Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ce taxe plătesc bâlcenii anul acesta pentru locurile solicitate la Olteniţa şi de ce nu există Hotărâre de Consiliu Local pe 2015 pentru tarifele din bâlci?

DSC02892Bâlciul olteniţean şi-a făcut din nou apariţia în această perioadă. Rotaţia bâlcenilor face ca întotdeauna spre finalul lunii august Olteniţa să fie asaltată de comercianţii de produse diverse de la jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte, hăini din blană, tot felul de bijuterii, amulete şi obiecte de artizanat sau bisericeşti, până la lenjerii, produse de mobilier din lemn sau răchită. Dar cele mai asaltate sunt mesele unde se servesc mici şi alte produse din carne alături de bere, terasele se umplu cu muşterii, tiribombele pentru copii sunt solicitate continuu. Atmosfera de iarmaroc cu miros de mititei, cârnaţi şi fripturi, berea rece, muzica încâlcită ce vine din din toate părţile fără să poţi asculta o singură melodie sau înţelege ceva, toate aceste stări de fapt reuşesc în fiecare an să adune vizitatori din Olteniţa şi localităţile limitrofe oraşului. În aceste zile, comercianţii încă sunt aşteptaţi pentru a-şi lua în primire spaţiile pe care le-au solicitat. Care au fost mai inspiraţi s-au instalat deja şi au ocupat locurile bune din târgul multicolor de la periferia Olteniţei, în capătul Bd. Republicii spre dig.

DSC02898În afară de taxa plătită Serviciului de Pieţe, comercianţii achită separat serviciile de furnizare de energie electrică, consumul de apă potabilă şi posibil taxa de salubritate. Cea din urmă taxă nu ştim cu exactitate dacă intră în plata totală pe locul ocupat sau se plăteşte separat. Asta ar fi şi una dintre întrebările la care am dori răspuns de la autoritatea publică locală olteniţeană.

DSC02896De asemenea olteniţenii trebuie să ştie că anul acesta nu s-a supus pentru dezbatere consilierilor şi pentru vot a vreunei Hotărâri de stabilire a taxelor şi impozitelor pentru bâlci.
Întrebarea noastră, venită şi ca urmare a altor întrebări formulate de câţiva olteniţeni, este dacă Primăria Olteniţa a păstrat aceleaşi preţuri la taxele pentru bâlci ca anul trecut potrivit Hotărârii de Consiliu Local pe 2014, sau există taxe secrete şi personale ale autorităţii locale nefăcute publice, pe legi proprii, regulă cu care de altfel olteniţenii s-a cam obişnuit în ultimii 3 ani.Cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =

30 − 25 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie