Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cod galben de caniculă emis pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din ţară: maximele se vor apropia de 40 de grade

CaniculaAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de Cod galben de caniculă, valabil pentru Bucureşti şi pentru 29 de judeţe din ţară. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că temperaturile vor urca până la 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Potrivit ANM, joi, 23 iulie, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi local în Transilvania şi Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Avertizarea de Cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş.

Ungaria, sub Cod roşu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că în ţara vecină a fost emisă o atenţionare de Cod roşu de caniculă, valabil în perioada 22-24 iulie 2015, când temperaturile vor depăşi 37 de grade. Specialiştii au precizat că o scădere a valorile termice este aşteptată începând cu 25 iulie când acestea vor ajunge la 33 de grade. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte şi pagina Internet a Ambasadei României la Budapesta (http://budapesta.mae.ro). MAE recomandă românilor să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Harta caniculaCât mai ţine canicula. Prognoza meteo pe două săptămâni

Ploile apar la sfârşitul lunii iulie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pe două săptămâni (20 iulie – 2 august), potrivit căreia vom avea în continuare parte de temperaturi ridicate, în unele zone chiar caniculare. Specialiştii precizează că probabilitatea pentru averse mai frecvente va creşte la sfârşitul lunii iulie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: caniculă şi secetă

În următoarele trei luni, vremea va fi foarte caldă şi cu precipitaţii puţine, potrivit estimărilor Centrului European de Prognoză a Vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

+ 55 = 58

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie