Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Alexandra Ușurelu pe scena Teatrului Național București/”Am să fiu eu casa ta”, succesul răsunător al concertelor sale

Alexandra DragalasaDouă concerte simfonice au deschis turneul național ”Am să fiu eu casa ta” ale Alexandrei Ușurelu. Spectacolele au fost susținute în seara zilei de 30 ianuarie a.c. pe scena Sălii Mari a Teatrului Național București. Producția concertului este una foarte importanță, acesta fiind al treilea an când Alexandra Ușurelu, acompaniată de Bobby Stoica și de orchestre simfonice sau de cameră pun în scenă realizări artistice într-o sală de teatru.
Biletele pentru concertul de luni s-au vândut ca pâinea caldă.


Alexandra a interpretat melodiile de pe primul său album și alte noutăți, pe care Alex le va oferi publicului larg și pe următorul său album, ce va fi lansat în toamna acestui an. La concertele de luni de la Teatrul Naţional din Bucureşti, atmosfera de basm creată prin prezența unor oameni frumoși, a fost completată de un decor fabulos ce a făcut ca cele două concerte să fie o încântare pentru public, iar spectatorii să rămână captiv pentru o seară într-o lume de vis.
Vă mulțumesc că într-o seară de luni mi-ați oferit bucuria de a vă avea pe toți alături, în ”casa mea”, acolo unde întotdeauna e mai bine în doi: eu și voi. Mulțumesc minunatei Muse Orchestra condusă de dirijorul Tiberiu Oprea, invitaților speciali, Narcisa Suciu și Alex Mușat, alături de care am cântat în premieră două cântece, grupului de percuție Drum Joy și Bobby Stoica pentru dragoste, muzică și aranjamentele simfonice ale tuturor cântecelor. Simona Semen, mulțumesc pentru rochia creată special pentru cele două spectacole, demnă de scena Teatrului Național.” scrie Alexandra pe pagina sa de facebook. Aceasta mulțumește celor de la dizainar.ro pentru decor dar și altor colaboratori pentru concertele sale de mare succes www.dizainar.ro, mulțumim că ai transformat ”casa” noastră în casa obiectelor frumoase prin elementele de design românesc puse la dispoziție și Les Ateliers Nomad, unii dintre cei mai apreciați artiști video ai momentului, pentru povestea vizuală. Mulțumim Solaris pentru catering-ul sănătos și gustos al orchestrei, echipei ceaiurilor Thessa, că au încălzit gerul cu ceai aromat imediat cum ați pășit în foaierul teatrului, AQUA Crpatica, pentru toate proiectele frumoase în care ne sunteți alături, AVON, pentru că ne-ați dat ocazia tuturor să trimitem din foaierul teatrului oriunde în țară daruri celor apropiați și echipei Htag, coordonată de Simona Ionașcu. Vă mulțumesc tuturor pentru cel mai frumos dar primit luni, 30 ianuarie… timpul vostru!” încheie Alexandra.

Alex Chitara Alexandra Flori Alexandra ScenaSeara de concert a avut-o ca invită pe Narcisa Suciu, care a venit în România special pentru această ocazie.

Alexandra si Narcisa SuciuNarcisa Miettinen Alexandra Usurelu
Narcisa și Alexandra au interpretat două melodii, una dintre ele, ”Teama”, scrisă de Bobby Stoica, fiind în primă audiție.

Către finalul concertului un alt invitat a urcat pe scena TNB, Alex Muşat, chitarist de blues şi finalistul unui renumit concurs de tinere talente. Acesta a avut câteva momente solo la chitară. Alexandra Uşurelu şi Alex Muşat au cântat împreună piesele „Preţul corect” şi „Radio Ascultabil”.

Alex MusatBiletele pentru spectacolele Alexandrei Ușurelu sunt disponibile online pe: www.iabilet.ro, www.eventim.ro și la distribuitorii autorizați din fiecare oraş.

Alexandra UsureluPrimul concert live al Alexandrei Ușurelu, intitulat ”Simfonic Pur”, s-a desfășurat cu casa închisă în Sala Mare a Teatrului Național București în ianuarie 2016. Concertul live a fost lansat în format DVD&Blu-ray și primit de public și criticii muzicali ca unul dintre cele mai impresionante concerte ale unui artist român în 2016.


Câteva reactii ale celor ce o ascultă pe Alexandra adunate din mediul on line: ”Un spectacol deplin, în care limbaje artistice multiple se articulează pentru a rotunji un gând limpede îndreptat spre public. Un spectacol-concept rafinat şi rotund, gândit până în cele mai mici amănunte pentru a pune în valoare vocea catifelată a Alexandrei […]” ( Anca-Maria Pănoiu, iconcert.ro)
“De ce o iubesc oamenii pe Alexandra Ușurelu? Publicul se vrea “îmbătat” de extensii melodioase și poetice […] ale experiențelor din cotidian, evadarea într-o poveste muzicală având nevoie de un povestitor credibil. Dincolo de vocea ei caldă, Alexandra Ușurelu transmite emoție și prin felul de a fi, natural, feminin, emotiv.” (Ionuț Paraschiv, infomusic.ro)

Alexandra ConcertPlan IndepartatAlexandra Ușurelu invită fanii, pe toți cei care doresc să o mai vadă pe scenă, la următoarele concerte din turneul său de anul acesta: Iași pe 14 februarie, Casa de Cultură a Studenților, Cluj pe 01 martie, Casa de Cultură a Studenților, Timisoara pe 11 martie și Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, Teatrul de Balet Oleg Danovski din Constanța pe 6 aprilie.

Alexandra Ușurelu susține concerte simfonice cu casa închisă, având un real succes cu un avantaj considerabil în fața muzicii comerciale, a interpretelor vremelnice de pe piața muzicală actuală. Cântecele Alexandrei sunt orchestrate simfonic de Bobby Stoica. Ea interpretează melodii alături de Dan Byron cu Muse Orchestra, dar și în compania Symphonic Pop Orchestra. Aceasta a mai interpretat și înregistrat piese muzicale alături de Mircea Vintilă, Dan Bordeianu Cornel Ilie sau Vunk.

Primul material video lansat de Alexandra Ușurelu s-a bucurat de prezența unor invitați speciali: Dan Byron, Mircea Vintilă, actorul Flaviu Crișan și grupul vocal Blue Noise. Albumul său de debut, ”La capătul lumii”, a fost de trei ori nominalizat, la numai 3 luni de la lansare, la Gala Premiilor Muzicale Radio România la categoriile „Cel mai bun debut”, „Cel mai bun duet” şi „Cel mai bun album”.
Alexandra Ușurelu a reușit să cucerească inimile multor iubitori de muzică bună prin stilul său sensibil de interpetare, prin muzica care invită la meditație, bucurie, la ore în șir de plăcere rafinată de a gusta dintr-un stil inedit, invită la stări interioare de beatitudine, dragoste, pace, lumină.

Foto:
facebook Alexandra Usurelu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie