Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

#BeActive! Se dă startul Zilei Europene a Sportului Școlar!

Elisabeta Genoa

Ziua Europeană a Sportului Școlar – European School Sport Day (ESSD) își urmează cursul. Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT) organizează și anul acesta o serie de evenimente care marchează Săptămâna europeană a sportului în România, ediţia a V-a, eveniment cofinanţat de programul Erasmus + al Uniunii Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului. 

Vineri, 27 septembrie a.c., la nivelul întregii Europe, cu precădere la nivelul unităților de învățământ din țară și din Oltenița, se defăşoară Ziua Sportului Școlar. Acțiunea este dedicată jocului sportiv, ce poate îmbrăca diferite forme. De asemenea, copiii se vor simți răsfățați în miezul unor abordări ale mișcării ce vor lua forma distracției, promovându-se din plin activitatea fizică în școli. Această zi punctează nu numai importanța unei discipline cu componente motivaționale, cea care pregătește copiii pentru alte activități intelectuale și pentru secvențe de viitor unde eforturile să nu se simtă prin mișcare, dar pune accent pe menținerea sănătății celor din mediul școlar.

Oltenița, o prezență categorică
Oltenița se evidențiază permanent cu astfel de activități, promotorul lor fiind profesor de sport Cristiana Drăgan, președintele Asociațiai Județene Sportul pentru Toți Călărași. ”Premiile vor fi exprimate în diplome și tricouri. Încă nu știm ce materiale promoționale vom primi de la Federația Ungară a Sportului Școlar, pentru România ele se vor încadra la suma de 5000 euro. Vom completa și noi, fiecare subdiviziune a organizațiilor sportive județene.” ne spune profesoara Drăgan. Vorbind despre importanța mișcării, Cristiana Drăgan nu omite să sublinieze faptul că România se află undeva la stadiul de ţară subdezvoltată sportiv. ”Spre comparaţie cu Europa, ne aflăm undeva spre coadă, cei care practică un sport nu depăşesc 20%, în timp ce, potrivit ultimelor date statistice, 59% dintre locuitorii Vechiului Continent practică exerciţiul fizic şi sportul. Pe baza acestor rezultate de sondaj, analiştii explică şi regresul accentuat al sportului de performanţă din ţara noastră. De aceea aplaudăm acțiunea promovată la nivel european, astfel încât toți din județul nostru, mai ales din Oltenița, trebuie să profite de acțiuni de felul celor ca Săptămâna Europeană a Sportului. Este finanţată majoritar de UE, tocmai pentru a înțelege importanța mișcării, impactul fiind puternic în acest sens, pentru a se crea obişnuinţa practicării exerciţiilor fizice şi a sportului.” mai spune profesoara de sport. Aceasta ne informează că în perioada 23-30 septembrie se vor desfășura activități toată săptămâna la locul de muncă, în săli de fitness, în școli și în aer liber.

La nivel de judet s-au înscris până în prezent 12 unități școlare. Coordonatorul proiectului, profesoara Cristiana Drăgan, va dezvolta concomitent acțiuni sportive în școli. Evenimentul continuă să promoveze sloganul #BeActive ca un îndemn la mișcare.

Ziua Europeană a Sportului Școlar promovează incluziunea socială și dezvoltarea competențelor sociale
European School Sport Day este o activitate ce îmbracă haină de sărbătoare, oferind școlilor posibilitatea de a promova educația fizică și sportul școlar, de a crea plăcere prin inițiativele de activitate fizică amuzante și plăcute pentru elevi, de a promova sănătatea și starea de bine pentru învățarea pe tot parcursul vieții. În același timp, Ziua Europeană a Sportului Școlar are avantajul că promovează incluziunea socială și dezvoltarea competențelor sociale în rândul elevilor lor. ESSD este deschisă oricarui tip de activitate fizică în școli, având ca scop primordial încurajarea copiilor de a fi activi timp de cel puţin 120 de minute pe zi. La nivel European, organizația coordonatoare și aplicantul principal este Federația Ungară a Sportului Școlar, iar la nivel național, organizația coordonatoare este Federația Română Sportul pentru Toți.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie