Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acțiune în forță la 22 de primării și Consilii Județene și la 12 firme dintr-o rețea controlată de Vâlcov

DNA a demarat luni o acțiune în forță, în 11 județe, la 22 de instituții publice și 12 firme care ar face parte dintr-o rețea controlată de Darius Vâlcov, fost primar al orașului Slatina și “eminență cenușie” a politicii economice din România în regimul Dragnea, scrie G4Media.

Caracatița viza contracte de pază pe pe care firme agreate le încheiau cu primării și Consilii Județene. Rețeaua pusă la cale de Vâlcov cuprinde cu predilecție județe “roșii” din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și instituții din Transilvania. Perchezițiile s-au făcut în Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Constanța, Tulcea și Bihor. Pe listă e și Primăria Slatina, unde Vâlcov a fost primar.

Infracțiunile vizate de DNA sunt de abuz în serviciu la atribuirea contractelor din bani publici către firmele private de pază.

Potrivit ziaristii.com, Darius Vâlcov este autorul așa-zisului program de guvernare al PSD în 2016, în care se promiteau 5 autostrăzi, 8 spitale regionale, căi ferate, 2.000 de școli, 2.500 de grădinițe, refacerea stațiunilor balneare, dezvoltarea turismului în Delta Dunării, reducerea cu 35% a prețului medicamentelor, crearea a peste 850.000 de locuri de muncă și nenumărate alte povești.

Dincolo de aceste basme, realitatea e mult mai prozaică: Vâlcov are deja două condamnări pentru fapte de corupție săvârșite pe când era primar la Slatina. Niciuna dintre sentințe nu e definitivă, dar condamnările din prima instanță sunt puțin încurajatoare pentru “strateg”: 8 ani închisoare pentru o faptă de luare de mită și 6 ani și 6 luni de închisoare pentru o altă faptă de luare de mită. În total, șpaga încasată de Vâlcov în aceste două cazuri în care a fost prins s-a cifrat la 10,5 milioane de lei (asta, în perioada în care euro era circa 4,5 lei, pentru că PSD-istul a fost primar al Slatinei între 2004 și 2012).

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie