Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Despre femeie – „excesul de dragoste al femeii este dat ca bărbații să se poată umaniza”

Respectul față de femeie este în primul rând respectul față de viață. Mereu neînțelese, mereu prea puțin iubite, femeile rămân un mister chiar și pentru ele însele. Fascinante ambasadoare ale frumuseții și gingășiei, ale dârzeniei și iubirii, ele reușesc doar prin simpla lor prezență să facă viața mai interesantă, lumina mai blândă, greutățile mai ușoare, durerile mai suportabile, provocările mai mari, competitivitatea mai acerbă, autotransformarea mai dorită!

Să le deslușim misterul sau doar să le iubim? O dilemă mereu de actualitate, un mister mereu în mișcare. Femeia! –  o mare putere, însă prea puțin cunoscută, chiar și de ea însăși!

Puține femei sunt conștiente de puterea pe care o au. Puțini bărbați și le doresc cu adevărat trezite, în deplinătatea puterilor lor! În general, femeile au nevoie de mai multă încredere în ele însele, dar și de bărbați capabili să le asigure cadrul adecvat dezvoltării lor. Este necesar pentru orice femeie să aibă în viața ei un bărbat care să-i inspire siguranță, pentru că numai astfel ea va ști apoi să se abandoneze propriei naturi și să-și trezească sufletul, sufletul ei profund misterios, copleșitor, fascinant, complex, uluitor.

O femeie puternică nu este femeia care și-a dezvoltat atribute specifice masculinității, ci femeia conștientă de feminitatea ei, adusă la stadiul de exprimare plenară. Puterea unei femei nu vine din faptul că știe să trăiască pe picioarele ei, așa cum au ajuns să creadă mulți bărbați în zilele noastre că ar trebui să fie o femeie. Puterea unei femei provine din faptul că se poate abandona total misterului din propriul ei suflet, se poate abandona cu totul iubirii ca Principiu Etern și Absolut, se poate abandona emoțiilor copleșitoare și inefabile. Bărbații au o atracție mai mare față de femeile așa-zis independente, dar fug de o femeie care li se abandonează cu totul, care îi copleșește cu iubire și li se dăruiește fără rezerve, pentru că în fața unei asemenea femei, trebuie să vii cu o masculinitate pe masură, cu o putere a verticalității de excepție, cu o deschidere plină de curaj față de misterele vieții. În fața unei femei capabilă să manifeste emoții cît Universul de mari, tu, ca bărbat, trebuie să creezi spațiul care să le cuprindă, altfel produc dezastre și în tine și în ea. Pentru a genera atât de mult spațiu cât să cuprindă sufletul unei femei îndrăgostite, nu este chiar la îndemâna oricui! Și atunci preferăm iubirile călduțe, emoțiile temperate, frivolitatea! Fie totuși ca … în vastitatea lumii, miraculoasele iubiri să înflorească! Fie ca femeile excepționale să întâlnească bărbați de excepție! Fie ca orice femeie și orice bărbat să trăiască o iubire excepțională! Iubirea să ne trezească deopotrivă pe toți! (artadeatrai.ro)

”Bărbatul trebuie să conștientizeze următoarele: femeia este un vas de iubire și are nevoie încontinuu de iubire. Fără iubire moare, nu poate supraviețui. Trăiește din și cu iubire. Din această cauză, bărbatul trebuie să fie atent permanent, să îi spună și să îi arate în mod practic această iubire, zi de zi. Și pentru că femeia este dependentă de dragoste.
Excesul de dragoste al femeii este dat ca bărbații să se poată umaniza, să poată exersa dragostea lor.” (citate din Cartea Cu picioarele pe pământ,  ediție extinsă,  autor Ionuț RITEȘ)
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie