Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Consiliul Local Oltenița finanțează cu 10.000 de lei tipărirea lucrării ”Monografia Parohiei Sf. Nicolae Oltenița”

de Elisabeta Genoa

Consiliul Local Oltenița a aprobat finanțarea cu 10.000 de lei pentru tipărirea lucrării ”Monografia Parohiei Sf. Nicolae Oltenița”. Astfel, Consiliul devine coeditor al lucrării monografice, plata sumei solicitate asigurându-se din bugetul local la capitolul ”Cultură, recreere, religie și alte acțiuni”.
Solicitarea de finanțare a fost făcută atât de reprezentanți ai Episcopei Sloboziei și Călărașilor cât și de reprezentanți ai Protoieriei Oltenița.

IMG_2669
În ședința ce a avut pe ordinea de zi acest proiect au fost prezenți părintele-protopop Marian Necula și părintele Nicolae Ciobanu de la Parohia ”Sf. Nicolae” Oltenița.
”O contribuție covârșitoare la lucrare o are domnul Done Șerbănescu. Ideea acestei monografii este mult mai veche, binecuvântarea Episcopiei pentru ea s-a obținut în anul 2013, când s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, însă atunci a avut prioritate monografia protopopiatului și a mai fost un motiv: din nefericire arhiva parohiei a fost ținută în condiții improprii, undeva în turla bisericii, în 2013 am construit un spațiu special amenajat, am pus o rânduială și s-a putut lucra pe ea. În momentul de față zic eu că este o lucrare bună, care privește istoria orașului pentru că istoria orașului și istoria bisericii în general având în vedere obeliscul acela de la intrarea în biserică unde este scrisă toată povestea privind înființarea orașului Oltenița.” explică părintele Marian Necula, prezent în ședința ordinară a Consiliului Local.

Acesta mai spune că sunt date care se referă și la biserica din cimitirul vechi plus alte informații oferite până în prezent. Lucrarea va fi îmbunătățită și va conține aproximativ 200 de pagini.

Marian Necula consideră că toată cheltuiala, costurile cu editarea, s-ar putea să depășească suma de 10.000 de lei, fiind vorba de tipărirea a minimum 300 de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =

+ 35 = 39

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie