Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cristiana Drăgan este vicepreședinte al Federației Sportul pentru Toți România

Elisabeta Genoa
Cristiana Drăgan a fost aleasă vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Române Sportul pentru Toţi. Profesoara de sport a absolvit o facultate unde se fac materii deosebite din punct de vedere al culturii generale, al formării pentru viaţă. Este vorba despre Psihologie și Pedagogie. Astfel, un om care face Pedagogie la facultate este pregătit să conducă, să pună lucrurile în ordine. Orice dascăl este un bun organizator, profesoara Drăgan fiind cea care a organizat de-a lungul anilor o seamă de activități sportive în cadrul evenimentelor locale, județene sau naționale.
“Ne dorim să revigorăm toate asociațiile județene din teritorii, să activăm asociațiile care nu au activități. Asociațiile județene au un rol important în zonele unde există, activități importante sportive se desfășoară sub îndrumarea și organizarea acestor Asociații. În cadrul activităților ”Sportul pentru Toți” au intrat de curând și cele destinate persoanelor cu dizabilități.” ne spune Cristiana Drăgan.
Profesoara de sport vorbește despre atragerea de fonduri europene în cadrul Federației ca fiind unul dintre obiectivele extrem de importante ale conducerii: ”Ne vom strădui să atragem fonduri europene, aceste proiecte vor aduce beneficii în cadrul organizației naționale. De asemenea, vom reface site-ul Federației, avem în plan colaborări internaționale pe profil, agenda de lucru a Federației va trebui astfel să conțină sesiuni internaționale numeroase, coroborate cu implicări în Săptămâna Europeană a Sportului, Move Week, Săptămâna Sportul pentru Toți, No Elevator Day sau Challenge Day.” explică profesoara de sport, care este și președinte al Asociației ”Sportul pentru Toți” Călărași.

Fostul atlet constănțean Alin Larion, în prezent antrenor la CS Farul Constanța și la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța a fost ales preşedinte al Federaţiei. Acesta este și profesor universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.
Conducerea Federației se alege pentru un mandat de patru ani. Biroul Federal este format din 17 membri.
Flavia Epureanu a fost numită secretar general FRSpT.
Cristiana Drăgan a format generaţii întregi de tineri, mulți dintre ei urmând fie aceeași facultate, fie au folosit îndrumările mentorului lor în cadrul altor facultăți, unde sportul este probă eliminatorie de examen. Datorită activităţilor sale profesionale şi calităţilor morale, profesoara Drăgan a fost solicitată şi aleasă reprezentant al României în conferințe internaționale sau în diferite organisme sportive. Este organizatorul unor competiţii sportive care au devenit tradiţionale în judeţul Călărași şi pe plan naţional. Aceasta a făcut parte și din echipa feminină de fotbal, a condus Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița, făcând parte, alături de prof. de limba română, Endy Enache, din elita directorilor liceului, perioade apreciate de elevii și profesorii liceului de pe Șoseaua Portului ca evoluție didactică, de performanță școlară și educativă.
Federația Română Sportul pentru Toți (FRSpT) este persoana juridica de drept privat, de utilitate publica, non-guvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ, reconstituita, in anul 2002, in baza Legii 69/2000 (Legea Educatiei Fizice si a Sportului), avand filiale in toate judetele si municipiul Bucuresti, fiind continuatoarea Federatiei cu acelasi nume infiintata in 1992.
FRSpT funcționează ca organizație sportivă națională, recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului, fiind abilitată de acesta să coordoneze activitatea în domeniul sportului pentru sănătate, educație și recreere la nivelul întregii țări. Federația a fost infiintata prin Ordinul MTS nr. 90/29.01.1992, ca urmare a demersurilor Direcției Programe Sportive pentru Public și transformării acesteia, motivată de necesitatea de a se constitui structuri noi, corespunzătoare sistemului democratic și din dorința de apropiere de modul de abordare și de organizare a Sportului pentru toți pe plan internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 4 =

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie