Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Anul Nou cu bucurie, pe capul nostru să fie !!

Așadar, peste câteva ore „îngropăm” ultimul an din primul deceniu, din primul secol al celui de-al Treilea Mileniu, după Hristos. Am făcut toți calcule şi socoteli, analize, sinteze, balanțe și bilanțul general asupra vieții noastre în decursul unui an și probabil că déjà mulți dintre noi am făcut studii, planuri şi iniţiative pentru anul care se iveşte.
A fost un an ca orice an cu bune și rele, dar mai ales un an al surprizelor politice când contrar analizelor temeinice și aranjate, a sforilor trase și minciunilor cu sforăriile ademenitoare prin televiziunile-carapace ale marelui partid ce se visa deja stăpânitor de lume, acesta a pierdut alegerile prezidențiale. Astfel, România a pășit spre un alt făgaș și a arătat că mulți dintre români s-au trezit din amorțeală. 2014 a fost pentru toți românii anul unor evenimente marcante cu cifră rotundă. Rememorarea unor mari momente ale istoriei sau trecerea a 25 de ani de la Revoluția anticomunistă cu regretul însă că nici până astăzi nu se știe cine sunt vinovații pentru crimele din timpul Revoluției din ’89 a fost unul din evenimente. În urmă cu exact 100 de ani, de Crăciun, cu prilejul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, umanitatea a biruit pentru două zile forța întunecată a uneia dintre cele mai sângeroase conflagrații: Primul Război Mondial. De la acele zile magice de Crăciun s-a împlinit un mileniu, atunci când soldații Antantei și cei ai Puterilor Centrale (aceiași care de aproape jumătate de an trăgeau unii spre alții, având în spate un bilanț de ordinul milioanelor de morți!) au sărbătorit, printr-un miracol, Nașterea Domnului: au ieșit din tranșeele primei linii, și-au strâns mâinile unii altora, și-au dăruit cadouri simbolice, și-au împărtășit amintiri și imagini de acasă, ba chiar au încins un mic meci de fotbal. Evenimentul este povestit, s-a scris despre el, este de asemenea consemnat în unele jurnale de război, confirmat de istorici și chiar ecranizat în filme și reclame: în acele zile, pe o bună bucată din linia de vest a frontului european nu s-a tras decât… la poarta de fotbal, datorită unui armistițiu de 48 de ore cu ocazia Crăciunului. Acei soldați tineri și curați sufletește au transmis omenirii o lecție de viață despre care se vorbește totuși mult prea puțin, mai ales ca exemplu. Poate pentru că după 100 de ani, unele state ale lumii nu au ieșit din războiul mondial, ci doar au schimbat armele, armatele noii ordini mondiale făcând să se tragă în oameni nu cu tunuri militare ci cu tunuri financiare ce distrug obiective economice, țări și națiuni. repr
Anul acesta a fost și anul comemorativ al martiriului Sfinților Brâncoveni, care în urmă cu 300 de ani s-au jertfit pe altarul credinței creștine. Sacrificiul lor a pecetluit cu sânge porțile creștinătății europene în fața invaziei păgâne, un sacrificiu ca o binecuvântare pentru un popor român ce greu își ispășește păcatele.
Anul 2015 se anunţă a fi dificil pentru oamenii de afaceri şi pentru persoanele fizice, cel puțin așa reiese din iinformațiile publice. Comercianţii vor fi obligaţi să suporte cheltuieli uriaşe pentru aplicarea noilor toane de proiecte ale Ministerului Finanţelor Publice, unul dintre aceste proiecte de ordonanață de urgență fiind déjà supus dezbaterii publice pe site-ul acestui minister și care obligă toți comercianții să înlocuiască aparatele de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hârtie cu cele echipate cu jurnal electronic şi să le conecteze la sistemul de supraveghere şi monitorizare, în vederea transmiterii datelor către ANAF. Comercianţii vor trebui să achite şi costurile aferente analizei de risc efectuate de evaluatorii specializaţi şi acreditaţi. O casă de marcat electronică fiscală dotată costă între 580 şi 1.000 de lei, iar programul de gestiune, între 300 şi 1.000 de lei. De asemenea, costurile pentru analiza de risc la securitate fizică se ridică şi ele la suma de 100 de euro. Finanţele vor introduce o nouă listă de opt contravenţii privind casele de marcat, patru dintre acestea stabilind amenzi între 8.000 şi 10.000 de lei.
Potrivit surselor centrale, de suferit vor avea şi cetăţenii, care vor fi nevoiți să îşi evalueze proprietatea, iar în caz contrar, vor achita 2% din valoarea apartamentului. Valoarea impozabilă va crește în funcţie de tipul clădirii, iar la anumite categorii de autovehicule, impozitul va creşte de aproape trei ori. Astfel, clădirile vor fi impozitate ca nerezidenţiale, dacă nu sunt de domiciliu sau sediu de firmă. Efectul va fi majorarea impozitului plătit, în cazul terenurilor, de opt ori.
Începând cu 1 ianuarie 2015, medicii de familie vor trebui să-şi achiziţioneze cititoare de carduri de sănătate, ale căror costuri sunt în medie de 200 de lei.
Băncile vor raporta toate mişcările din conturile populaţiei şi firmelor, pentru a satisface, după cum se arată în nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă, „necesitatea constituirii unei baze de date la nivelul administraţiei fiscale în scopul combaterii evaziunii fiscale“. Veştile nu sunt bune nici în ceea ce priveşte rata şomajului.
Anul 2015 vine nu doar cu bombe economice ci și cu evenimente frumoase, cel puțin așa se anunță din punct de vedere cultural, unul dintre acestea fiind impresionantul Festival ”George Enescu” care adună sub cupola sa spirituală importante figuri muzicale ale lumii, talente consacrate de artiști ai scenei muzicale din țară și străinătate, ambasadori ai muzicii culte de elită sub semnătura nemuritoare a marelui nostru Enescu. Tot pentru 2015, în vară, se anunță cinci concerte ale unui alt talent muzical, unicul Andre Rieu, care va susține concertele sale impresionante la București, în Piața Constituției. Mariza, regina fado-ului portughez, va face plăcerea și deliciul multor români cu prezența sa în România, artista având déjà nenumărați fani ai săi și genului muzical amintit.
Acestea sunt doar câteva din evenimentele de anvergură ce se anunță pentru 2015 cu siguranță alături de altele politice sau sociale sperăm noi nu explozive în rău.
Să ne pregătim să salutăm Noul An, să-i urăm bun venit în viețile noastre sperând că vom avea o bună colaborare cu el. Și dacă tot mergem la o petrecere, să dansăm ca şi cum nu ne-ar vedea nimeni, să ne îmbrăcăm ca și cum nu interesează pe nimeni așa cum ne simțim fiecare bine, sî fim cât mai naturali, adică așa cum vrem să ne fie anul şi, pentru voi cititorii mei, nu uitați pe ultima sută de metri cele câteva mici trucuri devenite pentru unii superstiții: să purtați ceva roşu, ceva auriu şi ceva nou; dacă nu pocniți o artifice, spargeți un pahar oriunde (dar nu în capul cuiva atenție !!); puneți-vă o dorință arzătoare; ardeți o hârtie pe care ați scris numele cuiva care credeți că v-a purtat ghinion; pupați-vă sub vâsc cu cineva sau măcar cu câinele ori papagalul, pisica sau ființa din casă care vă ține companie asta în cazul în care sunteți unii dintre voi singuri; găsiți motive să râdeți, să râdeți în hohote, oricât ați fi de supărați în interior, alungați orice tristețe, găsiți orice, orice să vă amuze.
Începând cu ora 00:00 ne aşteaptă 365 de zile pe care ar fi frumos, înțelept, bine și de preferat să le facem splendide, cât mai vesele, sunt 365 de pagini albe de viață noi, pe care ar fi ideal să le umplem cu bucurii, fapte și vorbe bune cu dragoste. Iar tu cititorule începe cu prima noapte și cu trucul cu vâscul.

Așadar, prieteni dragi, sus paharul să ciocnim, sus ștacheta, capul tot sus, baftă, succese și aveți grijă începând cu această noapte cum întoarceți filele pentru ca niciuna din cele 365 să nu se strice!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − eleven =

73 − = 72

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie