Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Corul bărbătesc Cantus Domini aduce faimă României. Trei medalii de aur la Sankt Petersburg

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a participat luna trecută la Festivalul de Muzică Corală „The Singing World ”, în Sankt Petersburg, Federația Rusă. Aici, a obţinut numeroase premii, printre care trei medalii de aur.

Foto fb Cantus Domini

 

Competiţia a reunit peste 60 de formații corale din 43 de țări și a fost organizată pe 12 secțiuni.

Corul „Cantus Domini” a concurat la 3 din cele 12 secţiuni ale festivalului:

 • secţiunea a 2-a – Coruri pe voci egale femeieşti şi bărbăteşti;
 • secţiunea a 5-a – Coruri de cameră;
 • secţiunea a 7-a – Muzică Sacră.

Artiștii au purtat costume diferite care au reprezentat cele trei provincii istorice: Muntenia, Moldova şi Transilvania.

În afara celor trei premii, Corul „Cantus Domini” a obţinut „Premiul Special pentru cel mai bun solist” oferit lui Andrei Predescu şi „Premiul special al publicului”, obţinut prin votul exprimat de public în ultima rundă a Concursului, runda „Grand Prix”, în care au concurat Corurile medaliate cu aur la toate secţiunile. Corul a fost considerat „Cel mai bun cor din Concurs şi Festival” după votul publicului.

Proiectul a fost sprijinit financiar de Institutul Cultural Român, de alte instituţii şi persoane ce și-au arătat astfel dorința pentru promovarea muzicii corale româneşti în străinătate.
Potrivit basilica.ro, membrii Corului ”Cantus Domini” au devenit prin activitatea desfăşurată ”ambasadori culturali ai României în afara graniţelor”.

Corul bărbătesc „Cantus Domini” a fost înființat în anul 2013 la inițiativa Arhidiaconului Răzvan Constantin Ștefan și a mai multor studenți teologi, iubitori ai muzicii corale.
Corul participă anual la acest concurs prestigios, iar de-a lungul timpului a fost prezent la competiţii internaţionale nu doar în Rusia, ci și în Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii.
Corul bărbătesc ”Cantus Domini” susține dese concerte în România, fiind cunoscut la Oltenița datorită celor doi membri ai săi: baritonul Andrei Predescu și tenorul Gustinel Anghel.

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie