Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa ”Micul Handbalist” de la Vâlcea a stabilit: Echipa HGO Oltenița, învingătoare pe linie

Elisabeta Genoa

Cupa ”Micul Handbalist” organizată la Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu victoria copiilor din Oltenița. HC Torok a fost gazda competiției. Micuții jucători ai Echipei Handbal Grup Oltenița (HGO) au câștigat toate cele 6 meciuri. Așadar, oltenițenii au venit acasă cu victoria: premiul I.
Diplomele și plachetele au fost oferite de AJSPT Vâlcea prin președinele Constantin Vlașcu. Returul va fi pe 14 aprilie în cadrul Festivalului de Mini-Handbal, inițiat de prof. Cristiana Drăgan. ”A
ctivitatea face parte din calendarul competițional al AJSPT Călărași. Sunt mulțumită de copiii mei. Când îmi propun ceva ei îmi sunt alături și împreună învingem. Acum am cules roadele muncii noastre la antrenamente. Și pot spune că am copii ambițioși, perseverenți, au înțeles ce presupune dorința de a câștiga, efortul unei munci frumoase până la urmă, fiindcă sportul este o disciplină frumoasă, nu doar cu rezultate bune asupra sănătății.” declară profesoara de sport. Aceasta lucrează împreună cu profesorul în aceeași disciplină, Răzvan Bobocică, un tandem care iată că își spune cuvântul, reușind o primă performanță cu victorie pe linie, ca cea din 31 martie.

Cristiana Drăgan este implicată în mai multe organizații sau asociații sportive, deținând și funcții de conducere. Mergând pe criteriul ”Mens sana in corpore sano” profesoara de sport apără cu motivație și atitudine fermă această disciplină. De aceea și-a creionat un calendar competițional anual, pe care profesoara Drăgan îl respectă cu strictețe, atât copii din Oltenița cât și din alte localități fiind amatori de competiții și concursuri. Totul pe un plus de ambiție insuflată la întâlnirile de grup.

Școala de handbal și mini-handbal a venit ca o încununare a tuturor principiilor și ambițiilor sale de dascăl și de femeie luptătoare. ”Obiceiurile sănătoase se învață de mic. Sporturile de echipă sunt foarte importante pentru copii. Jocurile în echipă îl fac să înțeleagă pe copil principii importante precum: spiritul de echipă, competitivitatea, iar la mine este primordial fairplay-ul. Un copil care face sport în mod constant este optimist, energic, activ, învață să fie un luptător, să facă față cu brio atât succeselor, cât și eșecurilor pe orice plan în viață. Maturizarea emoționala este mai rapidă la copiii care desfășoară activități legate de mișcare, asta spun psihologii. Astfel, vor beneficia de un echilibru psihic mai stabil decât cei care nu practică un sport.”

Profesoara Drăgan invită pe toți iubitorii sportului la Festivalul de Mini-Handbal din 14 aprilie, care va începe la ora 9,30. Acesta se va desfășura la Sala de Sport a Liceului ”Neagoe Basarab”.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie