Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Deputatul Raluca Surdu ne vorbește despre seriozitate, într-o vreme a neîncrederii

Deputatul Colegiului 5 al județului Călărași, Raluca Surdu, vorbește despre seriozitatea umană ca fiind un progres, o atitudine de care oamenii au nevoie pentru a alege corect, pentru a nu cădea pradă frivolității. Aceasta transmite oltenițenilor, tuturor celor din Colegiul său, românilor în general, un mesaj liberal:

”Seriozitatea presupune să faci ceea ce spui și să spui ceea ce faci. Este ușor de jonglat cu așteptări, de canalizat dezamăgiri, de exploatat frustrări. Este greu de conturat o viziune, de coagulat energii pozitive, de construit.

Seriozitatea presupune să lași faptele să vorbească pentru tine, să-i lași pe alții să ți se alăture în ceea ce faci, nu în ceea ce ești.

Raluca-SurduÎn inocența lor, cei mici sunt serioși. Toți copiii am fost serioși. Ulterior, pe parcurs am fost virusați de așteptările celorlalți, de presiunea de a fi mai buni decât alții, nu decât am fost noi până atunci. Seriozitatea este necesară în politică, în testarea materialului de susținere a democrației, care este încrederea. Seriozitatea de partea politicienilor este clamată de cei reprezentați și chemați periodic la vot. Existența sau lipsa acesteia ar trebui cântărită și apreciată/sancționată la urne. Seriozitate din partea votanților este minimum, și în același timp strictul necesar, pentru păstrarea și întărirea unui regim democratic, deschis, liberal în sensul respectării drepturilor și libertăților fiecăruia dintre noi, în individualitatea lui, în diversitatea care ne este specifică.

Să votăm, deci, cu seriozitate și să acționăm cu seriozitate.” semnează deputat PNL, Raluca Surdu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − seven =

5 + 1 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie