Cum să te hrăneşti sănătos şi să slăbeşti în funcţie de grupa sanguină
Este important ca ceea ce consumi să se potrivească şi cu grupa sanguină, sunt de părere unii specialişti. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anumite alimente pot provoca inflamaţii, pot agrava anumite boli, pot genera o stare continuă de oboseală, tulburări de digestie şi obezitate. În funcţie de grupa sanguină, fiecare persoană digeră mai bine sau mai greu anumite alimente.
Potrivit statisticilor efectuate de medicul Peter J. D’Adamo, un naturopat şi expert în alimentaţia bazată pe grupa sanguină, 8 din 10 persoane care îşi schimbă regimul ţinând cont de chimia sângelui raportează o îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Pentru a putea trage o concluzie cu privire la eficienţa acestui regim, spune specialistul, ar trebui urmat câteva luni în care organismul are timp să se regleze pe interior.
Persoanele cu grupa sanguină 0
Sunt tipul vânătorilor şi culegătorilor din epoca primitivă, care au prosperat datorită unei diete bazate pe carne. Cei cu această grupă de sânge ar trebui să consume carne de vită slabă, miel, curcan, pui sau peşte şi sare cu moderaţie. Prin urmare, au nevoie de multe proteine, să limiteze pe cât posibil produsele care au pe lista de ingrediente grâul (carbohidraţii), să facă sport în mod constant, cu greutăţi. Alimentele care îi ajută să slăbească sunt carnea roşie, fructele de mare, spanacul, broccoli. În acelaşi timp, pentru a ocoli kilogramele în plus trebuie să evite fasolea, lintea, porumbul, grâul, varza, conopida. Nu trebuie sa consume alimente sau bauturi care contin zahar (prajituri, biscuiţi, sucuri din comert etc.). De evitat preparatele prajite.
Persoanele cu grupa sanguină A
Au apărut după cei din grupa 0 şi s-au adaptat unui stil de viaţă mai degrabă agrar. Metabolismul persoanelor cu grupa A nu este la fel de accelerat ca al grupei O, iar mai mult decât atât, aceste persoane sunt foarte sensibile la stres. În zilele noastre se ştie că stresul duce la creşterea cortizolului, un hormon care, printre alte efecte, predispune la îngrăşare. Aşadar, aceştia sunt agricultori, deci li se recomandă să reducă grăsimile din alimentaţie, să se bazeze mai mult pe legume – fructe, să reducă substanţial carnea roşie (sau să o elimine complet), de asemenea, să reducă lactatele. În ceea ce priveşte mişcarea, sporturile ideale sunt cele uşoare, precum yoga sau golful. Dacă vor să slăbească ar trebui să consume, în principal legume şi uleiuri vegetale, soia, ananas şi să evite lactatele, carnea, fasolea, grâul.
Persoanele cu grupa sanguină B
Au ca strămoşi nomazii, cu un stil de viaţă determinat de condiţiile climatice şi asociat cu un sistem imunitar puternic, respectiv cu o digestie care nu ridică prea multe probleme. Alimentaţia lor ar trebui să fie bogată în carne roşie, peşte, fructe de mare şi lactate. Legumele trebuie consumate cât mai mult în stare proaspată şi mai puţin gătite. De exemplu, morcovii au indice glicemic mic, însă fierţi au indice glicemic mare. Aşadar se recomandă cât mai multe salate şi mai puţine preparate gătite. Roşiile şi ceapa sunt contraindicate, cresc aciditatea gastrică. Dacă vor să slăbească, trebuie să consume ouă, ficat, carne de vânat, ceai verde şi să evite grâul, hrişca, porumbul, lintea, arahidele, seminţele în special cele de susan. În privinta proteinelor, este indicat să evite scoicile şi carnea de pui, precum şi carnea grasă, ca cea de porc de exemplu. Carnea de pui produce o reacţie toxică foarte puternică în combinaţie cu sângele lor. Este recomandat să gătească pe grătar sau la aburi (ori fierbere) carnea şi să evite prăjirea oricărui aliment.
Persoanele cu grupa sanguină AB
Grupa AB combina dieta grupei A si grupei B. Au evoluat în civilizaţiile mai moderne ca o combinaţie între popoarele cu grupele sanguine A şi B. Prin urmare, dieta ideală îmbină stilurile vegetarian şi carnivor moderat, li se permit peşte şi lactate. Alimentele recomandate în caz că vor să slăbească sunt lactatele, fructele de mare, brânza tofu, zarzavaturile, ananasul. Nu li se recomandă carnea roşie decât cu moderaţie. Toate cărnurile afumate sau tratate ar trebui evitate, iar cafeaua şi alcoolul nici nu au ce căuta în dietă! Este recomandat să evite cu desăvârşire preparatele prăjite de orice fel sau orice aliment care conţine ulei preparat termic (ceapă călită, foietaj etc.). De asemenea, carnea tocată sau foarte condimentată le poate cauza tulburări digestive. Persoanele cu grupa sanguină AB sunt cele mai potrivite persoane pentru dieta cu apă. Un pahar cu apă caldă şi lămâie înainte de masă, mai ales dimineaţa pe stomacul gol, poate face minuni pentru silueta şi sănătatea acestora.
Lasă un răspuns