Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Micul Șahist Căscioarele ediția a VII-a s-a încheiat cu premii și cupe

de Elisabeta Genoa

În acest weekend profesoara Cristiana Drăgan a organizat la Căscioarele Cupa ”Micul Șahist”, concurs aflat la a VII-a ediție. Astfel, micii șahiști au uitat pentru o clipă de ore și școală și au intrat în competiția jocului minții.

Cascioarele Competitie
Selecționați din cinci unități școlare, copiii amatori de șah s-au concentrat în fața tablei cu 64 de pătratele, hotărâți să-l țină pe adversar în șah și să câștige regele. ”Fiecare ediție de până acum a fost un real succes, fiind cel mai important concurs care se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani. Scopul competiției a fost atât promovarea șahului cât și descoperirea unor calități mentale cu sprijinul acestui joc. Îmi doresc ca șahul să devină disiplină opțională de educație și formare a elevilor.” declară Cristiana Drăgan, președinte Asociația Județeană Sportul pentru Toți. Aceasta ne spune că este mulțumită de prezență și îi felicită pe cei implicați. ”Au participat 24 de copii de la școlile din Căscioarele, Nana, Budești, Aprozi, Crivăț. Mulțumesc participanților, colegilor mei profesori, tuturor copiilor, în special profesoarei Alexandra Popa-directorul Școlii din Căscioarele. Urmează Cupa Moș Crăciun la fotbal în luna decembrie și am încheiat Calendarul Sportiv de anul acesta.” mai spune profesoara de sport.

Competitie Cascioarele
Câștigătorii Cupei ”Micul Șahist” sunt :

Băieți:

Locul I Anghel Andrei – Școala Crivăț
Locul II Negoeșteanu Robert – Școala Crivăț
Locul III Marinescu Andrei – Școala Nana

Fete:

Locul I Fișcă Elena – Școala Căscioarele
Locul II Crângașu Elisa – Școala Căscioarele
Locul III Ghezea Ana – Școala Căscioarele

Premiile au fost cupe și diplome din partea Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 4 =

6 + 4 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie