Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Minihandbal Oltenița concentrează abilitățile sportive ale celor mici. Invitații mulțumiți de găzduire

Elisabeta Genoa
Cei mai micuți handbaliști au participat în acest weekend la Cupa Minihandbal, un turneu al bucuriei și al plăcerii de a juca handbal, organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași, prin președinte profesor Cristiana Drăgan.
Cristina Premii Cupa Minihandbal
Partidele au avut loc în curtea Liceului ”Neagoe Basarab” Oltenița și consecutiv Sala de Sport a Liceului amintit. Micuții s-au întrecut în execuții frumoase, plonjări spectaculoase, toate cele 7 echipe (4 de băieți și 3 de fete) invitați și gazde. Atmosfera a fost amicală, extrem de plăcută, micuții handbaliști au respectat întocmai indicațiile antrenorilor, astfel încât cei prezenți au putut urmări faze frumoase de handbal.
La final, toți participanții au fost premiați.
La Cupe Echipe Minihandbal
Cupa Minihandbal Oltenița s-a aflat la prima ediție, 80 de iubitori de handbal au luat startul la aceste competiții. Alături de echipa oltenițeană coordonată de Cristiana Drăgan, HGO (Handbal Grup Oltenița), au participat Clubul Sportiv Tectonic din București, Școala Copiilor Minardo București, Colegiul Herman Goethe București.
”Un pas înainte pentru handbalul nostru…M-am bucurat de prezența celor din București care ne-au onorat astfel, constat că interesul este unul de amploare atunci când organizăm astfel de competiții generoase. De aceea sunt convinsă că vom mai organiza așa evenimente. Pentru o primă ediție pot spune că sunt mulțumită. Am acordat tuturor premii, diplome și cupe. Nu există la cei mici învingători și învinși, toți trebuie stimulați, premiați.” declară pentru oltenitainfo profesoara Cristiana Drăgan, președintele AJSpT Călărași.
Copii Handbal Handbal Grup
Aceasta ne lămurește despre beneficiile sportului de la vârste mici, mulțumind totodată celor implicați. ”Sportul la copii oferă multe beneficii, atât la nivel de dezvoltare fizică în armonie cu gândirea, ci și la nivelul socializării și al unei sănătăți pe termen lung. Mișcarea oferă copiilor șansa de a se dezvolta armonios. Practicat în echipă sau în cadru organizat, sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili. O activitate fizică constantă (2-3 ori pe săptămână), începută de la vârsta de 3-4 ani are un rol preventiv foarte important: întărește imunitatea, previne îmbolnăvirile, previne obezitatea, ajută la dezvoltarea musculaturii, întărește sistemul osos, ajută la o ținută corectă și foarte important echilibrează sistemul endocrin al copilului. Are un rol extrem de important în dezvoltarea mentală și psihiă sănătoasă a celor mici. Pentru copii practicarea unui sport a devenit ceva rar. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, copiii preferă jocurile și sporturile virtuale în defavoarea celor reale. Adulții trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să își încurajeze copiii să facă sport de la vârste fragede.” mai spune Cristiana Drăgan.
Echipa Cristina Mini HandbalInvitații au arătat satisfacție la organizare, față de participare. Profesoara de sport mulțumește celor ce i-au fost alături : arbitrilor, Asistentelor de la Ambulanță, voluntarilor, conducerii Liceului ”Neagoe Basarab” Oltenița, părinților, invitaților, tuturor spectatorilor.
Echipa Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 2 =

64 + = 74

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie