Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cum afectează valul polar vremea din 18 septembrie și cât durează schimbarea

Vremea se schimba in urmatoarele zile, mercurul din termometre scazand simtitor din cauza unui val de aer polar care afecteaza si tara noastra. Apoi, va urma o incalzire, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 16-29 septembrie.

Muntenia

Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada in primele doua zile ale intervalului de prognoza (29…30 de grade), iar in intervalul 18-21 septembrie se va raci pana spre medii ale maximelor ce se vor situa in jurul a 19 grade. Ulterior, temperatura aerului va creste din nou si, pana la sfarsitul intervalului, media regionala a maximelor va fi cuprinsa intre 22 si 27 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor va fi mai ridicata in intervalul 18-20 septembrie.

La munte

Regimul termic va marca o scadere de la o medie a temperaturilor maxime in jurul a 17 grade in prima zi de prognoza, pana spre 6 grade in data de 20 septembrie, apoi va urma o crestere treptata pana in 24 septembrie, spre o medie diurna de 16 grade, valoare ce se va mentine pana spre sfarsitul lunii septembrie.

Probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

Restul teritoriilor:

Banat

Temperatura aerului va scadea semnificativ, de la 28 de grade in prima zi, pana spre 18 grade pe 20 septembrie. Ulterior acestei date, vremea se va incalzi treptat, iar pana la sfarsitul lunii septembrie variatiile termice vor fi nesemnificative, astfel incat se estimeaza a se inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 23 si 26 de grade, in medie regionala.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 17-19 septembrie si dupa 25 septembrie.

Crisana

Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire, astfel ca temperaturile maxime vor scadea, de la 27 de grade in prima zi, spre 16…17 grade in data de 20 septembrie, urmand ca pana in 26 septembrie sa creasca treptat pana in jurul a 25 de grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul lunii.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in ziua de 17 septembrie si in intervalul 24-29 septembrie.

Transilvania

Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor va scadea treptat, de la 25 de grade in prima zi pana la 15 grade pe 21 septembrie, apoi va urma o crestere treptata pana in 25 septembrie, cand se va ajunge la 24 de grade, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 17-19 septembrie si dupa 25 septembrie.

Maramures

Vremea va fi calda in prima zi, apoi se va raci, astfel incat temperatura va scadea de la 25 de grade pana la 15…16 grade in jurul datei de 21 septembrie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va creste treptat si se estimeaza a se inregistra pana la sfarsitul intervalului de referinta medii ale maximelor cuprinse intre 21 si 24 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in primele doua zile ale intervalului si dupa 24 septembrie.

Moldova

In prima zi de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta data – 27 de grade. In urmatoarele patru zile va urma o racire notabila, astfel ca media maximelor va ajunge la valori de 16…17 grade, in jurul datei de 21 septembrie. Dupa acest interval, tendinta va fi de incalzire treptata, pana la o medie regionala a valorilor maxime de 21…25 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 17-21 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi calda in primele doua zile (26…27 de grade), dupa care in intervalul 18-21 septembrie se va racori (18 grade). Ulterior, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, temperatura aerului va creste treptat, in medie, spre 23 de grade.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor va fi mai ridicata in intervalul 18-21 septembrie.

Oltenia

In primele doua zile de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta perioada, dar se va raci treptat, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea de la 30 de grade, pana spre 20 de grade in intervalul 18 – 21 septembrie. Apoi aceasta medie va fi apoi in crestere, cu maxime de pana la 26 de grade la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru aparitia ploilor, in general slabe, va fi mai ridicata in intervalul 18-20 septembrie.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie