Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

S-a dat startul concursurilor. Elevii oltenițeni sunt așteptați să coopereze cu Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică

Profesorii de informatică anunță elevii că a fost înființată Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) în jurul comunității care a sprijinit de-a lungul timpului Olimpiadele de Informatică.

Scopul este organizarea competițiilor în situații când Ministerul Educației nu se poate implica. Organizatorii doresc o competiție care să permită păstrarea interesului elevilor români pentru informatică, asigurarea reprezentării României la competițiile internaționale.
Reprezentanții SEPI au informat Ministerul Educației despre inițiativă. Competiția se va organiza sub egida SEPI, numită Olimpiada Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (OSEPI). Iinformația este transmisă către toți elevii interesați din județul Călărași, din municipiul Oltenița. ”De interes imediat este secțiunea despre înscriere care are ca prim termen 19 februarie pentru trimiterea formularelor de înscriere de către școli. De asemenea, recomandarea este ca școlile să selecteze un număr de elevi care să nu îl depășească pe acela de anul trecut. Vă rugăm să ne sprijiniți și imediat ulterior acestei date pentru a realiza o verificare a situației elevilor înscriși din județul dumneavoastră.” se arată în documentele trimise elevilor Colegiului Teoretic ”Neagoe Basarab”, prin intermediul profesorilor de Informatică. Elevii sunt invitați să își exprime opțiunile.

Înscrierea la OSEPI se face de către școli. Fiecare școală va transmite un formular (www.sepi.ro/static/formular_inscriere.xlsx) completat cu elevii pe care dorește să-i înscrie la
competiție. Formularul trebuie transmis pe adresa inscriere.scoli@sepi.ro până cel târziu vineri, 19
februarie 2021.
Potrivit Regulamentului, în perioada 6 – 7 martie 2021 (sâmbătă și duminică) concurenții pot participa la o sesiune de antrenament pe platforma de concurs. Potrivit Regulamentului de înscriere ”Înainte de sesiunea de antrenament, concurenții vor primi prin emailul specificat în formularul de înscriere datele de conectare la platforma de concurs. Concurenții sunt încurajați să participe la această sesiune pentru verificarea conturilor și pentru a se acomoda cu condițiile de concurs. În perioada 12 – 14 martie 2021 se va desfășura etapa județeană pentru clasele de liceu. În perioada 19 – 21 martie 2021 se va desfășura se va desfășura etapa județeană pentru clasele de gimnaziu. La gimnaziu, durata de desfășurare a probei este de 3 ore și va consta din 2 probleme de natură algoritmică. La liceu, durata de desfășurare a probei este de 4 ore și va consta din 3 probleme de natură algoritmică.” 
Comisia Științifică se ocupă de elaborarea subiectelor și este alcătuită din reprezentanți ai Societății
(profesori, foști olimpici și specialiști în domeniu).

În funcție de evoluția pandemiei, Societatea va decide scenariul după care se va organiza fiecare etapă. Scenariile posibile sunt: online instituțional, online individual și onsite.
Listele solicitate pentru organizarea probelor în scenariul Online instituțional pot fi trimise organizatorilor OSEPI și după încheierea etapei de înscriere.
În cazul elevilor care nu vor fi nominalizați pe o astfel de listă se subînțelege participarea acestora în scenariul Online individual. În cazul organizării în scenariul Online instituțional este necesară o filmare de ambient, audio-video pentru sala de clasă. Chiar și în cazul organizării de centre unde proba se susține după scenariul Online instituțional, elevii pot opta să susțină proba în scenariul Online individual (pot exista și motive obiective cum ar fi izolarea la domiciliu).
Termenul limită pentru trimiterea formularelor de înscriere de către școli este vineri, 19 februarie, ora 24.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie