Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Unul dă voturi, altul împarte bucățica. USL trăiește ”bine” la Oltenița?

Trocul voturi-avantaje, comerț electoral-comerț local, face parte dintr-o troacă și se pare că nu-și dezminte Eu Editorialprincipiile de lături. Dacă societatea românească consideră că așa va fi salvată o națiune, atunci să ne fie cu iertare, am greșit adresa. Trebuia să ne naștem în Austria, Danemarca, Belgia sau Norvegia, în Australia mai bine printre aborigeni că era mult mai civilizat sau în Alaska și mai bine. Chiar dacă temperaturile sunt rigide. Civilizația bate temperatura. Că acest comerț fără scrupule și lipsit total de bun simț, onoare, omenie și principii umane face turul României nu ne este străin, așa cum nu ne este străină nici priveliștea oculto-cenușie a pano(a??)ramei Olteniței, cu cine are priorități și preocupări mistico-penibile, securizate de altfel într-un cerc închis al unor caractere demagogice și josnice.
Avem și o panoramă a Olteniței și o panaramă chiar la masculin, termen extrem de uzitat și preferat al unui personaj politic(ianist) local.
Cu aceste baraje în educație și comportament, cu șarlatanie pe față și lipsuri nenumărate, Typhon-ul local, căruia i s-au dat niște hățuri cu zăbale de voie de la centrul regional, face niște aranjamente ca la poker sau șeptică, devenit între timp paisprezecică, după bătut palma pe același troc din troaca locală.

Făcând saltul de la imaginea plastică ce caracterizează o urbe, unde totul mustește de interese de partid amestecate cu interese de grup, cumetrii și spectacole gratuite de e-stradă, ne oprim puțin la formațiunea politică cu spini ce face deliciul bătrânilor păcăliți de altfel foarte ușor (mai ales că unii dintre ei sunt senili) și care a atras direct o altă formațiune căreia i se spune liberală, dar numai asta nu e, sau liberă, liberă de a se vinde, a se schingiui politic, făcând jocul trocului din troaca locală.
Fiecare oraș sau municipiu are panorama lui. Aici, la Oltenița, treburile sunt foarte clare. Cel puțin la prima strigare până la ultima, ca la licitație. Că doar Oltenița, din auzite, a fost subiect de licitație. Un tablou dezolant mitologic coborât cu meșteri făurari de rău (Binele a dispărut de ceva vreme) cu cerberi, echidne, grifoni, himere, harpii, meduse sau ciclopi, pociți singuri din propriile greșeli decadente și demoralizante, jalnice și distructive.
Lăsând mitologia și zburând pe aripile timpului , ne trezim după 2012 peste 4 ani și ne întrebăm dacă USL există, dacă USL există la Oltenița mândră și vioaie, dând încă o dată dovada acestei lipituri întru menirea unor interese personale, răzbunări puerile, versatilități penibile, exagerări grotești, schimonoseli inumane, figuri de maneliști neostoiți de sunete afone, dacă e să vedem ce fel pare acum strategia politică.
După aceste alegeri ne întrebăm de la apatic la fioros dacă USL există la Oltenița. Așa cum se alege bobul de neghină sau uleiul de apă, așa s-a ales și treaba în Consiliul Local Oltenița.
La alegerea viceprimarului s-a ales cine a vrut Țone cu 9 voturi PSD și 5 PNL pentru, iar 5 voturi ALDE împotrivă. Și împotriva firii, mai ales că prin protocol și în urma alegerilor locale, ALDE avea de dat un viceprimar la Oltenița.
La una dintre cele mai importante și în același timp cu multe semne de întrebare Hotărâri de Consiliu Local, din cauza unor clauze nelegalizate și unor condiții fantomatice impuse, inexistente, cu privire la vânzarea unui teren de 80.000 de mp la Oltenița, pe Șoseaua Portului, aceiași 9 consilieri PSD (exclus oricum să fi ieșit vreunul din cârd) cărora li s-au alăturat aceiași 5 consilieri PNL, neschimbați în atitudine de la alegerea viceprimarului, cuminți, frumoși, ascultători și dedicați votului, au ridicat mâinile cu degete cu tot pentru a fi de acord cu primarul Țone și alianța lui politică.
Așadar există USL la Oltenița ?
Există ne gândim la un acord bazat pe o înțelegere de vânzare-cumpărare între fostul președinte al Consiliului Județean Călărași și primarul Olteniței privind municipiul nostru ?
Mai există principii liberale la Oltenița și în județ deasupra intereselor materiale și de grup ?
Mai există la Oltenița libertatea alegerilor și discernământ pentru onorabilitate ?
Cât timp la județ Călărașiul are nevoie de voturile PSD atunci și la Oltenița se dau voturile PNL și uite așa iaca un troc în splendoarea lui.
Cine zicea că va fi bine în oraș ? Nu punem imaginea actuală sau actualizată locală, ci prezumțiile de vinovăție privind votul.
Cine spunea că între Rău și Bine, Binele învinge ? Poate în cărți, așa cum multe lucruri bune și frumoase trăiesc în cărți și filme. Viața bate filmul și cartea.
În viața de zi cu zi, trocul umple troaca, mizeria face mătasea broaștei, iar în povestea noastră mitologică, lui Typhon îi cresc nu știu câte capete de monstru și alți șerpi pe trup fiindcă este hrănit bine și susținut de gorgone, grifoni, ciclopi sau oameni-șopârlă ce au apărut din legendă pentru a-și duce cu mândrie aspectul dezagreabil, dezastruos în mersul agale prin viață, dar ei văzându-se niște frumuseți și minuni umane.
În a doua confruntare cu Typhon, Zeus îl pedepsește pe acesta cu ajutorul trăsnetului, îngropându-l sub muntele Etna.
Cine îl va pedepsi pe Typhon-ul nostru și când ? Poate îl vor distruge propriile sale defecte și greșeli…până atunci însă se vor distruge principii morale, stabilimente economice, oameni, tineri, se va întări o rețea bazată pe inechitate socială și confuzie generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − eight =

8 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie