Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

2 mai și Ziua Tineretului în Mișcare la Oltenița

Elisabeta Genoa

Ziua de 2 mai s-a desfășurat sub semnul tinereții sportive. Astfel, profesoara Cristiana Drăgan, a organizat câteva competiții care s-au înscris în calendarul competițional cu una dintre probe în premieră. Este vorba de tirul cu arcul, sportul care testează abilitatea concurenților în trasul la țintă.
Dorințele de participare au fost pe măsura organizaării, astfel că participanții au semnat pentru a-și dovedi priceperea, abilitatea, exercițiul și ambiția de a duce la bun sfârșit competiția.
Provocările abundă și incită în concursuri, alte sporturi care au invitat la concentrare, rezistență, performanță, echilibru mental, coordonare și agilitate au mai fost tenis de masă, frisbee, streetball, șah.
Direcția pentru Tineret și Sport Călărași, alături de AJSpT Călărași și dunare.edu au fost organizațiile care au făcut posibilă acțiunea din 2 mai dedicată tinerilor. Competițiile din 2 mai au strâns peste 60 de participanți.

Despre tirul cu arcul, Cristiana Drăgan ne spune că vine ca o noutate pentru Oltenița și este un sport cu rădăcini medievale. ”Nu este foarte practicat sau cunoscut la noi, dar îl vom promova în timp. În ultima perioadă au apărut pasionații de arc. Mulțumesc lui Marius Dumitrescu pentru sprijin și inițiative. Voi gândi această competiție, astfel încât data viitoare să avem concurenți cu ținute de epocă și cred că ar fi foarte frumos. Pentru a trage cu arcul era nevoie de autorizație de la poliție. În ultimii ani s-a modificat legislația, iar arcurile au devenit o formă de agrement. Este prinsă la forme de distracție, de agrement.”

Profesoara de sport este și președinte al Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași, ceea ce îi dă posibilitatea să fie mai aproape de competitori. Aceasta ne reamintește beneficiile sportului: ”Pe vremea noastră, maidanele și curțile școlilor erau cele mai bune locuri de exercițiu pentru sportivi, de aici au plecat sportivii de performanță. Am ales cu această ocazie sportul pentru toți, care este în același timp masa critică pentru sportul de performanță. Am tot respectul pentru oamenii care fac ceva pentru a schimba situații defectuoase. Așa vom desfășura activități care să provoace. Să nu uităm cât de importantă este mișcarea pentru toți, pentru spiritul nostru, pentru sănătatea tuturor.” declară profesoara de sport.

Numărul orelor de sport din școală este o problemă pentru unii profesori ce au ales disciplina mișcării. Cristiana Drăgan consideră că ar fi necesare mult mai multe ore de sport. Cei care știu ce presupune orice formă de mișcare, consideră că mintea sănătoasă este doar într-un  corp sănătos. Ea trebuie antrenată prin mișcare. Părinții au din ce în ce mai puțin timp pentru copiii lor, iar atunci când stau cu ei nu îi îndreaptă spre a face mișcare, ci spre teme. Modalitățile de mișcare ar trebui să fie alese de toți părinții, competițiile organizate de Cristiana Drăgan, în colaborare cu organizațiile cu care aceasta încheie parteneriat, sunt de mare importanță la nivel local.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 14 =

61 + = 63

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie