Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Semințopunctura Su Jok

Profesorul Park Jae Woo fondatorul medicinii su jok spunea:

„Fiecare pom şi tufiş, fiecare fir de iarbă şi lichen s-au înţeles a-l vindeca pe om. Eu am să-i vin omului în ajutor când el mă va chema, a spus fiecare din ei. Astfel au apărut în lume medicamentele. Şi dacă se va-ntâmpla ca doctorul să nu cunoască ce leac să prescrie unui om bolnav, spiritele plantelor încet-încet îi vor şopti lui la ureche”
Viaţa omului depinde de plante, iar viaţa plantelor depinde de activitatea omului. în fraţii noştri verzi este aşezat un potenţial enorm de posibilităţi care ar uşura existenţa oamenilor şi i-ar ajuta să-şi păstreze sănătatea şi viaţa.

Stimulare punctelor de acupunctură su jok pot fi stimulate nu numai cu ace ci și cu semințe de la fructe și legume uscate, frunze, petale, pedunculi, etc.

Semințele se așează pe o bucățică de leucoplast după care se așează pe mâna sau piciorul pacientului.mana si punctelesemintopunctura 1

Deoarece în cursul zilei se fac diferite activități iar semințele trebuiesc scoase, cel mai bine pot fi aplicate înainte de culcare până dimineața mai multe zile (10 -15) până ce afecțiunea dispare sau se ameliorează, apoi se ia o pauză de 2 săptămâni după care se repetă.

Organele și părțile corpului nostru au diverse forme ce se aseamănă cu diferite semințe de la fructe, legume, etc. De exemplu fasolea seamănă cu rinichii, semințele de struguri cu pancreasul, miezul de nucă cu creierul, pentru ochi se folosesc semințe de mazăre, piper negru, sămânța de calin cu inima, etc. Aplicarea lor pe corespondența corpului fizic în palmă tratează diferite boli.

Bob fasole

Bob fasole

Rinichi

Rinichi

Miezul de nucă și creierul

Miezul de nucă și creierul

 

 

 

Semințele de la la fructele și legumele verzi tratează ficatul și vezicula biliară, cele portocalii sistemul nervos, cele roșii inima, chimenul în constipații etc.

Seminţele şi diverse părţi de plante nu trebuie culese în apropierea drumurilor sau căilor ferate ori de-a lungul străzilor din oraşele mari, deoarece pot conţine săruri ale metalelor grele.

Nu pot fi folosite seminţe care irită pielea sau aparţin unor plante otrăvitoare, precum şi cele care provoacă reacţii alergice. Să nu folosiţi pentru tratament seminţe necoapte, diforme sau alterate (mucezite, rău mirositoare). În timpurile de altădată, cunoscătorii de plante medicinale care ieşeau la colectarea lor, posteau trei zile, în ajun se spălau în baie şi îmbrăcau haine curate, înainte de colectare rosteau o rugăciune ispăşitoare, se adresau către plantă cu rugămintea de a-i ierta pentru că sunt nevoiţi să-i ia o părticică pentru tratare. Niciodată nu luau mai mult decât au nevoie şi nu foloseau plante tinere ca ele să nu moară, iar după ce sfârşeau colectarea, numaidecât, mulţumeau. Dacă se întâmpla să scoată din pământ o plantă în întregime, lăsau în groapă o monedă sau o felie de pâine, în semn de răscumpărare. Nu ar fi rău dacă le-am urma experienţa şi am avea o atitudine iubitoare faţă de plante, atunci şi rezultatele tratamentului nu se vor lăsa aşteptate. Semințoterapia, ca o metodă de tratament eficient şi inofensiv, poate fi folosită de fiecare om în condiţii casnice şi spre acordarea unui prim ajutor.

E greu să ne imaginăm viitorul nostru fără o natură vie. Viaţa însăşi ne dictează regulile unui comportament grijuliu cu natura şi cu plantele, care ne dăruiesc sănătate.

Stimularea prin sâmburi de lămâi (o singură sămânță) a zonei de corespondenţă cu creierul va contribui la ridicarea capacităţii de muncă, diminuând oboseala mintală şi cea fizică. Pentru a apărea efectul pozitiv, este nevoie de timp.

Gabi Cotea
Prof. kinetoterapeut, masterand în recuperare post-traumatică
Specialist internațional în microacupunctură su jok

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 14 =

51 + = 55

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie