Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea de week-end 18, 19 octombrie 2014

Sâmbătă, 18 octombrie, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă în toate regiunile, vremea devenind ușor mai rece decât în mod normal la această dată în Moldova și în estul Transilvaniei.

În cursul zilei, în jumătatea estică a țării, cerul va avea înnorări și local va mai ploua. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Pe crestele montane, trecător, Frunze toamnaprecipitațiile pot fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, cerul va deveni variabil în toate regiunile, iar ploile vor fi izolate. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze mai mari în estul teritoriului, în sud-vestul extrem și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în jumătatea nordică a Moldovei și 22 de grade în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 9 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -2 grade, unde se va produce brumă.

În Oltenița, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. În cursul zilei, cerul va avea înnorări și trecător va mai ploua slab. Noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Duminică, 19 octombrie, vremea în România va fi predominant frumoasă. Valorile termice se vor situa ușor sub mediile climatologice specifice perioadei în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului vor Compunere-toamnafi apropiate de acestea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 1 și 10 grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Spre dimineață, izolat, în zonele joase se va forma ceață, iar în estul Transilvaniei reapare bruma.

În Oltenița, vremea va fi predominat frumoasă, dar răcoroasă, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

60 − = 51

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie