Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Dezechilibrate de foc, berzele mor în timp ce traversează Grecia

Sute de berze migratoare care traversează Grecia spre Africa au murit, victime ale incendiilor care au devastat țara mediteraneană, transmite Reuters. Păsările migratoare au fost dezorientate din cauza flăcărilor, s-au rătăcit și au murit.

ONG-urile de mediu sunt cele care au descoperit impactul incendiilor asupra berzelor.

În fiecare an, stoluri de berze traversează teritoriul Greciei prin zona Atenei, mergând spre sudul țării, unde așteaptă curenții de aer favorabili care să le ajute să traverseze Mediterana spre Africa.

Maria Ganoti, președintele ONG-ului ANIMA care îngrijește animale sălbatice rănite, a declarat pentru Reuters că păsările au fost surprinse de flăcări exact când traversau zonele afectate de incendii.

Alte berze au încercat să evite zonele afectate și s-au rătăcit în zone urbane pe care nu le cunosc, unde s-au rănit ori au murit din cauza altor pericole necunoscute.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie