Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

“Bran-a museum without walls!”:Proiect finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+

Erasmus PlusSchimb de tineri finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ și inițiat de Asociația “I.R.I.S.” din  Oltenița, Asociația Suflet Românesc Alma Rumana din Valencia, Spania și grupul informal de tineri Modern Youth of Greece din Athena, Grecia.

 “Bran-a museum without walls” este un schimb de tineri care va reuni la Bran timp de zece zile (20 aprilie-29 aprilie 2017)  42 de tineri însoțiți de 6 lideri de grup, membri ai Asociației “I.R.I.S” din România ai grupului informal Modern Youth of Greece, Grecia, și ai Asociației Suflet Românesc-Alma-Rumana din Valencia, Spania. Participanții vor fi tineri cu vârsta între 15 și 30 de ani, care sunt interesați de tema proiectului și doresc  să-și continue propria formare prin intermediul educației nonformale.

Obiectivele principale ale proiectului sunt  descoperirea tradițiilor populare și a folclorului național, cultivarea sentimentului de admirație şi respect faţă de valorile create de înaintaşi; cultivarea gustului pentru frumos şi autentic, implicarea tinerilor în promovarea propriilor valori naţionale, stimularea creativităţii şi originalităţii acestora prin realizarea unor creaţii artistice autentice, stabilirea unui dialog cultural între participanții din cele trei țări, conștientizarea  cetățeniei naționale dar și a cetățeniei europeane. Tinerii vor fi introduși în lumea tradițiilor și obiceiurilor din zona Bran prin participarea la ateliere practice de creație în cadrul cărora vor învăța să picteze pe vase de ceramică motive tradiționale românești, grecești și spaniole, se vor întâlni cu meșteri populari din această zonă care prelucrează lemnul, vor găti produse tradiționale, vor organiza o expoziție de obiecte și produse tradiționale în cadrul Serii Interculturale, precum și o expoziție foto. Fiecare grup va pregăti o prezentare de costume tradiționale.

Asociatia CulturalaAsociatia IrisYouth Greece

 

 

 

 

Asociatia “I.R.I.S.”din Oltenița anunță selecția a 14 de tineri (fete si băieți) pentru a participa la acest proiect

Titlul proiectului: “Bran-a museum without walls!”
Tipul proiectului: schimb intercultural de tineri (Erasmus+)
Data desfășurării: 20-29 aprilie 2017
Locația desfășurării: Comuna Bran, judetul Brașov, România
Număr de participanți: 14 tineri cu vârsta între 15 și 30 de ani (tineri interesați de tematica proiectului)
Deadline înscrieri: până la 20 martie 2017

Condiții de participare:

 • vârsta minimă de participare este 15 ani iar cea maximă 30 de ani, neîmpliniți
 • se acoperă costurile de călătorie dus-întors (Oltenița-Bran și retur) sau se pune la dispoziția participanților mijloc de transport gratuit pe această rută
 • se asigură gratuit cazarea, masa și materialele pentru proiect
 • participarea este certificată Youth Pass

Tinerii trebuie să participe la activități pe întreaga durată a proiectului.
Pentru înscrieri solicitați detalii suplimentare la adresa de mail iris_association@yahoo.com sau la numărul de telefon 0722433826.
Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus plus. Conținutul documentelor postate pe aceasta pagina reflectă numai punctul de vedere al autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 5 =

+ 63 = 66

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie