Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Trebuie să știm, indiferent de situații, să ne păstrăm demnitatea în ciuda a ceea ce ne costă, pentru a merge mai departe fără ca fața Destinului să se întoarcă spre noi să ne dezarmeze.

Trebuie să știm, indiferent de situații, să ne păstrăm demnitatea în ciuda a ceea ce ne costă, pentru a merge mai departe fără ca fața Destinului să se întoarcă spre noi să ne dezarmeze.

Cel mai frumos mormânt acoperă un cadavru.

Nu trebuie să uităm că imigranții au adus în Franța pe Picasso, Beart, Cioran … Aceasta este o oportunitate extraordinară pentru Franța. Există, probabil, printre ei un viitor Aznavour, cine stie?

Nostalgia este dorul de vremurile trecute, în care nu era nimic de râs.

Şi mie ce-mi rămâne după ce te-am iubit? Vocea stinsă a unui ecou… braţele, care nu mai au ce îmbrăţişa. Dar mai ales teama, teama de-a mai iubi şi mâine.

Sunt un francez catolic cu rădăcini armeneşti, soţia mea este suedeză protestantă, am un cumnat algerian, care este musulman şi un nepoţel evreu. Ne înţelegem bine pentru că nu discutăm despre religia celuilalt, ci o respectăm.

Femeile au în ziua de astăzi cu siguranţă mai multe drepturi, dar înainte aveau mai multă putere.

O femeie trebuie să ştie să tacă. O căsnicie fără tăcere e ca o maşină fără frâne.

Dragostea, știe bine să-și plătească prețul, și durerea a rupt inima mea.

În timp ce te priveam, inima mea a naufragiat.

Dacă aș fi fost blond cu ochi albaștri, mare și elegant cu o voce pură, poate că nu mai aveam aceeași carieră.

În meseria mea, eu sunt regele necazurilor.

Sunt bulimic. Dacă nu mai urc pe scenă, mor. Credeți că m-ar amuza să mor? Mă gândesc la asta de la 15 ani.

Chiar și atunci când credem că nu mai așteptăm nimic, noi de fapt așteptăm încă ceva sau pe cineva.

Du-mă la marginea pământului, du-mă în Țara Minunilor. Se pare că nefericirea este mai puțin dureroasă la soare.

Zi după zi, oră după oră am învățat despre plâns. Și, că și memoria lui rămâne. Trebuie să înveți să uiți.

Am câștigat libertatea mea cu munca mea, iar această muncă m-a încarcerat literalmente.

Pirateria nu poate să nu sece imaginația, dar mai rău, îngroapă orice înclinație creatoare.

Succesul este doar expresia unei vaste halucinații colective.

Multe reviste au pregătit deja biografia mea, în așteptarea morții mele. Paginile lor vor îngălbeni înainte de a le oferi această bucurie.

Nimic nu mi-am dat, nici măcar vârsta mea.

Să nu recoltați niciodată sentimentele pe care le-ați semănat.

Trebuie să bei până la a-ți intoxica tinerețea. Pentru fiecare moment de douăzeci de ani ai noștri suntem socotiți. Și niciodată să nu ne confruntăm cu timpul pierdut.

Tata era cântăreț, mama actriță, nu știu dacă voiam neapărat să fiu pe scenă, dar astea erau ocupațiile din familia noastră.

În literatură a fost Jean Cocteau, Maurice Chevalier pentru cariera internațională, Edith Piaf pentru relația adevărată dintre public și artist și Charles Trenet pentru felul în care trebuie să compui muzica. A contat mult că i-am întâlnit.

Criticilor nu le plăcea vocea mea, nu le plăcea cum arătam, nu le plăcea ce compuneam…

Singurul secret al reușitei este să muncești, nu văd altă cale. Doar dacă nu-ți lasă tata 15 milioane moștenire. Altfel, nu se poate.

Charles Aznavour

Cunoscut ca şi Frank Sinatra al Franţei, Charles Aznavour este cel mai valoros şi apreciat artist francofon Charles Aznavoural tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l “zeul pop-ului francez”. Indiscutabil cel mai cunoscut armean al timpului său, Charles Aznavour a fost denumit în 1988 de către CNN şi publicul Time Online “entertainer-ul secolului din toată lumea”. A fost declarat ca şi interpretul extraordinar al secolului în urma voturilor din toată lumea, întrecându-i pe Elvis Presley şi Bob Dylan.
Charles Aznavour
(Shahnour Varenagh Aznavourian, armeană Շահնուր Վաղինակ Ազնավուրյան) s-a născut pe data de 22 mai 1924 la Paris.
Charles-Aznavour-Aznavour îşi începe călătoria artistică încă de la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescenţă alege să devină cântăreţ, iar în 1946 este descoperit de Edith Piaf pe care o şi acompaniază în turneele ei din Franţa (inclusiv în celebrul Moulin Rouge) şi Statele Unite.
În 1974, Charles Aznavour cunoaşte un succes extraordinar în Marea Britanie, unde celebra piesă “She” atinge prima poziţie a clasamentelor de 3 ori mai repede decât orice altceva până atunci, hit urmat şi de următoarea lui piesă “Dance in the old fashioned way”.


De-a lungul timpului a colaborat cu Edith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puţinii cântăreţi europeni invitaţi să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan (a spus despre Aznavour că este printre cei mai mari interpreţi live pe care i-a vazut), Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, Jose Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias. În 1974 Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziţii Aznavour, denumit “Write me a love song, Charlie” ce a fost re-publicat şi pe CD de curând, în 2006.


Charles a cântat alături de tenorul italian Luciano Pavarotti celebra arie Ave Maria, Elvis Costello a interpretat celebra lui piesă “She” pentru apreciatul film Notting Hill, iar celebrul tenor de opera a Charles AznavourSpaniei, Placido Domingo, prieten bun al acestuia, obişnuia să cânte din creaţiile sale, dar şi pe scenă alături de el.
Celebrul Aznavour încă susţine concerte şi se bucură de o sănătate mulţumitoare! Acesta a fost serbat anul acesta de familie la restaurantul japonez MoshiMoshi din Geneva, Elveţia. El a împlinit 92 de ani. Faimosul cântăreţ a cântat la Bucureşti în urmă  cu numai patru luni. Este încă în putere, are aceeaşi voce gravă şi melodioasă. Nu ai zice că a suflat nu demult în 92 de lumânări. Soţia lui, Ulla Thorsell (75 de ani), care îi este alături de 49 de ani, fiica Katia şi nepoţii, au fost prezenţi la aniversare. Marele artist nu şi-a pierdut nimic din veselia sa dintotdeauna şi din pofta de viaţă. Intervievat cu ocazia aniversării, marele star a acceptat să dezvăluie secretele longevităţii sale excepţionale.
Charles Aznavour la PianAznavour a explicat că forma lui bună se datorează unei griji deosebite pe care a avut-o mereu şi încă o are asupra modului de viaţă. El spune că Ullei îi datorează acest lucru. În fiecare zi face aqua-jogging, circa 350 de metri. Aqua-jogging înseamnă jogging în apă şi se face într-un bazin suficient de adânc pentru ca picioarele să nu atingă fundul, purtând o centură pentru a împiedica trupul ca să se scufunde. Oricine poate să facă această alergare în apă, chiar şi cei care nu ştiu să înoate. “Nu iau decât două mese pe zi. Rareori mănânc seara”, dezvăluie starul. Însă cel mai important secret al formei sale remarcabile este pasta de arahide. “Am înlocuit untul cu dulceaţă cu pasta de arahide. E foarte sănătoasă. Am citit că cine o consumă zilnic ajunge la 300 de ani. Mie îmi sunt suficienţi 299”, glumeşte artistul, care are o avere de peste 145 milioane €.


Cel mai recent album al său cu cântece originale, “Toujours”, a fost lansat în 2011, iar Aznavour, care nu ezită să se înconjoare de garda tânără din muzica franceză, spune că scrie “versuri în fiecare zi, adeseori un cântec pe zi”. Pe scenă, cântăreţul impresionează încă prin vitalitatea sa aproape intactă şi a făcut Charles Aznavour-doar câteva concesii în faţa vârstei sale înaintate: un prompter pentru a evita pauzele de memorie şi un fotoliu pentru aventualele accese de oboseală. Artistul francez a scris două romane şi o continuare a memoriilor sale. Al treilea volum din ciclul său de memorii, “Tant que battra mon coeur”, a fost publicat în toamna anului 2013.
Charles Aznavour a rămas foarte activ şi atunci când vine vorba de apărarea ţării de origine şi a memoriei strămoşilor săi. La sfârşitul lunii aprilie 2014, artistul a reacţionat dur, după “condoleanţele” adresate de Recep Erdogan pentru “micii copii ai armenilor ucişi în 1915”.

Charles Aznavour_“Continuând să nu recunoască genocidul armean, termenul «condoleanţe» trebuie citit, în declaraţia domnului Erdogan, nu ca o recunoaştere (a vinovăţiei poporului turc, n.r.), cu atât mai puţin ca o prezentare de scuze oficiale, ci doar ca o simplă dorinţă personală de a se părea un politician pretins «deschis»”, a declarat, pe un ton sever, Charles Aznavour.


În urma cutremurului ce a răvășit Armenia în 1988, pune bazele unei fundații cu scopul de a ajuta zonele FRANCE-ENTERTAINMENT-MUSIC-AZNAVOURsinistrate, fundație numită Aznavour pour l’Arménie. În onoarea sa, o piață din Erevan îi poartă numele, iar în Gyumri, orașul care a suferit cele mai multe pierderi de vieți omenești în cutremur, i s-a ridicat o statuie. Din 1995 este ambasador al Armeniei pe lângă UNESCO, iar din 2009 este ambasadorul Armeniei în Elveți (țara în care își are reședința), după ce a devenit cetățean armean în 2002.


Charles_Aznavour_Dacă regretă însă ceva cu adevărat este că din cauza lipsurilor materiale nu a avut parte de educație pentru că, spune el ”profesorii îți creionează drumul pe care fără să realizezi îl urmezi apoi toată viața”.
În mod excepţional, cântăreţul a evocat într-o discuţie cu preşedintele francez, aflat într-o vizită în Armenia, data la care va avea loc concertul său de adio. “Am ales data. Va fi 22 mai 2024. Atunci voi împlini 100 de ani. Sper că veţi veni”, i-a dezvăluit preşedintelui francez, cu maliţiozitate, cântăreţul de origine armeană.

Surse:
evene.lefigaro.fr
dicocitations.lemonde.fr
autori.citatepedia.ro
radioromaniacultural.ro
click.ro
mediafax.ro
ro.wikipedia.org
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =

2 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie