Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cristi Stancu din Oltenița, campion mondial la cross în Finlanda, triplu campion de sală la Balcaniadele cadeților

Sportivii români fac performanță. Nu de puține ori, cei din Oltenița s-au remarcat în concursuri internaționale. Unul dintre aceștia este și Cristi Stancu, pensionar al MAI. Cristi a venit de curând din Finlanda unde a participat cu echipa de cross a României la Campionatele Mondiale Masters în aer liber la atletism. Aici a obținut titlul mondial la categoria 50+ani.

Cristi Stancu este triplu campion balcanic de sală în Slovenia și vicecampion la semimaraton european în Italia cu 21 km, iar la sală 1500 m, 3000 m și ștafetă 4×200 m. ”Am ales Locomotiva pentru că am un amic acolo. Pentru antrenament merg în funcție de posibilități. Îmi plătesc singur intrările pe stadion, suport singur cheltuielile cu deplasările la campionate. Este dificil, de ce să nu recunosc. Anul viitor se desfășoară în Australia campionatul mondial. Sunt cheltuieli exorbitante și va fi foarte greu să ajung. Finlanda este mai aproape. În primăvară am participat în Slovenia la Balcaniadă. De acolo am venit cu 3 medalii de aur pentru: ștafeta de 4×200 m, 1500 m și proba de 3000 de metri.” ne spune Cristi Stancu.

Fiind pensionar, sportivul campion participă doar la acțiunile Federației Române de Atletism. ”Acum au venit în Finlanda participanți din 104 țări. Competițiile se desfășoară pe categorii de vârstă de la 35 de ani, din 5 în 5 ani. Au participat persoane și la categoria 85+ani.” declară pentru oltenitainfo.ro Cristi Stancu.
Profesoara de sport Cristiana Drăgan, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți, dorește ca acest ambițios și merituos sportiv să activeze în cadrul CSM Oltenița. Și nu este doar un vis, cunoscând-o pe profesoara de sport,cu atât mai mult cu cât Stancu este oltenițean și a fost coleg de antrenamente cu Drăgan în perioada liceului.

Campionatul Mondial Masters din Finlanda se desfăşoară în perioada 29 iunie – 10 iulie la Tampere. Cristi Stancu face totul din pasiune pentru acest sport. Oltenițeanul a participat și la campionatele mondiale de la Muntenegru în perioada 12-16 mai. România a câștigat 18 medalii la a 19-a ediție a Campionatelor Balcanice de cadeți. La Bar, în Muntenegru, echipa României a cucerit 18 medalii (2-6-10), trofee cu care s-a poziționat pe locul 6 în clasamentul general. Primele trei poziții au aparținut Croației (8-1-4), Serbiei (5-7-0) și Turciei (5-4-6).

Cristi este legitimat la Locomotiva București. El a participat în trecut la diferite triatloane, atletismul fiind declarat ca o mare și singura lui pasiune sportivă.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie