Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Deputatul Raluca Surdu ne vorbește despre seriozitate, într-o vreme a neîncrederii

Deputatul Colegiului 5 al județului Călărași, Raluca Surdu, vorbește despre seriozitatea umană ca fiind un progres, o atitudine de care oamenii au nevoie pentru a alege corect, pentru a nu cădea pradă frivolității. Aceasta transmite oltenițenilor, tuturor celor din Colegiul său, românilor în general, un mesaj liberal:

”Seriozitatea presupune să faci ceea ce spui și să spui ceea ce faci. Este ușor de jonglat cu așteptări, de canalizat dezamăgiri, de exploatat frustrări. Este greu de conturat o viziune, de coagulat energii pozitive, de construit.

Seriozitatea presupune să lași faptele să vorbească pentru tine, să-i lași pe alții să ți se alăture în ceea ce faci, nu în ceea ce ești.

Raluca-SurduÎn inocența lor, cei mici sunt serioși. Toți copiii am fost serioși. Ulterior, pe parcurs am fost virusați de așteptările celorlalți, de presiunea de a fi mai buni decât alții, nu decât am fost noi până atunci. Seriozitatea este necesară în politică, în testarea materialului de susținere a democrației, care este încrederea. Seriozitatea de partea politicienilor este clamată de cei reprezentați și chemați periodic la vot. Existența sau lipsa acesteia ar trebui cântărită și apreciată/sancționată la urne. Seriozitate din partea votanților este minimum, și în același timp strictul necesar, pentru păstrarea și întărirea unui regim democratic, deschis, liberal în sensul respectării drepturilor și libertăților fiecăruia dintre noi, în individualitatea lui, în diversitatea care ne este specifică.

Să votăm, deci, cu seriozitate și să acționăm cu seriozitate.” semnează deputat PNL, Raluca Surdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =

69 − = 60

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie