Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Concertul Alexandrei Uşurelu de aseară a transpus publicul olteniţean într-o altă lume: cea condusă de iubire şi abundenţă spirituală

Cu vocea sa caldă şi feminină, dar în acelaşi timp puternică şi extrem de expresivă, de o sensibilitate rafinată – aşa ni s-a arătat seara trecută Alexandra Uşurelu. În grădina Restaurantului Libanez din Olteniţa, într-un décor natural, Alexandra ne-a transmis din nou mesajul său de suflet şi anume acela de a iubi şi a face tot ce contează pentru a fi fericiţi, de a ne face timp pentru a iubi într-o lume în care din ce în ce acest profund sentiment se pierde printre alte lucruri străine de suflet. Alexandra 114
Noua formulă în care cântă preferata Andreei Marin a reuşit aşadar de fiecare dată să trimită pe deplin mesajul Alexandrei. Bobby Stoica (chitară şi pian), logodnicul său şi compozitorul celor mai multe dintre melodiile Alexandrei, alături de Mariano Castro (chitară şi clape), un talentat muzician argentinian şi Dan Încrosnatu (percuţii) au acompaniat-o pe tânăra artistă în seara zilei de vineri, 27 iunie. Olteniţenii s-au bucurat să o revadă, cei care au reuşit să prindă un loc la spectacolul din cadrul turneului Alexandrei Uşurelu. Vocea şi stilul Alexandrei, muzica trupei sale pe o armonie perfectă au ajuns la inimile celor prezenţi: apropiaţi ai săi, fani, prieteni, foşti colegi de şcoală din Olteniţa. Cu turneul #cevaseintamplaTour, pe care Alexandra l-a început pe 23 mai la Ploieşti, aceasta şi-a propus să ajungă la sufletele cât mai multor români.
Alexandra a lansat o nouă piesă împreună cu Mircea Vintilă, piesa care a dat şi titlul turneului său.

Regia videoclipului a fost realizată de Alexandra Sandu (cea care a regizat şi Vama – “Perfect fără tine”), iar de montaj si colorizare s-au ocupat Şerban Ionescu şi Petru Ivu, fotograful trupei Vunk. Piesa – muzică, versuri şi producţie – a fost realizată de partenerul Alexandrei Uşurelu de pe scenă şi din viaţa personală – Bobby Stoica, fost clăpar la trupa Voltaj. Filmările au fost realizate după cum a declarat Alexandra în interviul său în mai multe locaţii din Brazilia pe parcursul a 4 zile, împreună cu câţiva prieteni români stabiliţi pe coasta Atlanticului.
Melodia a fost interpretată aseară atât în timpul recitalului său cât şi la final când Alexandra şi-a luat rămas bun de la olteniţeni. Alexandra 060Un emoţionant moment a fost acela când Alexandra și-a invitat cele două surori mai mici, Miruna şi Eliza, să împartă flori celor prezenţi la spectacol.
În interviul său acordat după concert, Alexandra a vorbit foarte mult despre relaţia muzică-suflet, oameni-suflet. Vădit emoţionată că se află pe meleagurile copilăriei, Alexandra nu a omis să spună că dragostea pentru muzică a fost sădită în sufletul ei de tatăl său pe care l-a moştenit şi care, atunci când ea era copil, îi cânta la chitară melodii ale unuia din preferaţi, Mircea Vintilă.
Bobby Stoica are numai cuvinte frumoase despre Alexandra oriunde vorbeşe despre ea, la orice spectacol sau interviu, pe care o descrie astfel ” Alexandra inseamna voce si suflet”. Tânăra artistă spune că se consideră un om norocos pentru ceea ce i se întâmplă.

Alexandra Uşurelu a început să cânte pe o scenă la vârsta de 14 ani pentru ca mai târziu Andreea Marin să o numească “Norah Jones a României”
Alexandra Usurelu urcă pentru prima dată pe o scenă la vârsta de 14 ani. În anul 2010 a fost alături de olteniţeni cu ocazia sărbătorii zilei municipiului Olteniţa, într-un spectacol unde a cântat alături de Walter Dionisie şi Alexandru Cotabiţă. Apoi a urmat 22 aprilie 2012, unde a urcat pe scenă în cadrul aceluiaşi eveniment olteniţean. În iunie 2012, din dragoste pentru copii lansează proiectul “În dar pentru copii” prin intermediul căruia organizează și susține concerte caritabile alături de actorul Dan Bordeianu, unul din aceste concerte desfăşurându-se şi la Olteniţa. În toamna aceluiași an începe colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul și pianistul argentian al trupei Narcotango, pentru ca în decembrie 2012 să lanseze primul său videoclip pentru piesa „Doi Străini”. Din februarie 2013, Alexandra Ușurelu începe o frumoasă colaborare cu producătorul și compozitorul Bobby Stoica, iar o lună mai târziu, artista se implică în calitate de ambasador în cauza umanitară Europa FM “Nu ești singur”, acesta fiind și momentul în care începe colaborarea cu proiectul Andreei Marin, Școala Mamelor, în turneul național “Din dragoste pentru femei”, realizat împreună cu Avon. În aprilie 2013, Alexandra Usurelu este singurul new comer ce a cântat la lansarea Youtube România.
Momentul care a însemnat startul carierei sale muzicale a fost acela când realizatoarea tv Andreea Marin a remarcat-o, numind-o pe Alexandra “Norah Jones a României”, artista devenind astfel cântăreaţa preferată a Andreei Marin. Apariţiile Alexandrei pe muzica ce face armonie potrivită stilului său, transformă orice decor sau scenă în clipe de vis, secvenţe din altă lume, romantice, cu proiecţii-tablou ce te poartă în spaţii paralele.

De remarcat la Alexandra este faptul că ea nu şi-a schimbat stilul faţă de care mulţi nu credeau că va reuşi într-o lume inundată de muzică comercială, oferită oriunde: de la discoteci, la canale tv de specialitate sau cd-uri ori spectacole. După ce „Nopţile trec (doar visele rămân)“ a devenit în 2013 genericul serialului de la Acasa TV „Îngeri Pierduţi“, tot în acelaşi an, Alexandra a susţinut concertul de deschidere al trupei Vunk de la Sala Polivalentă. După toate aceste evenimente, Alexandra lansează piesa de mare succes în colaborare cu Mircea Vintilă “Ce se întâmplă cu noi”. Pe 17 Aprilie, ora 20:00, în cadrul seriei de concerte Jazz Syndicate Live Sessions de la Palatul Ghika, Alexandra Uşurelu a lansat oficial melodia, un cântec profund, de suflet, ce readuce astfel într-un alt gen de prezentare vocea inconfundabilă a maestrului muzicii folk Mircea Vintilă. Alexandra şi-a dorit mult această colaborare în special pentru faptul că toată muzica, ce se asculta şi cânta la ea acasă în copilărie, era legată de Vintilă şi de cântecele sale.
Îi mulţumim Alexandrei pentru momentul extraordinar de aseară, mulţumim celor trei componenţi ai trupei sale.

O trupă extraordinară o acompaniază pe Alexandra
Mihai (Bobby) Stoica, clăparul şi compozitorul apreciatei trupe Voltaj, s-a ocupat de sound-ul acesteia, fiind pasionat de muzica pe calculator, multe din melodiile sale devenind hituri ale vremii. După ce a părăsit Voltaj în 2012, Bobby a hotărât să se ocupe de alt proiect muzical, pentru ca în prezent să trăiască alături de Alexandra şi prietenii lor din trupă cele mai frumoase clipe şi succese după succese.
Mariano Castro (pian, clape, ghitară bass) are două nominalizări la premiile Latin Grammy împreună cu grupul Narcotango, cu o muzică caracterizată de critici a fi sensibilă şi pasională. Ca urmare a albumelor muzicale “Narcotango” (2003), “Narcotango 2” (2006) şi “Narcotango live” (2008), care au fost nominalizate la premiile Grammy 2009 (cel mai bun album de tango) şi la premiile Carlos Gardel 2009 (cel mai bun album electronic), dar şi a reprezentaţiilor scenice ce au inclus 16 turnee internaţionale în marile oraşe ale Europei şi Americilor, formaţia s-a consolidat ca a fi de referinţă în stilul de tango Nuevo şi a culturii de tango în general, cei doi Bobby şi Mariano oferind olteniţenilor şi un fragment din acest stil desăvârşit al muzicii de tango.
Apreciatul percuționist Dan Încrosnatu a colaborat cu trupe mari din România, participarea sa în tabloul sunetelor muzicii Alexandrei fiind una ce dă culoare şi ritm melodiilor.
Adrian Flautistu este contrabasistul trupei şi cel care a colaborat cu nume celebre din lumea jazz-ului şi a muzicii pop, dar care aseară nu a putut fi prezent la concert.

Alexandra şi trupa au devenit deja nume sonore în țară, proiectul lor având toate ingredientele unei muzici de calitate, energie pozitivă şi nici nu are cum altfel atâta vreme cât toţi sunt talentați, cu o dorință puternică de a face lucruri bune pe plan artistic și dispuși să facă o schimbare importantă în peisajul muzical autohton. Poate că publicul lor este select şi selectat déjà, însă magia stilului specific celor cinci, cucereşte treptat şi altă parte de public. În curând Alexandra va scoate şi primul său album pe care îl aşteptăm nerăbdători.
Următorul concert din cadrul turneului #cevaseintamplaTour va fi susţinut la Buzău, sâmbătă 4 iulie, la Cafeneaua Artiştilor. Turneul se va încheia pe 11 iulie a.c. la Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 23 = 26

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie