Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acțiunea ”Foc de artificii” la final în județul Călărași

Mii de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în timpul activităţilor desfăşurate pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu astfel de materiale, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”

Materiale pirotehnicePotrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre, în perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.  Polițiștii au desfăşurat controale la persoanele fizice şi juridice autorizate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

PirotehniceLa nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Au fost ridicate, în vederea confiscării, 3.122 de petarde şi 26 de baterii cu artificii, din clasa II, masa totală a acestora fiind de 183 de kg de articole pirotehnice.

Datorită tuturor acestor acţiuni derulate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, siguranţa cetăţenilor a fost asigurată, astfel încât nu s-au produs accidentări soldate cu decese sau vătămări corporale, din cauza folosirii neautorizate sau defectuoase a materialelor pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 64 = 74

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie