Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa ”Micul Handbalist” de la Vâlcea a stabilit: Echipa HGO Oltenița, învingătoare pe linie

Elisabeta Genoa

Cupa ”Micul Handbalist” organizată la Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu victoria copiilor din Oltenița. HC Torok a fost gazda competiției. Micuții jucători ai Echipei Handbal Grup Oltenița (HGO) au câștigat toate cele 6 meciuri. Așadar, oltenițenii au venit acasă cu victoria: premiul I.
Diplomele și plachetele au fost oferite de AJSPT Vâlcea prin președinele Constantin Vlașcu. Returul va fi pe 14 aprilie în cadrul Festivalului de Mini-Handbal, inițiat de prof. Cristiana Drăgan. ”A
ctivitatea face parte din calendarul competițional al AJSPT Călărași. Sunt mulțumită de copiii mei. Când îmi propun ceva ei îmi sunt alături și împreună învingem. Acum am cules roadele muncii noastre la antrenamente. Și pot spune că am copii ambițioși, perseverenți, au înțeles ce presupune dorința de a câștiga, efortul unei munci frumoase până la urmă, fiindcă sportul este o disciplină frumoasă, nu doar cu rezultate bune asupra sănătății.” declară profesoara de sport. Aceasta lucrează împreună cu profesorul în aceeași disciplină, Răzvan Bobocică, un tandem care iată că își spune cuvântul, reușind o primă performanță cu victorie pe linie, ca cea din 31 martie.

Cristiana Drăgan este implicată în mai multe organizații sau asociații sportive, deținând și funcții de conducere. Mergând pe criteriul ”Mens sana in corpore sano” profesoara de sport apără cu motivație și atitudine fermă această disciplină. De aceea și-a creionat un calendar competițional anual, pe care profesoara Drăgan îl respectă cu strictețe, atât copii din Oltenița cât și din alte localități fiind amatori de competiții și concursuri. Totul pe un plus de ambiție insuflată la întâlnirile de grup.

Școala de handbal și mini-handbal a venit ca o încununare a tuturor principiilor și ambițiilor sale de dascăl și de femeie luptătoare. ”Obiceiurile sănătoase se învață de mic. Sporturile de echipă sunt foarte importante pentru copii. Jocurile în echipă îl fac să înțeleagă pe copil principii importante precum: spiritul de echipă, competitivitatea, iar la mine este primordial fairplay-ul. Un copil care face sport în mod constant este optimist, energic, activ, învață să fie un luptător, să facă față cu brio atât succeselor, cât și eșecurilor pe orice plan în viață. Maturizarea emoționala este mai rapidă la copiii care desfășoară activități legate de mișcare, asta spun psihologii. Astfel, vor beneficia de un echilibru psihic mai stabil decât cei care nu practică un sport.”

Profesoara Drăgan invită pe toți iubitorii sportului la Festivalul de Mini-Handbal din 14 aprilie, care va începe la ora 9,30. Acesta se va desfășura la Sala de Sport a Liceului ”Neagoe Basarab”.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie