Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Tânăra Camelia Șerbu și poezia sa inspirată din lumi de vise

Camelia Șerbu este o tânără din Oltenița care a pășit pentru prima dată în lumea scrisului încă de pe băncile școlii, apoi continuând să dea frâu imaginaţiei pentru poezie în liceu. Chiar dacă este la început și încă nu are renumele unui poet consacrat și semnătură pentru opera sa din partea criticilor literari, Camelia este de apreciat pentru că ne-a oferit o frântură din gândurile sale, în timp ce își crește copilul sau citește un roman, ori ascultă muzică clasică trebăluind prin casă.:„Când scriu poezii mă inspir din evenimentele pe care le trăiesc în viaţa de zi cu zi. Mă încarc pozitiv în timp ce scriu și nu știu dacă este ceva ce m-a determinat să public o carte. Eu scriu de multă vreme. Nu m-am gândit să scriu o carte vreodată până în clipa când profesoara de limba engleză Adina Voicu de la Liceul ”Nicolae Bălcescu” m-a rugat și îndemnat să fac asta, după ce a văzut niște versuri postate pe pagina mea de facebook”, așa își începe simpla prezentare Camelia Șerbu.

Sursa : Pagina de facebook "Oameni si locuri"

Sursa foto : Pagina de facebook “Oameni si locuri”

Tânăra de 29 de ani a fost în mijlocul invitaților săi de la prezentarea volumului de poezie, acțiune desfășurată la Biblioteca Municipală Oltenița săptămâna trecută. Cartea intitulată simbolic ”Frânturi de vise” conține în paginile sale 50 de poezii de inspirație romantică, dragostea față de ceea ce o înconjoară fiind sentimentul care o caracterizează și cel care o determină să compună versuri.
Lansarea cărții a avut loc în prezența invitaților săi, Camelia fiind destul de emoționată dar în același timp bucuroasă că a reușit să imprime în sufletele celor ce au răsfoit poeziile sale un sentiment cald de apreciere și culoare vie în perimetrul său de deschidere artistică. ”Nu am scris proză până acum și nici nu m-am gândit. M-am gândit însă la o carte de poezii pentru copii la care să încep să lucrez. Cred că ar fi foarte inspirat. Am și poezii religioase deja scrise. Mi-a plăcut literatura foarte mult în liceu, deși am învățat cu plăcere orice materie, mai puțin la geometrie, iar doamna profesoară de română din școala generală Mihaela Moise este cea care m-a făcut să iubesc foarte mult literatura. Îmi place să citesc, să călătoresc, în special în pelerinaje. Îmi plac Mozart și Chopin pe care îi ascult deseori și pentru fiul meu, obișnuit cu genul acesta muzical, îmi place Beethoven, ascult deseori Vivaldi sau Tchaikovsky.” ne mai spune autoarea cărții.

Sursa foto : Pagina de facebook CameliaȘerbu

Sursa foto : Pagina de facebook CameliaȘerbu

Camelia Șerbu s-a născut la 26 februarie 1985 la Oltenița, copilăria și adolescența le-a petrecut mult timp ducând o viață liniștită în localitatea Chiselet, județul Călărași. A absolvit Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” din Oltenița la clasa ”tehnician textile”, apoi a obținut licența la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București – profil inginerie și management în administrația publică și agroturism. Este căsătorită și are un băiat de 5 ani pe nume Arsenie, pe care îl iubește foarte mult și căruia i-a dat numele după sfântul Transilvaniei, părintele Arsenie Boca, Camelia fiind o femeie cu multă credință în Dumnezeu și dragoste față de sfinți.

Cartea publicată de Camelia Șerbu înscrie în paginile sale o amplă reflecţie asupra trecutului, prezentului, asupra vieţii în general, stărilor sufletești oglindite în sentimente sau stări și fenomene ale naturii, scene de o sensibilitate aparte și un romantism specific ei. Un ”Cuvânt-înainte” al volumului său de poezie este semnat de Sorin Alexei, iar prefața aparține profesorului Nicolae Mavrodin. ”Autoarea Camelia Șerbu, reușește să convingă prin naturalețe și sinceritate, dovedind o uimitoare capacitate de a naște frumosul prin cuvinte potrivite. Într-o lume a tehnologiei în care valorile romantice și spirituale sădite în inimă nu mai reprezintă o prioritate și nici măcar o capacitate de înțelesuri fine, lectura dânsei impresionează prin acuratețe și prospeținme.” scrie Sorin Alexei în cuvântul său dedicat poeziei Cameliei Șerbu.
”Volumul de versuri *Frânturi de vise*, în ceea ce privește ritmul și versificația, o recomandă pe Camelia Șerbu ca pe o speranță a poeziei actuale românești.” notează în prefața cărții, prof. Nicolae Mavrodin.

Redăm mai jos câteva din strofele de început ale uneia dintre poeziile Cameliei Șerbu, care ne-a atras atenția :

~Joc de cuvinte

Zi sau noapte,
strigăt și șoapte.
Râs sau plans
tristețe-n surâs.
Alb sau negru
parțial și integru.

Tot sau puțin,
mă lași, eu te țin!
Căldură sau rece,
timpul vine, vremea trece.
Adevăr sau minciună,
și rea, dar și bună.

Clipă sau veac,
îngeri și leac.
Plec sau vin,
nemurire, divin.
Acru sau dulce,
versuri și cântece.

Ură sau iubire,
cădere, mărire.
Curaj sau teamă,
diferiți și de-o seamă.
Proză sau cuvinte,
gânduri înșiruite
așezate duios
pentru omul frumos. (…)~

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 20 =

3 + 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie