Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Corul bărbătesc Cantus Domini aduce faimă României. Trei medalii de aur la Sankt Petersburg

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a participat luna trecută la Festivalul de Muzică Corală „The Singing World ”, în Sankt Petersburg, Federația Rusă. Aici, a obţinut numeroase premii, printre care trei medalii de aur.

Foto fb Cantus Domini

 

Competiţia a reunit peste 60 de formații corale din 43 de țări și a fost organizată pe 12 secțiuni.

Corul „Cantus Domini” a concurat la 3 din cele 12 secţiuni ale festivalului:

  • secţiunea a 2-a – Coruri pe voci egale femeieşti şi bărbăteşti;
  • secţiunea a 5-a – Coruri de cameră;
  • secţiunea a 7-a – Muzică Sacră.

Artiștii au purtat costume diferite care au reprezentat cele trei provincii istorice: Muntenia, Moldova şi Transilvania.

În afara celor trei premii, Corul „Cantus Domini” a obţinut „Premiul Special pentru cel mai bun solist” oferit lui Andrei Predescu şi „Premiul special al publicului”, obţinut prin votul exprimat de public în ultima rundă a Concursului, runda „Grand Prix”, în care au concurat Corurile medaliate cu aur la toate secţiunile. Corul a fost considerat „Cel mai bun cor din Concurs şi Festival” după votul publicului.

Proiectul a fost sprijinit financiar de Institutul Cultural Român, de alte instituţii şi persoane ce și-au arătat astfel dorința pentru promovarea muzicii corale româneşti în străinătate.
Potrivit basilica.ro, membrii Corului ”Cantus Domini” au devenit prin activitatea desfăşurată ”ambasadori culturali ai României în afara graniţelor”.

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a fost înființat în anul 2013 la inițiativa Arhidiaconului Răzvan Constantin Ștefan și a mai multor studenți teologi, iubitori ai muzicii corale.
Corul participă anual la acest concurs prestigios, iar de-a lungul timpului a fost prezent la competiţii internaţionale nu doar în Rusia, ci și în Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii.
Corul bărbătesc ”Cantus Domini” susține dese concerte în România, fiind cunoscut la Oltenița datorită celor doi membri ai săi: baritonul Andrei Predescu și tenorul Gustinel Anghel.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie