Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Binecuvântat este sezonul care leagă lumea întreagă într-o conspiraţie de iubire!

“Binecuvântat este sezonul care leagă lumea întreagă într-o conspiraţie de iubire! ”
Hamilton Wright Mabie

“Cel mai frumos cadou de Craciun il reprezinta fericirea unei familii strans unite in jurul bradului de Craciun.”
Burton Hills

“Copilaria consta in a crede ca , printr-un brad de Craciun si cativa fulgi de nea, poti schimba intreaga lume.”
Andre Laurendeau

“Crăciunul este cel mai blând, cel mai iubit festival al anului- şi încă, pentru tot acest lucru, când vorbeşte, vocea-i are autoritate puternică. ”
W. J. Cameron

“Nu iti face niciodata griji despre marimea bradului de Craciun. In ochii copiilor este intotdeauna inalt de 100 de metri.”
Larry Wild

“Cel care nu are Craciunul in inima , nu il va gasi niciodata sub ramurile unui brad de Craciun.”
Roy L.Smith

“Acum am ajuns un batran pom de Craciun , cu radacinile moarte.Ei vin la mine si , pe masura ce imi cad acele de pe ramuri, le inlocuiesc cu medalii.”
Orson Welles

Nu conteaza daca bradul de Craciun este natural , din plastic sau aluminiu.Cu adevarat important este ca el sa fie impodobit cu zambete.”
J. Allen Harrison

“El, care nu are Crăciunul în inimă, niciodată nu-l va găsi sub un brad. ”
Roy L. Smith

“Crăciunul, copii, nu este o întâlnire. Este o stare de spirit. ”
Mary Ellen Chase

* Cel care nu are Craciunul in inima, nu il va gasi sub un brad impodobit.

* Voi sarbatori Craciunul in inima mea si voi urmari sa il pastrez aici, in inima, tot anul.

Charles Dickens

* Ce este Craciunul? Intelegerea plina de trandete pentru trecut, curajul pentru prezent, speranta pentru viitor. Este o dorinta frenetica ca fiecare cuvant sa fie plin de binecuvantari eterne, iar fiecare drum sa fie un drum al pacii.

Agnes M. Pharo

* Momentul de Craciun nu inseamna ornamentele exterioare, nici zapada, nici bradul impodobit, nici stralucirea globurilor. Dincolo de toate acestea, Craciunul aprinde in inimile oamnenilor focul iubirii divine.

* Sa ne amintim ca inima Craciunului este o inima care daruieste, o inima larg deschisa care se gandeste mai intai la ceilalti oameni. Naterea copilului iisus este cel mai important ebeniment din istorie, pentru ca a adus intr-o lume bolnava puterea vindecatoare a iubirii, care a transformat atatea inimi timp de doua mii de ani.

George M. Adams

* Cei care sarbatoresc Craciunul stiu ca iubirea este cel mai puternic lucru din lume: mai puternic decat ura, mai puternic decat raul, mai puternic decat moartea si ca Cel care s-a nascut in Bethleem in urma cu doua mii de ani este intruchiparea plina de stralucire a Iubirii Eterne.

 Henry Van Dyke

* Nu sunt absolut deloc singur. Nu am fost niciodata singur. Iar acesta este, cu siguranta, mesajul Craciunului. Nu suntem niciodata singuri. Nici macar atunci cand noaptea este cea mai intunecata, vantul este cel mai rece, iar cei din jur par indiferenti. Pentru ca totusi, acesta a fost timpul pe care Dumnezeu l-a ales ca sa vina pe pamant.

Taylor Caldwell

* Bucuria de a lumina vietile altor oameni, de a ne ajuta unii pe altii, de a usura greutatile celorlalti si de a umple inimile singure cu daruri generoase, aceasta este magia Craciunului.

W.C. Jones

* Pacea va fi permanenta pa pamant atunci cand vom trai Craciunul in fiecare zi.

Helen Steiner Rice

* Craciunul este momentul pentru a aprinde focul ospitalitatii in case si focul bunatatii in inimi.

Washinton Irving

* Craciunul nu este o data calendaristica. Este o stare a sufletului si a mintii.

Mary Ellen Chase

Ce nu stiati despre Craciun ?Craciunul aproape

Craciunul este o sarbatoare atat de mare, incat multe economii se bazeaza pe aceasta perioada din an. Nici nu ar trebui sa ne mire faptul ca, daca Grinch ar fura intr-adevar Craciunul, comertul international ar suferi puternic, pierderile fiind de dimensiuni aproape apocaliptice. Iata 13 lucruri pe care nu le stiai despre Craciun.

  • Vasc

Vascul este o planta erbacee semiparazita, care creste pe tulpinile plantei gazde, avand aspectul unor tufe ramuroase, ingrosate la noduri, de unde se pot rupe cu usurinta. Plantele “gazda” sunt infestate prin gainatul unor pasari care au mancat semintele plantei parasite. Asa ca, data viitoare cand iti saruti jumatatea sub vasc, aminteste-ti ca o faci sub o planta parazitara.

  • Ziua de 25

Nu se stie exact cand s-a nascut Iisus Hristos. In secolul al IV-lea, Biserica Catolica a hotarat ca Sarbatoarea Nasterii Domnului sa fie celebrate la data de 25 decembrie.

  • Cumparaturi CraciunCumparaturi nebune

Potrivit statisticilor, in Statele Unite cumparaturile de Craciun reprezinta 1/6 din piata totala de retail.

  • O brad frumos

Desi in multe culturi se impodobeste bradul de Craciun din timpuri stravechi, prima certificare istorica a fost atestata in secolul al XVI-lea in cultura crestina germana. Totusi, cea mai cunoscuta poveste este cea a lui Martin Luther care a imbodobit bradul de Craciun fiind inspirat de stelele care straluceau printre crengile brazilor

  • Sezonul despartirilor

Potrivit statusurilor de pe Facebook, perioada cea mai propice despartirilor este cu doua saptamani inainte de Craciun.

  • Craciunul interzis

Un act al Parlamentului din Anglia a declarat ilegal Craciunul in anul 1644. In Statele Unite, Craciunul a fost declarat ilegal in secolul al XVII-lea si asa a ramas pana in anul 1870.

  • Bradul TrafalgarBradul din Piata Trafalgar

In fiecare an, incepand din 1947, Oslo trimite spre Londra un brad drept multumire pentru faptul ca Regatul Unit a ajutat Norvegia in al doilea Razboi Mondial.

  • Bradul cu varful in jos

In secolul al XII-lea, locuitorii Europei Centrale impodobeau brazi atarnati de tavan cu varful in jos pentru a reprezenta Sfanta Treime.

  • Inchiriaza-l pe Mos Craciun

In fiecare an, in Statele Unite se inchiriaza 20.000 de Mosi Craciuni. Pentru a face fata tuturor situatiilor neprevazute, Mosii sunt instruiti si cum sa se comporte cu copiii, dar si ce sa manance si ce sa nu manance pentru a nu avea o respiratie urat mirositoare. Potrivit datelor oferite de Politia Americana, 7% dintre acesti Mosi au avut probleme cu legea.

  • Mos Craciun, aglomerat

Potrivit datelor oferite de UNICEF, in lume sunt 2.106 milioane de persoane sub 18 ani. Asta inseamna ca Mos Craciun ar trebui sa faca aproximativ 842 de milioane de opriri si sa calatoreasca aproximativ 400 de milioane de kilometri. Va imaginati cu ce viteza circula Mos Craciun ca sa termine de livrat toate cadourile?

  • Scrisorile catre Mos Craciun

In fiecare an, la Polul Nord, ajung sute de mii de scrisori de la copii din intreaga lume. Mii de voluntari fac efortul de a raspunde scrisorilor care au adresa expeditorului.

  • Cel mai mare cadou de Craciun

Statuia Libertatii este considerata cel mai mare cadou de Craciun. Ea a fost daruita de francezi statului american in anul 1886. Statuia Libertatii cantareste 225 de tone si are 46,6 metri inaltime.

  • Armistitiu de Craciun

In dimineata zilei de 25 decembrie 1914, soldatii germani au iesit din transee si le-au strigat soldatilor aliati – Craciun fericit! in engleza. A urmat o zi care a devenit simbolul camaraderie. Soldatii au facut schimb de tigari si au jucat fotbal. Evenimentul a fost transpus in pelicula franceza Joyeux Noel.

Desi Craciunul este una dintre cele mai cunoscute sarbatori pe plan mondial, exista si tari unde celebrarea Nasterii Domnului este interzisa.

In Somalia, tara cu populatie majoritar musulmana, este interzis sa celebrezi Craciunul sau Anul nou, intrucat acest lucru contravine culturii islamice, potrivit autoritatilor de la Mogadishu.

In Brunei, sultanul Hassanal Bolkiah a interzis sarbatorirea Craciunului, deoarece „poate distruge aqidah-ul (credintele) comunitatii musulmane”. Cel putin 65% din populatia de 420.000 de locuitori a sultanatului Brunei este musulmana.

Guvernul din Tajikistan a interzis Craciunul si tot ce tine de aceasta sarbatoare. In anul 2014, un barbat costumat in Mos Craciun a fost ucis pe strazile capitalei Dushanbe.

Un lucru interesant este ca si in Anglia Craciunul a fost interzis. Acest lucru s-a intamplat intre 1647 si 1660, cand tara era condusa de o miscare puritana care considera ziua de 25 decembrie un prilej pentru”placeri carnale si delicii senzuale”.

Anul acesta, la Bruxelles, Targul de Craciun a fost redenumit in ”Placerile iernii”, iar oficialii europeni au inlocuit urarea „Craciun Fericit” cu „Felicitari de Sezon!” , scriu cei de la news-republic.com. Intre timp, Parlamentul European a tiparit felicitari cu urarea Felicitari de Sezon.

Acest lucru vine pe fondul sosirii imigrantilor de alta religie in Europa.

Surse:
list25.com
fresh24.ro

Sarbatori FericiteCraciunul este o minune, este magie! Poate ca si filmele americane dedicate sarbatorii, ori colindele lui Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley, Michael Buble…, dar mai ales colindele noastre stravechi, traditia romaneasca de Craciun, colindele interpretate de corurile barbatesti, colindele Corului Madrigal, toate acestea ne transpun in lumea de poveste si vraja a Craciunului.

Ne pacalim pe noi cu speranta falsa ca va veni o zi cand vom putea sa petrecem mai mult timp cu cei iubiti, cand vom putea sa ne plimbam si sa dansam in zapada razand in hohote cand ninge si cu picioarele goale pe neaua alba, cand vom putea sa ne rupem de traditiile si normele impuse de societate si sa facem altceva in spiritul Craciunului: sa stam cu nasul in bradul din curte, ori din ghiveci, sa privim cerul altfel iarna, sa ne imbratisam unii cu altii pe strada, sa construim oameni de zapada oriunde, sa ne salutam cu zambetul pe buze si sa transmitem doar iubire si sinceritate in jur…cand vom putea sa punem capul pe perna cu sufletul linistit. Va veni oare acea zi ?

Fiecare zi , fiecare ora , fiecare clipa din viata noastra este vanduta ritmului nebunesc cotidian, obisnuintei, sabloanelor, devine moneda de schimb pentru alte zile la fel. Iar cand aflam ca vine un sfarsit am da orice sa o luam de la capat, dar altfel.

Craciunul este in fiecare dintre noi, este in sufletul nostru, sta in puterea noastra de a ne schimba in bine, Craciun Iubireeste in magia pe care o simtim atunci cand intelegem ca putem fi fericiti cu adevarat daca vrem. El va fi cu adevarat cel mai bun Craciun cand vom intelege ca este mult mai relaxant sa daruiesti decat sa primesti, este ca o binecuvantare. Va fi un Craciun perfect atunci cand vom pricepe ca este mult mai placut sa iubesti decat sa fi iubit. Pentru ca astfel afli ce suflet ai, cat de curat esti in tine, iar iubirea pe care o dai, nu ti-o poate lua nimeni inapoi!

Un Craciun sublim, care sa aduca magia in casele voastre !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

52 − 50 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie