Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost numit Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, la Palatul ONU de la Geneva

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a susținut între 23-25 noiembrie 2016 un concert extraordinar la Geneva, la invitația Asociației Internaționale pentru Apărarea Libertății Religioase, cu ocazia Summitului Global de Religie, Pace și Securitate.

corul-madrigal-4Astfel, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite – Geneva.

corul-madrigal-2 la-genevaPotrivit paginii oficiale de facebook Madrigal, înainte de ceremonia oficială, artiștilor le-a fost prezentat Palatul Națiunilor Unite, de la arhive, până la sălile de conferințe. Membrii Corului Madrigal, dirijați de Anna Ungureanu, au cântat în fața a peste 140 de miniștri și ambasadori ai ONU, în marea sală a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization).

dirijor-madrigalEvenimentul a fost organizat în onoarea liderilor mondiali de pace, a oamenilor politici, diplomaților și figurilor emblematice din mediul academic, precum și a ONG-urilor care sunt invitate să participe la summit. În sală s-a aflat și ambasadorul României la ONU, Excelența Sa, domnul Adrian Vieriță.
„Este o mare onoare să primim această distincție și să fim considerați oficial Ambasadori ai Libertății, Speranței și Păcii. Premiul este un simbol important pentru activitatea noastră și pentru tradiția Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, care a pus întotdeauna muzica în slujba valorilor multiculturale și a păcii, desființând granițele de orice fel. În realitatea prezentului, în care conflictele dezbină chiar și mari puteri ale lumii, un astfel de premiu este o dovadă că oamenii de pretutindeni își doresc să trăiască într-o lume în care muzica aduce pace”, Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” (sursa madrigal.ro)

corul-madrigal-3Summitul Global de Religie, Pace și Securitate este organizat de Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase și de Biroul Națiunilor Unite pentru Prevenirea Genocidului și Responsabilitatea de a Proteja (United Nations Office on Prevention of Genocide and Responsability to Protect). Cu ocazia acestui summit, Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase marchează sărbătorirea a 70 de ani de existență. Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. Astăzi, dirijorul corului este Anna Ungureanu.

la-premiereFondatorul Corului Național de Cameră este Marin Constantin (n. 27 februarie 1925, Urleta, Prahova – d. 1 ianuarie 2011, București), specialist renumit în muzica renascentistă, cântul gregorian și baroc, precum și muzica tradițională românească.

dirijor-madrigal-marin-constantinActivitatea lui Marin Constantin a fost apreciată entuziast de critici muzicali din întreaga lume, fiind distins cu numeroase premii și distincții interne și internaționale. Uneori numele său a fost scris Marin Constantin (Marin este numele său de familie). Fiul său, Ion Marin, a devenit tot dirijor (austriac). Compozitor și dirijor, Constantin Marin a pus bazele corului Madrigal în 1963.

Potrivit site-ului madrigal.ro, managementul este asigurat de Ion Marin, Director de Onoare al Madrigal, dirijor Anna Ungureanu și Emil Pantelimon-manager.

Ion Marin, reputat ambasador român în lumea dirijorală, a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philarmoniker, Statskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rudfunk, Filarmonica din Sankt-Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) și a colaborat cu cei mai celebri artiști ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Monserrat Caballe, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).
Specializată în arta dirijorală sub atenta observație a renumiților muzicieni Marin Constantin și Sharon Hansen (SUA), Anna Ungureanu a susținut concerte în România, Germania, Rusia, Japonia, Turcia, Serbia, Cehia, Macedonia, Bulgaria, Polonia și Belgia. Începând din anul 2011, Anna Ungureanu, doctor în muzică și unul dintre dirijorii Madrigalului, ocupă poziția de Director Artistic și Dirijor Principal al Programului Național Cantus Mundi inițiat de dirijorul Ion Marin, ce are ca scop impulsionarea, susținerea și promovarea mișcării corale la nivelul tuturor instituților de învățământ din România. Experiența profesională obținută în preajma fondatorului Corului Național de Cameră Madrigal, maestrul Marin Constantin, alături de care a petrecut aproape 9 ani, o recomandă ca discipol și continuator al legendarului muzician.


Emil Pantelimon este absolvent al Facultății de Științe Politice a Universității București și al Institutului Diplomatic Român — secția Politică Externă și Diplomație. A lucrat în cadrul cabinetelor a doi miniștri ai culturii din România pe probleme de comunicare și artele spectacolului, coordonând activitatea Biroului de presă din cadrul instituției. Timp de doi ani a făcut parte din grupul de acțiune a Planului Național de Acțiune pentru implementarea Angajamentelor Asumate prin Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă. Din 2011 este asistent manager în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” și membru în Consiliul Artistic al Centrului de Cultură Arcuș.

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale (1963), de către dirijorul Marin Constantin, Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se ca un „brand de țară”.

corul-cu-marin-constantinEste etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 14 =

57 + = 60

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie