acomoda cu condițiile de concurs. În perioada 12 – 14 martie 2021 se va desfășura etapa județeană pentru clasele de liceu. În perioada 19 – 21 martie 2021 se va desfășura se va desfășura etapa județeană pentru clasele de gimnaziu. La gimnaziu, durata de desfășurare a probei este de 3 ore și va consta din 2 probleme de natură algoritmică. La liceu, durata de desfășurare a probei este de 4 ore și va consta din 3 probleme de natură algoritmică.” 
Comisia Științifică se ocupă de elaborarea subiectelor și este alcătuită din reprezentanți ai Societății
(profesori, foști olimpici și specialiști în domeniu).

În funcție de evoluția pandemiei, Societatea va decide scenariul după care se va organiza fiecare etapă. Scenariile posibile sunt: online instituțional, online individual și onsite.
Listele solicitate pentru organizarea probelor în scenariul Online instituțional pot fi trimise organizatorilor OSEPI și după încheierea etapei de înscriere.
În cazul elevilor care nu vor fi nominalizați pe o astfel de listă se subînțelege participarea acestora în scenariul Online individual. În cazul organizării în scenariul Online instituțional este necesară o filmare de ambient, audio-video pentru sala de clasă. Chiar și în cazul organizării de centre unde proba se susține după scenariul Online instituțional, elevii pot opta să susțină proba în scenariul Online individual (pot exista și motive obiective cum ar fi izolarea la domiciliu).
Termenul limită pentru trimiterea formularelor de înscriere de către școli este vineri, 19 februarie, ora 24.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie