Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

ANM: Prognoza meteo pe regiuni în perioada 6-19 august 2018

Vremea 6 – 19 august 2018 Meteorologii au emis prognoza meteo pe două săptămâni, pe regiuni. 

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Banat

Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor aproape pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Media regională a temperaturilor maxime diurne se va situa frecvent în jurul a 32 de grade, cu o ușoară tendință de scădere abia la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se vor înregistra, în medie, 30 de grade. Valorile termice nocturne vor avea ușoare variații, dar se vor încadra, în general, între 17 și 19 grade.

Probabilitatea pentru ploi la nivel local va crește după data de 14 august.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Crișana

Regimul termic va caracteriza o vreme călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, astfel încât media maximelor se va situa între 31 și 33 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe 9 și 10 august. O ușoară scădere a temperaturii aerului se va produce la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când media regională a valorilor diurne va fi de aproximativ 29 de grade. Regimul termic nocturn va marca o ușoară scădere în jurul datei de 8 august, când se vor atinge, în medie, 15 grade, însă în restul intervalului va fi caracterizat prin valori minime de 16…17 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a prognozei și, din nou, după data de 14 august. În celelalte zile, condițiile de ploaie vor fi reduse.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Transilvania

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii. Prin urmare, media maximelor va fi de 29…30 de grade, cu o tendință de scădere doar în jurul datei de 7 august și, din nou, la finalul celei de a doua săptămâni, când se va înregistra o medie regională de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade.

Ploile se vor semnala la nivel local pe 6 și 7 august, iar ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere abia după data de 14 august.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Maramureș

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 31 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 9 și 10 august. O tendință de ușoară scădere a regimului termic se va concretiza abia spre finalul celei de a doua săptămâni, când valorile diurne se vor situa în jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor fi de 15…16 grade, în medie, în cea mai mare parte a intervalului și doar pe 8 august vor fi ușor mai scăzute.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe 6 august și, din nou, după data de 14 august. În restul intervalului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Moldova

În prima zi a intervalului de prognoză se va înregistra o medie regională a maximelor de aproximativ 30 de grade, însă pe 7 august vremea se va răcori ușor și temperaturile diurne vor scădea spre o valoare medie de 27 de grade. Ulterior vor crește din nou, spre 29 de grade în intervalul 8 – 10 august, iar din 11 august și până la finalul celei de a doua săptămâni se vor menține constant în jurul a 30…31 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 18 grade la începutul intervalului, apoi vor marca o scădere și între 8 și 14 grade vor fi de 15…16 grade, iar ulterior vor crește din nou spre 18 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere pe data de 6 august, când vor fi ploi pe arii mai extinse, dar și după 14 august, când însă ploile se vor semnala doar izolat.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Dobrogea

Vremea va fi călduroasă în prima zi a prognozei, dar și în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30…31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă se va înregistra între 7 și 12 august, când media temperaturilor diurne va fi de 28…29 de grade. Minimele nocturne vor scădea ușor și treptat, de la 20…21 de grade la începutul intervalului spre 17…19 grade între 9 și 14 august, pentru ca ulterior, până la finalul celei de a doua săptămâni, să crească din nou spre 21 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe data de 6 august, iar în celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusă.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Muntenia

Vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu deosebire în prima zi și, din nou, după data de 13 august, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 33 de grade. În rest, temepraturile maxime vor fi de aproximativ 31 de grade. Minimele termice vor fi în creștere în primele zile, când se vor atinge medii de 17…18 grade, apoi vor marca o ușoară scădere până în jurul valorii de 15 grade pe 12 și 13 august, pentru ca ulterior să crească din nou, până spre finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, spre valoarea de 18 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe data de 7 august, dar ploi slabe, pe arii restrânse, vor fi posibile și în zilele de 17 și 18 august.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 Oltenia

Vremea va fi călduroasă în primele două zile ale prognozei și, din nou, între 13 și 19 august, când media temperaturilor diurne va fi 31…32 de grade. În intervalul 8 – 12 august se va resimți o ușoară scădere a regimului termic diurn, iar maximele se vor situa în jurul a 29…30 de grade. Minimele termice se vor situa între 15 și 18 grade, valorile cele mai ridicate fiind de așteptat între 6 și 10 august, precum și între 14 și 19 august.

Probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restrânse, va fi mai ridicată pe 7 saugust și, din nou, după data de 14 august.

ANM, prognoza meteo pe regiuni. Vremea 6 – 19 august 2018 La munte

Temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 și 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 6și 7 august și, din nou, în intervalul 14 – 19 august.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – grape-fruit/ grefuit/ grep/ grepfrut? Fructul citric, …
Corespondenta la redactie