Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri din România poartă sigiliul sultanului Suleyman Mangnificul

suleyman-magnificulDespre trecutul acestor lucrări vorbea doar o legendă culeasă de Alexandru Odobescu de la monahii mănăstirii Bistriţa.

Conferinţa “Daruri ale lui Suleyman Magnificul din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României” va avea loc pe 25 noiembrie,la ora 17:00,la Galeria de Artă Veche Românească a MNAR,unde va fi prezentată descoperirea unui fond de ţesături medievale purtând sigiliul sultanului Suleyman Mangnificul.

Conferinţa Daruri ale lui Suleyman Magnificul din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României va prezenta una dintre cele mai spectaculoase descoperiri realizate recent în urma cercetării Colecţiei de Artă Veche Românească – un fond de ţesături medievale purtând sigiliul sultanului Suleyman Mangnificul. Conferinţa se va desfăşura în cadrul Nocturnei Muzeale a MNAR când programul de vizitare se prelungeşte până la ora 22.00.

Discuţiile vor fi susţinute de prof. univ. dr. Eugen Nicolae – director al Institutului de Arheologie ”Vasile Pârvan” din Bucureşti, Raluca Caşaru – restaurator în cadrul Laboratorului de Restaurare Textile al MNAR – şi Emanuela Cernea – coordonatorul Departamentului de Artă Veche Românească al MNAR.

Despre trecutul acestor lucrări vorbea doar o legendă culeasă de Alexandru Odobescu de la monahii mănăstirii Bistriţa. În urma unei complexe cercetări interdisciplinare desfăşurate de specialiştii MNAR împreună cu cei din cadrul Institutului de Arheologie ”Vasile Pârvan” al Academiei Române şi cu susţinerea colegilor din diferite muzee din Europa, America şi Africa, ţesăturile misterioase au putut fi datate şi asociate cu unele dintre personalităţile marcante ale culturii medievale româneşti şi universale, printre acestea aflându-se şi figura încărcată de poveste a sultanului Suleyman Mangnificul.

Pentru a participa la eveniment, cei interesaţi pot utiliza butonul “Înscrie-te online” de pe www.mnar.arts.ro.

Vineri, 25 noiembrie, cei interesaţi vor putea vizita între orele 11.00 – 22.00: Galeria Naţională.
Sâmbătă, 26 noiembrie, veţi avea ocazia să vizitaţi între orele 11.00 – 22.00: Galeria de Artă Europeană şi muzeele-satelit ale MNAR: Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului 22).

Ultima intrare în spaţiile expoziţionale se va face la ora 21.30; accesul se va face pe bază de bilet.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 9

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie