Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

De ziua lor, copiii olteniţeni vor participa la concursuri şi desene pe asfalt, carnaval, concurs de pictură

Ziua Copilului vine la Olteniţa cu provocări sportive. Aşadar, în Parcul Central din Olteniţa se vor desfăşura mai multe concursuri. De la ora 10,00 se va da startul unui concurs de alergare în saci, la ora 10,15 desene pe asfalt, apoi un concurs de aruncare la coş-baschet la care vor participa în etape clasele V-VIII, IX-XII şi adulţi.
De asemenea, va avea loc un concurs de Frisby începând cu ora 11,00, copii de grădiniţe şi cei din clasele I-IV se vor întrece cu rolele iar într-un alt segment al parcului se va desfăşura un concurs de pictură cu tema „Ţara Copilăriei”. În jurul orei prânzului se va organiza o paradă de costume de carnaval.
Profesor de sport Cristiana Drăgan se va afla în mijlocul concurenţi
lor, participanţilor la competiţii, scopul acţiunii fiind acela de a dezvolta în spiritul copiilor ideea de mişcare, adoptarea unui stil de viaţă sănătos constituind un important motiv pentru a agrea sportul.

1 iunie

Cei care organizează acţiunea programată pentru 1 Iunie sunt Deputat Raluca Surdu, Senator Iulian Dumitrescu, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Primăria Olteniţa.

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a aprecia si iubi copiii si de ce nu de a-i pregati pentru un viitor sanatos, fericit si plin de succese.

Ziua copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (Universal Children’s Day).

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

 

3 Responses to De ziua lor, copiii olteniţeni vor participa la concursuri şi desene pe asfalt, carnaval, concurs de pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 30 = 36

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Floralia şi Floriile/Duminica stâlpărilor – origine, semnificaţie, simboluri Floralia sau …
Corespondenta la redactie