Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Consiliul Local Oltenița finanțează cu 10.000 de lei tipărirea lucrării ”Monografia Parohiei Sf. Nicolae Oltenița”

de Elisabeta Genoa

Consiliul Local Oltenița a aprobat finanțarea cu 10.000 de lei pentru tipărirea lucrării ”Monografia Parohiei Sf. Nicolae Oltenița”. Astfel, Consiliul devine coeditor al lucrării monografice, plata sumei solicitate asigurându-se din bugetul local la capitolul ”Cultură, recreere, religie și alte acțiuni”.
Solicitarea de finanțare a fost făcută atât de reprezentanți ai Episcopei Sloboziei și Călărașilor cât și de reprezentanți ai Protoieriei Oltenița.

IMG_2669
În ședința ce a avut pe ordinea de zi acest proiect au fost prezenți părintele-protopop Marian Necula și părintele Nicolae Ciobanu de la Parohia ”Sf. Nicolae” Oltenița.
”O contribuție covârșitoare la lucrare o are domnul Done Șerbănescu. Ideea acestei monografii este mult mai veche, binecuvântarea Episcopiei pentru ea s-a obținut în anul 2013, când s-au împlinit 20 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, însă atunci a avut prioritate monografia protopopiatului și a mai fost un motiv: din nefericire arhiva parohiei a fost ținută în condiții improprii, undeva în turla bisericii, în 2013 am construit un spațiu special amenajat, am pus o rânduială și s-a putut lucra pe ea. În momentul de față zic eu că este o lucrare bună, care privește istoria orașului pentru că istoria orașului și istoria bisericii în general având în vedere obeliscul acela de la intrarea în biserică unde este scrisă toată povestea privind înființarea orașului Oltenița.” explică părintele Marian Necula, prezent în ședința ordinară a Consiliului Local.

Acesta mai spune că sunt date care se referă și la biserica din cimitirul vechi plus alte informații oferite până în prezent. Lucrarea va fi îmbunătățită și va conține aproximativ 200 de pagini.

Marian Necula consideră că toată cheltuiala, costurile cu editarea, s-ar putea să depășească suma de 10.000 de lei, fiind vorba de tipărirea a minimum 300 de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =

32 − 23 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie