Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Concursul ”Micul Virtuoz” din București și premii de nivel internațional pentru pianiștii oltenițeni

Pentru tinerii din Oltenița, festivalul ”Micul Virtuoz” înseamnă o serioasă provocare pe care ei o transformă în încântare odată cu fiecare participare a lor, finalul fiind de obicei încununat cu lauri.

După pregătiri asidue, piesele interpretate de ei mai câștigă un loc pe podium și un spațiu de netăgăduit în inimile celor apropiați lor și prietenilor. Siguri pe ei, puși pe treabă, toți cei 5 participanți oltenițeni au oferit din preaplinul talentului lor. Participanţii au avut de reprezentat 1-2 piese la alegere din repertoriul clasic universal, durata acestora fiind de maxim 5 minute. Piesele alese și interpretate de ei au împrospătat atmosfera, oferind un tonus excepțional în jur. Juriul și mulți dintre participanți sunt obișnuiți cu ritmul clasic, Oltenița, ca de fiecare dată, alegând variante moderne, adânc ritmate sau ușor lirice, combinațiile dintre clasic și improvizația devoalând clipe spontane de plăcută inspirație.

Juriul a fost alcătuit din profesori universitari și profesori de specialitate. S-a întocmit un clasament pe categorii de vârstă şi ani de studiu ai pianului. Participanții merituoşi sunt premiaţi în fiecare an cu diplome și cupe.

La concursul de sâmbătă au participat 185 de copii din țară cât și din străinătate. Invitați din afara granițelor au fost copiii din Croația, Austria, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, Ucraina, Spania, Turcia, Maroc, Federația Rusă, Bulgaria.
Elevii oltenițeni au obținut rezultate foarte frumoase. Profesoara de pian este mândră de copiii ei, pe care-i consideră cei mai buni. Aceasta le-a dat tuturor premiul de excelență.

Alexandra Șchiopu are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Neagoe Basarab”. Se află în anul V de studiu al pianului. Ea a interpretat un fragment din ”Fantoma de la operă” de Andrea Lloyd Weber.

Maria Stoica, are 14 ani și studiază la Colegiul Național ”Neagoe Basarab” din Oltenița. Este anul IV de studiu. A interpretat piesa ”Don’t stop me now” a lui Freddie Mercury pentru care a primit Premiul II:

Anastasia Dumitrescu, 12 ani, este elevă în clasa a V-a la Colegiul Național ”Neagoe Basarab”, anul III de studiu pian. Ea a interpretat piesa ”Do Re Mi” din ”Sunetul Muzicii” a lui R. Rogers. Anastasia a primit premiul II pentru interpretarea sa.

Radu Podocea, 15 ani, elev la Colegiul Național ”Neagoe Basarab” din Oltenița, se află în anul V de studiu de pian. El a interpretat o frumoasă bucată din ”Hit the Road Jack” de Percy Mayfield, pentru care a primit premiul II:

Ana-Maria Vlaicu, 8 ani, este elevă la Școala Gimnazială ”Spiru Haret” din Oltenița. Ana a ajuns la nivelul III de studiu, iar piesa interpretată de ea la Concursul de la București a fost Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu. Ana a fost recompensată cu premiul I:

Festivalul Concurs Internaţional de Interpretare Pian ”Micul virtuoz” s-a desfăşurat sâmbătă, 18 mai 2019, la Bucureşti, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional de Arte ”Dinu Lipatti”.

Concursul se adresează preşcolarilor şi elevilor care învaţă pianul, în timpul liber, ca activitate extraşcolară. Festivalul Concurs se organizează pe categorii de vârstă şi în concordanţă cu anii de studiu ai pianului.

Tot sâmbătă s-a organizat şi Simpozionul internaţional – secţiunea postere, cu tema ”Muzica şi dansul între clasic şi modern”. Lucrările au fost expuse pe parcursul desfăşurării Festivalului-concurs.
Festivalul Concurs Internaţional de Pian ”Micul Virtuoz” de la Bucureşti s-a aflat anul acesta la a XII-a ediție.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie