Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

A mai cazut un mit! Telefoanele mobile nu au legatura cu cancerul!

Cancerul este boala cu rezonanta cea mai puternica pentru fiecare om care primeste acest diagnostic. Pana de curand a fost inoculata ideea ca utilizarea indelungata a telefoanelor mobile provoaca aparitia cumplitei boli, insa adevarul iese la iveala dupa aproape 30 de ani.

Telefon MobilCercetatorii au efectuat studii timp de trei decenii, adunand date intre anii 1982 si 2013, si au aratat ca nu exista niciun fel de corelatie intre utilizarea telefonului mobil si cazurile de cancer.

Aceasta cercetare a durat mai mult decat un studiu obisnuit, pentru ca a incercat sa raspunda la intrebarea daca telefoanele mobile afecteaza sanatatea.

Dupa cum relateaza Chris Mills de la Gizmodo, in cadrul studiului a fost observata o usoara crestere a cazurilor de cancer la barbati, insa nu si la femei. Desi a fost remarcata aceasta crestere la exponentii cu varsta cuprinsa intre 70 si 84 de ani, pe parcursul perioadei de timp in cauza, este important de subliniat faptul ca boala a inceput sa se dezvolte inainte ca exponentii sa inceapa sa foloseasca telefoanele mobile. in total, au fost examinate dosarele a 19.858 de barbati si 14.222 femei.

Datele statistice utilizate de cercetatori in cadrul acestui studiu releva ca utilizarea telefonului mobil in Australia a inceput in anul 1987 si a crescut cu peste 90% in ultimii 29 de ani. Oamenii de stiinta au subliniat ca trebuie luate in considerare multiplele variabile si influente asupra stilului de viata si ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a intelege pe deplin influenta acestor gadget-uri asupra corpurilor si mintilor oamenilor.

Sursa: RADOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + = 26

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie