Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cât de toxice sunt becurile așa-zis economice? Nu o să vă vină să credeți!

Bec Toxic

Energia electrică, producerea și consumul său este în permanență o sursă de stres atât pe plan personal cât și la nivel mondial. Cum o familie încearcă să se gospodărească pentru a avea resursele necesare ca să acopere cheltuielile consumului de energie electrică în casă, la fel se întâmplă și la nivel mondial, doar că pe plan global se pune și problema resurselor de producere a acestei energii astfel încât să ajungă și să fie îndestulătoare pentru toată populația… acea parte a populației care are posibilitatea de a o folosi (nu intrăm aici în detalii și nu discutăm de cei care nu au încă – în secolul 21 – posibilitatea de a se bucura de beneficiile curentului electric).

Zeci de mii de soluții au fost inventate, modernizate, analizate astfel încât civilizația planetei să dispună de acest element nelipsit: curentul electric. Una din soluțiile salvatoare este becul… noul bec, becul secolului 21 menit să salveze din consumul de energie, să dea posibilitatea fiecărei persoane să-și permită mai mult pentru banii pe care îi cheltuie. În plus, Uniunea Europeană a venit și în această situație, așa cum încearcă să facă în toate domeniile, cu directive de a înlocui becurile clasice cu noua generație de becuri concepute să economisească energie. Ordonanța a fost dată la 18 mai 2008 și se cerea înlocuirea tuturor becurilor de la lămpi și alte elemente de iluminat electric de interioar, în perioada 2009 – 2012. (Ecodesign Directive 2005/32/EC)

100000000000025800000243C09C8C6F
De ce ne impune UE așa ceva și de ce aceste becuri?  Oare pentru că noua generație de becuri economice – incandescente, conțin substanțe care sunt nocive pentru om și astfel UE participă liniștită la planul de reducere a populației planetei,prin îmbolnăvire?

De curând, din cauza toxicității demonstrate a acestor becuri, Agenția Americană de Protecție a Mediului a creat un “protocol de urgență care trebuie urmat în cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate”. (Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks)

Chiar și Asociația Germană pentru Protecția Consumatorului a arătat că dacă sunt sparte într-o încăpere, “aceste becuri cresc de 20 de ori concentrația maximă de mercur acceptabilă în aer, vapori periculoși care pot afecta organele vitale”. (ICF International)

În Marea Britanie, Agenția de Protecție a Sănătații a recomandat ca aceste becuri să NU fie folosite în spații în care un om stă mai mult de 1 oră și care nu se află la minim 30 cm depărtare de acel bec. (CBCNews)

De aici și concluzia medicilor și a cercetătorilor care au tras un semnal de alarmă în ultima perioadă: aceste becuri provoacă amețeala, dureri de cap, migrene, convulsii, oboseala, capacitate redusă de concentrare și anxietate.

GERMANY-ENVIRONMENT-ENERGY-LIGHT-BULB
De ce aceste concluzii ale medicilor? Iată ce aflăm despre aceste becuri, din știrile de ultimă oră (ziarulprahova.ro, realitatea.net, ziarelive.ro).

Conțin mercur

Mercurul este o neurotoxină puternică, deosebit de periculoasă pentru femeile gravide și pentru copii. Este deosebit de toxic pentru creier, sistemul nervos, ficat și rinichi. De asemenea, poate afecta sistemul cardiovascular, imunitar și pe cel de reproducere. Mercurul poate duce la anxietate, insomnie, pierderi de memorie, dureri de cap și chiar Alzheimer.

Pot cauza cancer

Potrivit unei cercetări realizate de specialiști germani, aceste becuri conțin agenți cancerigeni toxici care ar putea cauza cancer. Fenolul este un compus organic aromatic volatil. Stirenul este un derivat al benzenului, un lichid incolor care se evaporă și are un miros dulce.

Emit radiații UV

Chiar dacă pare greu de crezut, becurile economice emit radiatii UV-B si UV-C, dăunătoare pentru piele și pentru ochi. Radiația de la aceste becuri atacă direct sistemul imunitar și atacă țesuturile pielii, impiedicând formarea corespunzătoare de vitamina D.

light-bulbÎntrebarea noastră: de ce impune UE aceste becuri?

Dumneavoastră decideți dacă le veți folosi sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two − one =

30 + = 34

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie