Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ce taxe plătesc bâlcenii anul acesta pentru locurile solicitate la Olteniţa şi de ce nu există Hotărâre de Consiliu Local pe 2015 pentru tarifele din bâlci?

DSC02892Bâlciul olteniţean şi-a făcut din nou apariţia în această perioadă. Rotaţia bâlcenilor face ca întotdeauna spre finalul lunii august Olteniţa să fie asaltată de comercianţii de produse diverse de la jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte, hăini din blană, tot felul de bijuterii, amulete şi obiecte de artizanat sau bisericeşti, până la lenjerii, produse de mobilier din lemn sau răchită. Dar cele mai asaltate sunt mesele unde se servesc mici şi alte produse din carne alături de bere, terasele se umplu cu muşterii, tiribombele pentru copii sunt solicitate continuu. Atmosfera de iarmaroc cu miros de mititei, cârnaţi şi fripturi, berea rece, muzica încâlcită ce vine din din toate părţile fără să poţi asculta o singură melodie sau înţelege ceva, toate aceste stări de fapt reuşesc în fiecare an să adune vizitatori din Olteniţa şi localităţile limitrofe oraşului. În aceste zile, comercianţii încă sunt aşteptaţi pentru a-şi lua în primire spaţiile pe care le-au solicitat. Care au fost mai inspiraţi s-au instalat deja şi au ocupat locurile bune din târgul multicolor de la periferia Olteniţei, în capătul Bd. Republicii spre dig.

DSC02898În afară de taxa plătită Serviciului de Pieţe, comercianţii achită separat serviciile de furnizare de energie electrică, consumul de apă potabilă şi posibil taxa de salubritate. Cea din urmă taxă nu ştim cu exactitate dacă intră în plata totală pe locul ocupat sau se plăteşte separat. Asta ar fi şi una dintre întrebările la care am dori răspuns de la autoritatea publică locală olteniţeană.

DSC02896De asemenea olteniţenii trebuie să ştie că anul acesta nu s-a supus pentru dezbatere consilierilor şi pentru vot a vreunei Hotărâri de stabilire a taxelor şi impozitelor pentru bâlci.
Întrebarea noastră, venită şi ca urmare a altor întrebări formulate de câţiva olteniţeni, este dacă Primăria Olteniţa a păstrat aceleaşi preţuri la taxele pentru bâlci ca anul trecut potrivit Hotărârii de Consiliu Local pe 2014, sau există taxe secrete şi personale ale autorităţii locale nefăcute publice, pe legi proprii, regulă cu care de altfel olteniţenii s-a cam obişnuit în ultimii 3 ani.Cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 48 = 57

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie