Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Micul Șahist Căscioarele ediția a VII-a s-a încheiat cu premii și cupe

de Elisabeta Genoa

În acest weekend profesoara Cristiana Drăgan a organizat la Căscioarele Cupa ”Micul Șahist”, concurs aflat la a VII-a ediție. Astfel, micii șahiști au uitat pentru o clipă de ore și școală și au intrat în competiția jocului minții.

Cascioarele Competitie
Selecționați din cinci unități școlare, copiii amatori de șah s-au concentrat în fața tablei cu 64 de pătratele, hotărâți să-l țină pe adversar în șah și să câștige regele. ”Fiecare ediție de până acum a fost un real succes, fiind cel mai important concurs care se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani. Scopul competiției a fost atât promovarea șahului cât și descoperirea unor calități mentale cu sprijinul acestui joc. Îmi doresc ca șahul să devină disiplină opțională de educație și formare a elevilor.” declară Cristiana Drăgan, președinte Asociația Județeană Sportul pentru Toți. Aceasta ne spune că este mulțumită de prezență și îi felicită pe cei implicați. ”Au participat 24 de copii de la școlile din Căscioarele, Nana, Budești, Aprozi, Crivăț. Mulțumesc participanților, colegilor mei profesori, tuturor copiilor, în special profesoarei Alexandra Popa-directorul Școlii din Căscioarele. Urmează Cupa Moș Crăciun la fotbal în luna decembrie și am încheiat Calendarul Sportiv de anul acesta.” mai spune profesoara de sport.

Competitie Cascioarele
Câștigătorii Cupei ”Micul Șahist” sunt :

Băieți:

Locul I Anghel Andrei – Școala Crivăț
Locul II Negoeșteanu Robert – Școala Crivăț
Locul III Marinescu Andrei – Școala Nana

Fete:

Locul I Fișcă Elena – Școala Căscioarele
Locul II Crângașu Elisa – Școala Căscioarele
Locul III Ghezea Ana – Școala Căscioarele

Premiile au fost cupe și diplome din partea Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − = 7

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie