Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acţiunea „Blocada Sud”

În luna august, din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organizează acţiunea “Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.

Potrivit unui comunicat de presă IPJ Călărași remis redacției noastre, urmarea intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1 – 31 august a.c., se desfăşoară acţiunea “Blocada”, la frontierele de vest şi sud ale României.actiune-blocada

Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

În perioada 5 – 7 august a.c., la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii angrenaţi în derularea activităţilor, au constatat 9 infracţiuni, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, 9 filtre şi au verificat 204 autovehicule.
Au fost reţinute 13 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 279 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 56120 lei. 223 dintre sancţiunile aplicate au vizat nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre acestea 44 fiind aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
Exemple:

– La data de 5 august a.c., poliţiştii Secţiei 7 Dor Mărunt, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat două percheziţii la locuinţele lui S. Laurenţiu, de 25 ani, şi S. Costel, de 27 ani, din comuna Lupşanu, judeţul Călăraşi, unde au găsit şi ridicat mai multe bunuri, care ar fi fost sustrase, în perioada 10 – 21 iulie a.c., dintr-un imobil de pe raza comunei Lupşanu.

În cauză sunt continuate cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale.

– La data de 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, pe raza comunei Nana, pe D. Florinel, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul va fi cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

– La data de 7 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, din municipiul Olteniţa, un autoturism, condus de M. Aurel, de 42 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

politie-rutiera     În cauză s-a întocmit dosar penal.

         – La data de 7 august a.c., poliţiştii din Fundeni au depistat pe DJ 301 un autoturism, condus de B. Dumitru, de 30 ani, din oraşul Budeşti, care nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

– La data de 7 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au depistat, pe bulevardul 22 Decembrie, din Olteniţa, un moped, condus de A. Răzvan, de 29 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

 • În ziua de 7 august a.c., I. Tudor, de 75 ani, din Lehliu Gara, a condus un autoturism pe strada Nicolae Titulescu, din oraşul Lehliu-Gară, şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina intrând în stâlpul porţii de acces într-o societate comercială.

Conducătorul auto a decedat la Spitalului Lehliu-Gară.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului

 • În dimineaţa de 7 august a.c., pe DJ 303, la intersecţia cu strada Mărăşeşti, în comuna Mânăstirea, T. Eugenia, de 59 ani, din localitate, se deplasa cu bicicleta şi s-a dezechilibrat, căzând pe carosabil.

Din accident a rezultat rănirea gravă a femeii, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii vătămării corporale din culpă.

 •          În seara de 7 august a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au fost sesizaţi de L. Aneta, de 30 ani, cu privire la faptul că fiica sa, de 4 ani, a fost accidentată cu o bicicletă de un alt copil, de 9 ani.

Minora a fost transportată la Spitalul Olteniţa pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului.

Recomandări, adresate de poliţişti, pentru prevenirea victimizării bicicliştilor:

– înainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stânga, sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul;

– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului

– nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice;

– nu vă tineţi de vehicule aflate în mers;

– nu transportaţi pe bicicletă altă persoană;

– nu circulaţi, pe cât posibil, pe arterele rutiere cu trafic intens;

– acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, deplasaţi-vă doar pe acestea;

– înainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept;

– la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalti participanţi la trafic au înteles intentia dumneavoastră.

Același birou de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași ne informează că pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, părinţii şi bunicii să-i supravegheze pe cei mici şi determine să acorde importanţa cuvenită respectării regulilor de circulaţie.

Şi conducătorii auto trebuie să sporească atenţia când întâlnesc în trafic biciclişti!

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 2

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie