Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Acțiunea ”Foc de artificii” la final în județul Călărași

Mii de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în timpul activităţilor desfăşurate pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu astfel de materiale, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”

Materiale pirotehnicePotrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre, în perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.  Polițiștii au desfăşurat controale la persoanele fizice şi juridice autorizate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

PirotehniceLa nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Au fost ridicate, în vederea confiscării, 3.122 de petarde şi 26 de baterii cu artificii, din clasa II, masa totală a acestora fiind de 183 de kg de articole pirotehnice.

Datorită tuturor acestor acţiuni derulate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, siguranţa cetăţenilor a fost asigurată, astfel încât nu s-au produs accidentări soldate cu decese sau vătămări corporale, din cauza folosirii neautorizate sau defectuoase a materialelor pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − ten =

− 1 = 4

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie