Elisabeta Genoa

vaccinul-antigripal

Vaccinul antigripal, potrivit cadrelor medicale și farmaciștilor, înseamnă introducerea în organism a virusului gripal, iar pe baza lui corpul uman creează anticorpi.
De ceva vreme, cum se creionează iarna, începe campania pro vaccin antigripal. Firește că medicii de familie insistă pe această metodă despre care aceștia spun și cred că face bine populației, în special bătrânilor, cei mai expuși la orice fel de boli, ținând cont și de sistemul imunitar slăbit din cauza vârstei.
Problema este extrem de controversată deși, din motive lesne de înțeles privind anumite servicii din industria medicamentelor, nu se fac avertizări cu privire la urmările aplicării acestui vaccin. După vaccinare, majoritatea celor ce trec prin injecție, capătă practic gripa. Alții au acuzat la scurtă vreme după vaccinarea cu soluția antigripală stări de rău fizic dar și psihic inimaginabile. Și pentru că nu existaseră probleme de sănătate înainte de vaccin, cei îmbolnăviți au asociat imediat schimbarea în rău și îmbolnăvirea, cu vaccinarea. Adică te îmbolnăvești de fapt după ce te vaccinezi împotriva gripei. Este culmea curiozității sau culmea păcălelii la români? Pacienții, cei care au cerut să li se facă vaccinul au exact aceleași simptome: febră, dureri de cap, alții capătă viroze respiratorii sau bronșite.
Mulți dintre medicii și asistenții de la un spital bucureștean spun că nu fac vaccinul antigripal, fiindcă după vaccin, corpul uman capătă boala sau alte simptome greu de suportat.
Medicii de familie din Oltenița spun că sezonul de gripă este și sezonul răcelii comune determinate de un număr foarte mare de virusuri respiratorii. Astfel, acest vaccin este benefic, spun ei, dar este nevoie de aproximativ două săptămâni să se formeze anticorpi pentru a te proteja împotriva virusului gripal. Dacă în acest interval de timp ești expus la gripă, se poate întâmpla ca boala să apară înainte de protecția oferită de virus. Ce să înțelegem din asta?
Cui folosește vaccinul antigripal cât timp zilele acestea am avut sesizări de la persoane care după ce l-au făcut, au pățit-o. În fiecare an, tipurile de tulpini care compun vaccinul se schimbă. Așadar, reclama năucitoare prin medicii de familie sau prin direcțiile de sănătate privind protecția populației cu acest vaccin, este una ce dăunează. Și asta o poate spune doar cel care trece printr-o experiență neplăcută ca cea de îmbolnăvire.

cu-gripaEste cunoscută teoria care arată că persoanele în vârstă, copiii mici, femeile însărcinate sau persoanele care suferă de astm, diabet, boală de inimă ori de rinichi au un risc crescut de complicații dacă fac gripă. Dar și copiii, adolescenții, adulții care sunt sănătoși pot, de asemenea, să facă o formă destul de gravă de gripă. Specialiștii pun totul pe seama transformărilor din natură, a poluării, stresului, oboselii, toate ducând la slăbirea organismului, la faptul că omul nu mai poate lupta cu boala, cu microbii așa cum ar fi făcut-o dacă nu existau acești factori externi și psihici. Virusurile gripale sunt impredictibile, virușii își schimbă tulpinele, dar asta nu înseamnă că un vaccin antigripal este soluția, ne spune un interlocutor.
Chiar dacă nu se știe adevărul gol-goluț în astfel de situații, realitatea au trăit-o cei care au observat că vaccinul antigripal nu este tocmai ”anti”.
Când se apelează la frică și la intimidare, când se manipulează masele în cel mai grosier mod posibil, nu înseamnă decât o diversiune, o nedreptate, devine o metodă de constrângere hiperbolică. În fiecare toamnă auzim aceleaşi avertismente de multe ori transformate în ceva catastrofal, apocaliptic, dacă nu ne protejăm de gripă, de bacterii și viruși ce declanșează o răceală gravă. Oamenii, de regulă ușor de influențat și convins, se sperie şi se vaccinează de îndată.
”Nu-l mai fac niciodată. De atunci îmi curge nasul permanent. E ca un izvor infim de care nu scap.” sau ”La vreo două săptămâni după ce am făcut vaccinul, am contactat un virus care mi-a făcut viața un calvar. Nu doar că strănutam și aveam aceleași simptome de gripă, dar tusea, care a devenit apoi convulsivă și productivă, mi-a luat orice putere.”
În mod intenţionat este provocată o adevărată isterie în masă. Medicii de familie insistă să facem vaccinul într-un fel dubios. Oamenii ar trebui să înțeleagă faptul că bolile se declanșează din câteva motive bine aspectate: stresul, o moștenire pe genă, supărările, durerile sufletești, bolile epidemice. Dacă știm să facem față durerilor sufletești, atunci vom cunoaște și metoda de întărire a sistemului imunitar, foarte important de altfel în menținerea organismului sănătos.
Ne amintim cum a fost perioada aceea de intoxicare a populației cu apariția gripei aviare, deși mai târziu s-a demonstrat o păcăleală. Mai târziu s-a lansat isteria cu gripa porcină sau AH1N1. Buletinele de știri erau invadate de cazuri de gripă porcină, se vorbea de victime, pentru mai multă credibilitate se foloseau cifre la îmbolnăviri, dar nimic concret. Ci doar bani aruncaţi aiurea, teroare printre oameni, veșnica disperare a cetățenilor de a se uita la știrile de senzație care sunt de altfel și cele ireale sau false, dar mai ales disconfort și dizgrație.
Cine s-a ales cu avantaje materiale ? Producătorii de vaccinuri cumva?
O iarnă fără peripeții nu se poate. De la sperieturi cu viscol, troiene, oameni prin zăpadă, înghețuri, de parcă omenirea nu s-a mai întânit cu așa ceva niciodată până acum, televiziunile de scandal sau cele care caută audiența, asta fac, până la a conduce oamenii spre panică cu îmbolnăviri cauzate de frig, apoi renumitele reclame la medicamente, reclame care în țările dezvoltate, în țările civilizate unde cât de cât democrația e la ea acasă și bine așezată, nu se dau pe posturile tv.