Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

De ziua lor, copiii olteniţeni vor participa la concursuri şi desene pe asfalt, carnaval, concurs de pictură

Ziua Copilului vine la Olteniţa cu provocări sportive. Aşadar, în Parcul Central din Olteniţa se vor desfăşura mai multe concursuri. De la ora 10,00 se va da startul unui concurs de alergare în saci, la ora 10,15 desene pe asfalt, apoi un concurs de aruncare la coş-baschet la care vor participa în etape clasele V-VIII, IX-XII şi adulţi.
De asemenea, va avea loc un concurs de Frisby începând cu ora 11,00, copii de grădiniţe şi cei din clasele I-IV se vor întrece cu rolele iar într-un alt segment al parcului se va desfăşura un concurs de pictură cu tema „Ţara Copilăriei”. În jurul orei prânzului se va organiza o paradă de costume de carnaval.
Profesor de sport Cristiana Drăgan se va afla în mijlocul concurenţi
lor, participanţilor la competiţii, scopul acţiunii fiind acela de a dezvolta în spiritul copiilor ideea de mişcare, adoptarea unui stil de viaţă sănătos constituind un important motiv pentru a agrea sportul.

1 iunie

Cei care organizează acţiunea programată pentru 1 Iunie sunt Deputat Raluca Surdu, Senator Iulian Dumitrescu, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Primăria Olteniţa.

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a aprecia si iubi copiii si de ce nu de a-i pregati pentru un viitor sanatos, fericit si plin de succese.

Ziua copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (Universal Children’s Day).

În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

 

3 Responses to De ziua lor, copiii olteniţeni vor participa la concursuri şi desene pe asfalt, carnaval, concurs de pictură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 8 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie