Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Să se facă primăvară! PNL a lansat „Programul de guvernare”

La începutul lunii martie, PNL a lansat public invitaţia către toți posibilii parteneri politici de a dezbare împreunăPNL „Programul de guvernare: realist, bazat pe o viziune coerentă, cu soluţii viabile. Un program liberal pentru România”, elaborat sub coordonarea premierului din umbră al PNL, Cătălin Predoiu.

Obiectivele şi direcţiile pe care se bazează programul de guvernare al PNL sunt:

 • stimularea capitalului autohton, ridicarea barierelor administrative şi simplificarea legilor pentru a face afacerile mai uşor de început şi condus;
 • stimularea domeniilor cu mare potenţial: agricultura şi industria alimentară, energetica, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiile, industriile creative;
 • recuperarea rămânerilor în urmă în domeniul infrastructurii şi al fondurilor europene;
 • relaxarea politicii fiscale păstrând echilibrele macroeconomice, avansând decisiv cu reformele structurale.

Pentru realizarea relaxării fiscale, liberalii văd două etape, pe măsura desăvârșirii reformele structurale:

 • în perioada imediat următoare, 2015 – 2016:

Până la 31 decembrie 2016, eliminarea din Codul Fiscal:

(i)                 a taxei asupra construcțiilor speciale ( ,,Taxa pe stâlp,,)

(ii)               a supraaccizei la carburanți;

 • Plafonarea contribuțiilor sociale la 3 salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale;
 • Readucerea nivelului TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016;
 • Introducerea taxării inverse a TVA pentru carne;
 • Pregătirea unui nou sistem fiscal care să fie introdus în România din 2017
 • Pe termen mediu, în perioada 2017 – 2020:
 • Reașezarea sistemului fiscal din România prin definirea a două categorii principale de impozite și taxe: naționale și locale;
 • Redimensionarea şi reaşezarea sistemului fiscal național prin generalizarea cotei unice de 16%.

În această perioadă, liberalii depun un efort susţinut pentru reaşezarea configuraţiei politice din Parlament, astfel încât să creeze o nouă majoritate care să ducă la o nouă guvernare cu PNL principalul partid de guvernământ. Aceasta, „pentru realizarea proiectului de țară ”România lucrului bine făcut”, într-o formă concretă a parteneriatului PNL cu Președintele Klaus Iohannis”, după cum a ţinut să precizeze co-preşedintlee PNL, Alina Gorghiu.

Raluca Surdu„Domeniile strategice asumate în proiectul PNL: Educația și Cercetarea, Sănătatea și Demografia, Proiectul PNL este adresat în primul rând clasei de mijloc și capitalului autohton”, subliniază deputatul liberal Raluca Surdu, membră în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaţilor.

PNL consideră că a lansat o viziune de ansamblu, nu o simplă rețetă fiscală şi că doreşte menținerea macrostabilității economice, de la care să pornească asigurarea dezvoltării României şi aprofundarea integrării în marea familie europeană prin aderarea la zona Euro. În acest sens, instituţiile internaţionale precum FMI, Banca Mondială şi UE sunt considerate parteneri de încredere şi pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =

15 − = 8

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie