Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

FRSpT BucurestiFEDERAȚIA ROMÂNĂ SPORTUL PENTRU TOȚI (FRSpT) funcționează a organizație sportivă națională, recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului, fiind abilitată de acesta să coordoneze activitatea în domeniul sportului pentru sănătate, educație și recreere la nivelul întregii țări.

Expresia SPORTUL PENTRU TOȚI apare pentru prima oară în anul 1900, fiind folosită de baronul Pierre de Coubertain, care a definit foarte clar diferitele forme de activitate fizică:

 • Sport pentru Toți;
 • Sport competitiv;
 • Sport de elită.

SPORTUL PENTRU TOȚI câștigă dreptul la viață pe plan mondial, cel puțin din punct de vedere al limbajului unificator pentru toate țările, în anul 1990.

Move WeekPrin SPORT înțelegem TOATE FORMELE DE ACTIVITATE FIZICĂ care, printr-o participare organizată sau nu, au ca obiectiv :

 • Exprimarea sau îmbunătățirea condiției fizice și stării mentale de bine;
 • Dezvoltarea relațiilor sociale;
 • Obținerea de rezultate în întreceri de orice nivel.

Este clar că în viziunea Consiliului Europei, sportul are:

 • Un rol de promovare a sănătății și stării de bine;
 • Un rol de integrare socială (socializare) a cetățenilor;
 • Pentru o parte restrânsă a populației, menirea sportului este aceea de a realiza cadrul iî care indivizii concurează între ei, pentru a-și măsura forțele în ideea de a câștiga celebritate și bani din această activitate.

sportulpentrutoti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 2

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie