Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acțiune în forță la 22 de primării și Consilii Județene și la 12 firme dintr-o rețea controlată de Vâlcov

DNA a demarat luni o acțiune în forță, în 11 județe, la 22 de instituții publice și 12 firme care ar face parte dintr-o rețea controlată de Darius Vâlcov, fost primar al orașului Slatina și “eminență cenușie” a politicii economice din România în regimul Dragnea, scrie G4Media.

Caracatița viza contracte de pază pe pe care firme agreate le încheiau cu primării și Consilii Județene. Rețeaua pusă la cale de Vâlcov cuprinde cu predilecție județe “roșii” din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și instituții din Transilvania. Perchezițiile s-au făcut în Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Constanța, Tulcea și Bihor. Pe listă e și Primăria Slatina, unde Vâlcov a fost primar.

Infracțiunile vizate de DNA sunt de abuz în serviciu la atribuirea contractelor din bani publici către firmele private de pază.

Potrivit ziaristii.com, Darius Vâlcov este autorul așa-zisului program de guvernare al PSD în 2016, în care se promiteau 5 autostrăzi, 8 spitale regionale, căi ferate, 2.000 de școli, 2.500 de grădinițe, refacerea stațiunilor balneare, dezvoltarea turismului în Delta Dunării, reducerea cu 35% a prețului medicamentelor, crearea a peste 850.000 de locuri de muncă și nenumărate alte povești.

Dincolo de aceste basme, realitatea e mult mai prozaică: Vâlcov are deja două condamnări pentru fapte de corupție săvârșite pe când era primar la Slatina. Niciuna dintre sentințe nu e definitivă, dar condamnările din prima instanță sunt puțin încurajatoare pentru “strateg”: 8 ani închisoare pentru o faptă de luare de mită și 6 ani și 6 luni de închisoare pentru o altă faptă de luare de mită. În total, șpaga încasată de Vâlcov în aceste două cazuri în care a fost prins s-a cifrat la 10,5 milioane de lei (asta, în perioada în care euro era circa 4,5 lei, pentru că PSD-istul a fost primar al Slatinei între 2004 și 2012).

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie