Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

”Apără-ți copilul!” este îndemnul deputatului liberal Raluca Surdu adresat părinților

Pe 20 noiembrie 2014, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, UNICEF Romania împreună cu Camera Deputaților a organizat Gala de Informare și Strângere de Fonduri în vederea protejării copiilor împotriva violenței, abuzului sau a neglijării. Reprezentanţi ai Guvernului și ai Parlamentului României, ai mediului diplomatic și de afaceri, personalități publice, artisti, jurnalişti, precum şi persoane fizice care au dorit să susțină proiectele UNICEF în beneficiul copiilor vulnerabili s-au reunit pentru a transmite un mesaj extrem de important: Violența împotriva copiilor este inacceptabilă! Ea afectează copiii pe termen lung și în mod ireversibil. Cu această ocazie a fost lansată și campania națională ”Violența verbală rănește. Apără-ți copilul de tine însuți” prin care se urmărește atragerea atenției asupra unor forme ale violenței emoționale, precum sperierea, terorizarea, amenințarea, exploatarea, respingerea, izolarea, ignorarea, insultarea, unilirea sau ironizarea copilului. UNICEF lucrează împreună cu autorități centrale și locale, ONG-uri și alți parteneri pentru ca împreună să dezvolte și să implementeze modele eficiente pentru a preveni violența, pentru a îmbunătăți cadrul legal și pentru a influența normele sociale.

Copiii invata ce traiesc

”A venit Moș Nicolae la ghetuțele copiilor. Mai mult decât obiecte, sper să fi  fost cât mai mulți copii care să fi primit pe 6 decembrie dragoste din partea părinților, dragoste exprimată în mod pozitiv, zi de zi, clipă de clipă. O îmbrățișare, un zâmbet, un sărut pe frunte, o plimbare în parc, o activitate comună, oricât de banală. Să uităm de amenințarea cu nuielușa pentru cei mai creativi și mai nestatornici. Să schimbăm modul de a ne exprima dragostea în mod material, prin cadouri. Să ne întoarcem la cuvinte, la gesturi, la atingeri delicate. Să ne oferim nouă nuielușa, ori de câte ori ne trezim ridicând tonul, țipând, poate chiar… lovind. Când ne modelăm copiii, să avem în minte adulții care vrem să ajungă. Îi vrem obedienți, sau verticali în a-și susține drepturile? Îi vrem conformiști, sau creativi și inovativi? Îi vrem docili, sau curajoși? Să le dăruim dragostea care să-i înalțe și să-i pregătească pentru a-și lua zborul, nu să-i sufoce și să-i țintuiască. Cu toții vrem să fim părinți buni pentru copiii noștri. Iar cât de buni suntem, doar copiii noștri o pot spune. Acum, dar mai ales la maturitate, când o vor confirma prin faptele lor. Ghetuțe pline! Este atât de ușor să le umplem atunci când dragostea este exprimată pozitiv”, este mesajul adresat de deputata Raluca Surdu tuturor părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie