Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cel care a furat un ou, mâine va fura un…cazinou

Pamflet oltenicean 

Cuvintele din titlu provin de la un vechi proverb care sună așa: ”Cine fură azi un ou, mâina va fura un bou”. Adaptat la realitatea orașului furat, s-a lipit o rimă. Ca orice lucru socotit, are și o varintă de rezervă: ”Cine fură azi un ou, este doar un mare bou”.

Ne îndreptăm spre sala de judecată pentru a urmări evenimentele. Judecătorul dă cu ciocănelul de trei ori: ”Ambele variante se aplică unui hoț. Condamnat la închisoare pentru furt calificat, șantaj emoțional, amanetarea viitorului unui oraș, ură de rasă de dreapta și de dreptate, evaziune fiscală pentru că a încondeiat oul (adică orașul și puii lui), vopsindu-l în roșu, dar și pentru inducere în eroare a oștenițenilor pe care i-a făcut să creadă că el e cloșca, abuz sexual pentru violare de comunitate schimbându-i forma interioară, pentru extorcare în formă agravată că a făcut ce au vrut coarnele lui cu banii orașului, pentru ultraj că l-a atacat când era îmbrăcat în haină de sărbătoare și protejat de un mare sfânt pe nume Gheorghe. Îl lăsăm în pace, mâine va fura nu doar un cazinou că acolo îi place, va fura Las Vegas-ul.” Bam bam, se aude ciocănelul.
Din sală o femeie cu o găină în brațe îi strigă condamnatului: ”De râs să fii! Cu traista cu mămăligă să te întreții! La anul și la mulți ani să mai vii! Cu cocalarii tăi te-oi bețivii și-oi amuții unde-oi împietri. Că altfel boia de ardei pe față vei primi, căci noi te vom boii! Să ne lași în pace și du-te la cazinou, ca un bou.” zise femeia cu năduf.
Hoțul, infractor de meserie care a furat și funcția în care s-a ascuns, mic de statură, burtos, zeu închipuit de el și ostașii lui mutanți, se uită rânjind la femeie. ”S-o crezui tu, panaramă!” Și-i trase o flegmă. Femeia se feri, dar noroc că nu o nimeri. Nu avea masca pusă pe față. El, mândru de sămânța lui sireapă și stângace, i-a spus unui sclav de-al lui, cocârjat și pițoiat, că nu are nevoie de măști. Are destule pe-ale lui la capitolul ”surprize…surprize”. Omul de la pază îi pune forțat viziera pe cap. Wuhooooooo, wuhan din china, zici că-i Darth Vader. Jiji se sperie instantaneu. Venise și el în sală, supărat foc pe faptele hoțului. I-a stricat și ziua de onomastică.

”De unde, domnule judecător bou în oraș?” întreabă alt locuitor prezent în sala de judecată. ”Hai că a furat ziua orașului am înțeles. Orașul e un ou, din ou ies puii care cresc și așa trăim în comunitate. Dar boi unde găsim? Poate la el acolo în cartier, da. Acolo în orașul vechi, unde și-a găsit proștii să-i ducă cu zăhărelul. Hai să-l ajutăm și să-i dăm anunț la ziar <Hoț patentat, cu experiență la ciordeală, caut bou pentru furat, indiferent de leat. Culoarea sau vârsta nu contează. Telefonați la…telefonați la…> ha ha” se amuză omul din sală. ”Să nu-l lăsați cu telefonul în celula lui…celula lui de criză…Ce lula lui? Că ne-a frecat domn’ judecător pe toți la creieri și ficați 8 ani. Să ajungă ăsta să fure un cazinou? Păi aia e viața lui, că eu îl știu. La păcănele. De mic juca alba neagra și așa îi fura și pe ăia cu care juca. Pe mine m-a furat orbetele ăsta, puhlăul ăsta scăpăcios. Piticul porno e ăsta…Ia uitați-l cum stă. Se crede împărat ăsta…împănat…împăiat…împăunat pardon!…”
Judecătorul cere liniște. Omul încheie: ”Mă iertați domn judecător, da’ creatura asta numai încremenită sau leșinată nu mai fură. Ne-a furat orașul, ăsta ar fura și țara dacă i s-ar da ocazia. Nu era el prieten, nu-i pupa el pajura, vulturul din buric lui Drăgăloi de la Rahova?”
Procesul se încheie, hoțul se ridică nervos, aproape isteric de pe scaun, strigând ”Răzbunareeee! Mă întorc eu la voi, jar o să mâncați, furnicilor! Nu stau mult acolo că am bani să-i întorc cu lopata. Mi se va plăti cauțiune și vă rad de pe fața orașului. Auzi, ziua orașului de ziua sfântului. Grijania mamii voastre de sărăntoci. Nu face oul pui mulți că mă întorc și-l sparg. Direct în capul vostru de sclavi. Nu mai mă vreți? Eu vă vreeeeau. Pe toți vă vreau…fripți la tavă.” Gardianul îl smucește și-i cade viziera de pe capul mare și aerisit. Un adolescent din sală, profitând de rumoare și aglomerația de la ieșire, îi trimite cu praștia un ou pe frunte. Nu era Denis pericol public. Era chiar copilul de acum 8 ani pe care a vrut să-l stranguleze când a ieșit din oul orașului.
Plin de gălbenuș și de albuș pe fața-i spână, hoțul se agită mai mult. Încearcă să se sustragă arestului, se zbate, dă din umeri și din coate, dar pe neașteptate, din spate, o directă de stânga îi sparge meclanul. Era un fotbalist din echipa pe care a zis că o face, dar de unde a furat toți banii. Fotbalistul, răcorit îi strigă: ”N-ai furat băi Petrache destul? Mi-ai furat și ceasul mă, când am dat noroc cu tine. Te-ai dat cu ultrașii mă? Păi noi nu știm? Ne puneai s-o înjurăm pe fata aia pe care ai ponegrit-o mereu. Ce ți-a făcut bre femeia aia de ne făceai s-o jignim pe stadion? Că a spus adevărul de tine? Ești hoț băăăă. Hoț la drumul mare. Cum zice și nea Gigi patronul, ăla patron nu matale, că e ziua lui astăzi, să trăiască: <Dacă mă respecți o dată, te respect și eu tot o dată. Dacă nu mă respecți o dată, eu nu te respect de cinci ori.> Huoooo, la pușcărie cu tine. Și scoate banii pe care i-ai furat, nația ta de șpăgar și pokerist! Și tu și prietenul ăla, pizdulicea ăla, nea pulicea care cerea schimbarea legilor și a constituției, ca să furați voi fără număr…Hoții! Hoții!”
Paznicul îl ia aproape leșinat în brațe și-i șoptește ”Dacă nu mă descoperă ăștia că sunt ușor pederast, o să ai viață frumoasă cu mine. Nu ești tu vreo frumusețe, dar ne mai antrenăm și noi umpic…” și iese cu el cerând să i se facă loc pentru a ajunge la dubă.
Azi furi un ou, mâine o iei la popou. Și nu scapi de-nsurătoare, de faci bigamie la-nchisoare.
Morala: ”Nu mai trage pe orașe, visând ca să fii baștan. Ia-ți mai bine umerașe, că nu știi când ajungi ciortan. Stai dracu mai potolit, că furatu-i pedepsit. Lasă orașu-n viața lui, dacă nu vrei s-ajungi în cui.”    

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie