Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Biscuiții faimoși interziși la Lidl. Sunt considerați periculoși, decizia oficială luată în Italia

O nouă avertizare vine din partea Lidl Italia. În urma unor noi analize,  a fost anunțată o nouă retreagere de produse de pe rafturile gigantului german din Italia. Anunțul a fost publicat pe site-u guvernamental. Anunțul face referire la câteva serii de biscuiți sărați și biscuiți integrali marca Certossa. În urma depistării unor potențiale corpuri străine, Lidl Italia a retras produsele de pe piață din cauza unui risc fizic.

Lidl Italia retrage de pe piață biscuiții sărați și integrali Certossa

Lidl Italia a decis să retragă de pe piață biscuiții săriți și integrali Certossa din cauza unui risc fizic. Alerta  a fost publicată cu câteva zile în urmă. Momentul retragerii și data efectivă a verificărilor este de 4 august 2021.

În ambele referințe, marca produsului este Certossa, comercializată de Lidl Italia, conform publicației italiene Dissapore. Numele producătorului este Nuova Industria Biscotti Crich SpA, cu sediul central în provincia Treviso. Notificarea nu indică marca de identificare a unității sau a producătorului.

Acestea sunt valorile exacte ale vânzărilor produselor afectate de retragere. Datele prezintă inclusiv loturile de producție, data de expirare și unitatea de vânzare anunțate de cei de la Lidl Italia:

 • Biscuiți sărați: numărul lotului 6031, data expirării sau termenul minim de valabilitate din 22 iulie 2022 și unitatea de vânzare reprezentată de pachetul de 500 de grame,
 • Biscuiți integrali: numărul lotului 6011, data expirării sau termenul minim de valabilitate din 20 iulie 2022, unitate de vânzare reprezentată de pachetul de 500 de grame.

Motivul retragerii invocat este un risc fizic, adică prezența potențială a corpurilor străine. Lidl Italia nu specifică în avertisment ce tip de corpuri străine au fost găsite. În avertismentele publicate, compania își sfătuiește consumatorii să nu consume produsele din loturile indicate mai sus. În același timp sunt rugați să le returneze la punctele de cumpărare Lidl pentru rambursare.

În România nu s-au comunicat probleme la produse asemănătoare

Mai mult, se specifică faptul că retragerea este valabilă numai pentru sucursalele Lidl din Torino. Alte magazine Lidl nu sunt implicate în aceste retrageri. Deși s-ar specula ideea prezenței oxidului de etilenă, oficialii Lidl Italia nu au certificat acest aspect.

De cealaltă parte, magazinele Lidl din România nu au anunțat deocamdată nicio astfel de problemă la produse asemănătoare, biscuiți sărați sau integrali. În ultima perioadă și în România au fost retrase mai multe produse din magazinele Lidl, datorită prezenței acestei substanțe, în cantități peste media admisă de consum.

Sursa

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie