Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cineva stă la umbră astăzi fiindcă altcineva a plantat un copac cu mult timp în urmă.

Cineva stă la umbră astăzi fiindcă altcineva a plantat un copac cu mult timp în urmă.

Mulţi oameni nu-şi trăiesc visele pentru că-şi trăiesc fricile.

Dacă e să cazi, cazi pe spate. Dacă poţi privi în sus, te poţi ridica.

Ţinteşte spre Lună. Chiar dacă nu reuşeşti, vei fi măcar printre stele.

Viaţa este doar un bol de cireşe. Nu o lua în serios, e prea misterioasă.

Cred că viaţa e o călătorie, de multe ori dificilă şi uneori incredibil de crudă, dar suntem bine echipaţi pentru ea doar în cazul în care ne descoperim talentele şi le îngăduim să înflorească.

Trebuie să îţi vezi visele clar şi specific înainte să porneşti spre împlinirea lor. Ţine-le în mintea ta până când ele devin a doua ta natură.

Viaţa nu are limite, cu excepţia celor pe care ţi le impui singur.

Acceptă responsabilitatea pentru propria viaţă. Trebuie să ştii că tu eşti cel care te va duce acolo unde vrei să ajungi, nimeni altcineva.

Respectă-ţi angajamentele cu integritate.

Revizuieşte-ţi obiectivele de două ori pe zi şi concentrează-te asupra îndeplinirii acestora.

Zâmbetul îţi dăruieşte o înfăţişare pozitivă care îi face pe oameni să se simtă confortabil în preajma ta.

Nu permite ca opiniile celorlalţi să devină realitatea ta.

Jim Rohn este unul dintre cei mai profunzi gânditori pe care am avut vreodată şansa de a-i asculta.

Ajută-i pe alţii să-şi îndeplinească visele şi se vor îndeplini şi visele tale.

Viziunea ta va fi clară doar atunci când te poţi uita în inima ta.

E important pentru mine ca banii să nu fie importanţi pentru mine.

Iartă-te pentru greşelile făcute şi mergi mai departe.

Les Brown

Ca vorbitor motivațional, el folosește expresia „este posibil!” pentru a încuraja oamenii să-și urmeze visele. El a fost gazda emisiunii The Brown Show în 1993.
Leslie Calvin ”Les Brown” s-a născut la 17 februarie 1945, împreună cu fratele său geamăn, Wesley, în Liberty City, într-o clădire dărăpănată din Miami, Florida. El a fost adoptat de Mamie Brown, o femeie singură în vârstă de 38 de ani, care lucra într-o cafenea. Leslie și fratele său au fost concepuți în urma unei aventuri extraconjugale a mamei lor biologice. După ce i-a conceput, mama lor a venit în Florida pentru a naște în secret și în trei săptămâni i-a dat pentru adopție. El a urmat școala formală împreună cu fratele său, dar când a ajuns la clasa a cincea, profesorii lui au considerat că are un comportament necorespunzător și este încetinit mental în comparație cu alți copii, deoarece era mai înclinat spre a căuta atenție, era și sărac. A început să creadă în opiniile profesorilor săi și s-a considerat el însuși un student lent, dar mama adoptivă a gândit altfel.
Brown susține că fiind declarat „educabil cu deficiențe mintale” în școala generală , i-a afectat stima de sine și încrederea.
Mama lui și unul dintre profesorii de liceu i-au recunoscut potențialul și, datorită îndrumării lor, a putut să atingă scopuri pentru viața sa. La trecerea liceului, nu a încetat niciodată să învețe și a continuat să se educe pe sine.
Les Brown este și gazdă de televiziune, DJ de radio, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari vorbitori motivaționali din lume. A fost membru al Camerei Reprezentanților din Ohio din 1977 până în 1981.
În ultimele patru decenii, el a transformat numeroase vieți cu discursurile sale referitoare la aproape toate aspectele vieții. El a atras atenția ca membru al „Camerei Reprezentanților din Ohio” și ulterior a continuat să găzduiască propriul show numit „Les Brown Show”, unde i-a învățat pe oameni să își urmeze visele și să reitereze expresia „este posibil”, subliniind că trebuie să caute soluții, mai degrabă decât să reflecte peste probleme. Într-un interviu, Les Brown a declarat că televiziunea pentru el este pur și simplu un mijloc de a împuternici masele. Fără o educație formală dincolo de liceu care susține visele, el a continuat să-și înființeze propria companie numită „Les Brown Unlimited, Inc.” și este, de asemenea, autorul celei mai vândute cărți „Live Your Dreams”. De-a lungul carierei sale, a intervievat unele dintre cele mai strălucitoare minți ale lumii afacerilor și a lucrat îndeaproape cu ei în sala de consiliu. El a câștigat mai multe premii în calitate de orator și este numit „Motivatorul”.

Primul său loc de muncă a fost cel al unui lucrător de salubrizare. De aici s-a îndreptat către radio. Cu perseverența sa de a intra în lumea unui dj radio, a ocupat locuri de muncă ciudate la un post de radio local. La radio a aflat ce era necesar pentru a se potrivi cu meseria de radio jockey. Într-o ocazie norocoasă, el a ocupat un loc de muncă cu jumătate de normă pentru transmisiile în direct. Astfel, în cele din urmă, proprietarul, impresionat de abilitățile lui, l-a numit permanent DJ.
După mai mulți ani de lucru la radio, s-a mutat în Ohio la un radio de înalt rang, unde a devenit, în cele din urmă, manager. Acest lucru l-a făcut mai conștient social și responsabil. Astfel, a devenit activist. A început să răspândească conștientizarea politică, a intrat în diverse controverse și a trebuit să fie concediat din radio.
În timp ce lucra la Ohio, l-a cunoscut pe Mike Williams, directorul de știre al postului, care l-a încurajat să candideze pentru un loc în Legislatura de stat din Ohio din districtul 29. 
Și-a ținut locul în legislație pentru trei mandate. În al treilea mandat, el a fost desemnat președinte al „Comitetului pentru resurse umane”. Cu toate acestea, mama sa s-a îmbolnăvit cam în același timp, de aceea a trebuit să părăsească locul și să aibă grijă de mama adoptivă care suferea. A continuat să răspândească conștientizarea și a fondat un program de formare în carieră pentru tineri, devenind treptat un vorbitor motivațional.

Este autor al cărții „Trăiește-ți visele”, care a devenit bestseller în câteva săptămâni. Cartea sa inspiră omul pentru a-și stabili obiectivele și a le păstra.
La mijlocul anilor ’80 s-a mutat la Detroit și a închiriat un birou cu un avocat. A lucrat continuu și noaptea, adesea dormind pe podeaua lui de birou goală.

În 1990, el a câștigat o audiență mai largă când a înregistrat o serie de discursuri motivaționale pentru Serviciul Public de Radiodifuziune – TV. Discursurile sale au vizat nu numai absolvenții sau directorii corporativi, ci mai degrabă au fost organizate pentru deținuții închisorilor și copiii cu nevoi speciale.
Într-un interviu acordat „Upscale”, el a declarat că discursurile sale au fost o modalitate de „a da înapoi” societății sprijinul pe care l-a primit de la familia sa și de la unii prieteni. 
În 1993, el a lansat propria emisiune TV „Les Brown Show”, ca mijloc de a găsi soluții pentru mai multe probleme ale oamenilor obișnuiți. Cu toate acestea, din cauza controverselor pentru convingerile sale puternice, spectacolul a fost înlocuit cu un alt spectacol intitulat „Rolonda”. După ce emisiunea sa a fost anulată, a lucrat o scurtă perioadă în postul de radio „WRKS” din New York. Ulterior și-a părăsit slujba pentru a se concentra în primul rând pe discursurile motivaționale. El a lucrat îndeaproape cu John C. Maxwell și echipa sa în colectarea informațiilor despre liderii mondiali și vorbitorii profesioniști într-un program numit „Bunul, răul și urâtul” (Yhe Good, the Bad and the Ugly).


Până în 1998, imperiul pe care l-a creat ca vorbitor a început să înflorească. Compania atrage peste patru milioane și jumătate de dolari anual cu aparițiile sale la televiziune, programele motivaționale și instruirea vorbitorilor publici.

Les Brown a susținut discursuri motivaționale în Danemarca, Canada și Dubai. El a călătorit în lume, inspirând și motivând oamenii, stimulându-i să depășească obstacolele și a fost solicitat în mod repetat pentru programe de întărire. În 1996, a publicat cea de-a doua carte „Nu s-a terminat până nu câștigi: cum să devii persoana care ai vrut să fii întotdeauna”. Cartea a cuprins gândurile sale de la căsătorie la mass-media și a fost apreciată critic de a fi cea mai fină carte cu „carisma sa naturală de la podium la pagină” de „Publishers Weekly”.
Seria sa audio „Alegerea viitorului tău” este de departe cea mai bună lansare audio din toate timpurile, care a primit o distribuție la nivel mondial.
În 1989, a primit primul său premiu la „Asociația Națională a Speakerilor”. El a câștigat „Council Peers Award of Excellence” al CPAE, devenind primul afro-american care a primit premiul. El a câștigat, de asemenea, proeminentul „Golden Gavel Award” la „National Speakers Association” pentru conducerea de impact și discursurile sale de realizare. În 1991, el a fost clasat în topul celor mai buni „Oratori de excepție” din toate timpurile la nivel mondial de „Toastmasters International”.

Les Brown s-a căsătorit cu cântăreața și actrița populară americană, Gladys Maria Knight, cunoscută și sub numele de „împărăteasa sufletului” în 1995. Cu toate acestea, căsătoria lor nu a durat mai mult de câțiva ani și au divorțat în 1997. Are nouă copii – cel mai mare este Calvin, urmat de Patrick, Ayanna, Ona, Tad, Talia, Sumaya, Serena și în sfârșit John-Leslie Brown.
A fost diagnosticat cu cancer de prostată în 1997.
Liniile din discursul „Getting Unstuck” al lui Brown sunt eșantionate în piesa House „Unstuck” a DJ-ului englez Huxley.


Surse:
ro.celeb-true.com
en.wikipedia.org
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie