Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ce spune despre tine felul in care razi

Unii oameni râd pe nas, alţii râd printre dinţi, iar alţii explodează sau seamănă cu o specie de păsări. Stilul individual spune multe despre tine şi despre personalitatea ta!rad senzual
Un studiu realizat recent de cei de la Lambrini scoate la iveală că poţi deduce la ce se gândeşte cineva, în funcţie de felul cum râde. Au împărţit râsul în categorii şi au rugat expertul în limbaj şi comportament Judi James sa dezvăluie ce înseamnă fiecare.

Şuierătorul
Un exemplu ar fi Fern Britton. Corzile vocale par strânse atât de tare încât în locul unui chicotit apare un râs şuierat, asemănător personajului Muttley, din desenele animate de pe Cartoon Network. ras mashaAcest tip de râs suprimat poate fi rezultatul multor ani petrecuţi într-un mediu în care păstrarea liniştii era esenţială, poate o carieră care necesită un comportament sobru, ceea ce duce la o formă de auto-sufocare. Această nevoie de controlare a comportamentului unui personaj vesel, cu un puternic simţ al umorului, duce la un colaps fizic rapid, ce implică aplecarea în faţă, ascunderea feţei şi tamponarea lacrimilor care curg involuntar în momentul unei astfel de crize de râs.

Râsul contagios
Adele este genul de persoană cu un râs exploziv, contagios, care declanşează la rândul lui hohote de râs în rândul celor prezenţi mai degrabă decât gluma în sine. Există nuanţe de Sid James şi Kenneth Williams în acest râs care ţine mai puţin de mişcarea feţei şi mai mult de zgomotul produs. Este un râs uşor strangulat, care apare întâi în spatele gâtului, ca o respiraţie şuierătoare, după care se transformă într-un hohot staccato. ras(1)Tentativa iniţială de a suprima râsul şi lipsa de mişcare a trăsăturilor feţei sugerează vanitate şi dorinţa de a părea o lady, însă atunci când râsul este lăsat să se manifeste natural, este expresiv şi amuzant, fiind descris adesea drept contagios. Acest fel de a râde trădează o personalitate distractivă, sociabilă, dar cu picioarele pe pământ.

Râsul fără substanţă
Amanda Holden este un bun exemplu în acest sens. Este un râs artificial, cu gura larg deschisă, pentru a emite ceea ce sună ca un hohot. Însă expresia nu ajunge niciodată în partea superioară a feţei, fiind mai degrabă un râs mimat, fie pentru a fi politicos, pentru a atrage atenţia sau pentru a face publicul să râdă.

Râsul “plâns de bebeluş”
Natalie Portman râde aşa, partţial nevors, forma de exprimare pe care am folosit-o probabil cu toţii când am spus ceva greşit şi vrem să facem haz de necaz.
Se aseamănă mai degrabă cu plânsul unui bebeluş decât cu un râs de adult. Colţurile gurii sunt trase în jos ca expresie de tristeţe, iar râsul apare ca înghiţituri sacadate, asemănătoare celor pe care copilul le face când are nevoie să fie hrănit. Chicotitul nefericit iese pentru a distrage atenţia de la greşeala comisă.

Râsul exploziv suprimat
Simon Cowell este un exemplu potrivit în acest caz. Genul acesta de râs este menit să stabilească o legatură cu cei prezenţi şi să declanşeze în ei o astfel de expresie.emoticon
Râsul exploziv suprimat da senzaţia unei oale sub presiune, cu explozii mici, pe care pari să nu le poţi controla. Acest tip de râs este determinat de vinovăţie, care produce sentimente de răutate, care la rândul ei intensifică nevoia de a râde.

Sursa: feminis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =

11 + = 17

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie