Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Concentrare, reflecție, logică, abilitate, prinse în jocul gândirii: Peste 100 de tineri din zonă au participat la Concursul ”Micul Șahist”

Elisabeta Genoa
Concurs de șah, organizat frumos, peste 100 de elevi participanți, atmosferă animată, chipuri senine în meditațiile logice ale partidelor, spirit de camaraderie și de echipă în așternutul unei generozități unice de copii : așa s-a desfășurat joi, 13 decembrie, concursul de la Oltenița, Micul Șahist, aflat anul acesta la a 9-a ediție.
După câteva jocuri rapide de încălzire, a urmat concursul care i-a angrenat pe participanți la minute în șir de concentrare:
Profesor organizator Cristiana Drăgan ne spune că s-au mobilizat foarte bine participanții, nu doar copiii din Oltenița, dar și cei din Chirnogi, Crivăț, Ulmeni, Nana, Radovanu, însoțiți de profesorii lor de sport. Din Oltenița au participat elevi de la Școala Alexandru D. Ghica (Școala 5) și de la Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță” (Școala 6), , de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”, Liceul Tehnologic ”Ion Ghica”. Profesoara Drăgan organizează periodic competiții de șah pentru promovarea sportului minții în rândul copiilor.
Alături de Cristiana Drăgan au fost 6 tineri voluntari, printre ei numărându-se și amatori de șah, frumusețea jocului minții devenind atracție pentru mulți tineri, nu doar provocare:
Participanții la competiția de joi au fost recompensați cu premii. Învingătorii și învinșii s-au bucurat de dulciurile primite care au însoțit diplomele de concurs, tricourile și șepcile oferite de Federația Română ”Sportul pentru Toți”.
Cristiana Drăgan mulțumește conducerii Școlii ”Alexandru Vlahuță”, prof. Florin Pană, pentru bunăvoința și interesul cu care a primit oaspeții. În fiecare an, profesoara de sport are un calendar competițional pe care-l desfășoară punctual. Pentru anul 2018, Cristiana Drăgan pregătește 13 acțiuni, pe categorii de vârstă, clasele 0-IV, V-VIII, IX-XII, cu băieți și fete.
Un câștig al copiilor, poate cel mai important din concurs, a fost faptul că au plecat acasă cu un plus de experiență.
Acțiunea s-a desfășurat sub auspiciile Federației Române ”Sportul pentru Toți”, în cadrul căreia Cristiana Drăgan este vicepreședinte.
Entuziasmul celor înscriși în concurs, curiozitatea cunoașterii cât mai multor scheme și tactici ale jocului, antrenul, satisfacția se pot observa în imaginile surprinse în timpul partidelor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

+ 87 = 88

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie