Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Doi cetăţeni britanici scoşi din încurcătură de poliţiştii noştri de frontieră

UP DATE 14,45 :
Potrivit unor informaţii on line oferite de o cititoare oltenitainfo, Ramona Omet, deplasarea către cetăţenii britanici s-a făcut cu ambarcaţiunea Poliţiei de Frontieră, însă manevrele de scoatere a iahtului din nisip au fost făcute sub îndrumarea reprezentatului Căpităniei, Claudiu Omet, deţinător de brevet maritim, având grad de ofiţer maritim pe tancuri chimice, expertiză profesionistă pentru asemenea situaţii. Aceasta ne mai informează că deşi iahtul se afla în partea bulgarilor, aceştia nu au răspuns apelurilor britanicilor prin staţie. Claudiu Omet a observat că britanicul vrea să apeleze la procedura de urgenţă Mayday, astfel că a lansat apel către conducerea Căpităniei Portului pentru intervenţie. Astfel s-a ajuns la intervenţia Poliţiei de Frontieră. Aceeaşi sursă ne spune că la Căpitănie există şalupă, însă pentru a fi folosită este nevoie de barcagiu.

Procedura de Urgenţă Mayday este un apel de primejdie urmat de mesaj. Mesajul de primejdie are rolul de a furniza informaţiile esenţiale pentru eficientizarea operaţiunilor de salvare. Apelul/mesajul de primejdie, poate fi repetat ori de câte ori se consideră necesar şi este posibil, respectiv până la primirea unei confirmări de recepţie. Pe cât posibil trebuie utilizate şi perioadele de tăcere radio, când şansele ca apelul de primejdie să fie auzit sunt mult mai mari. De regulă situaţiile care justifică transmiterea unui mesaj de primejdie sunt: gaura de apa (flooding), coliziune (collision), eşuare (grounding), incendiu (fire), explozie (explosion), pierderea stabilităţii-răsturnare (capsizing), scufundare (sinking).
Situaţia de urgenţă nu poate fi rezolvată cu mijloacele bordului şi este necesară o asistenţă din partea altor nave, dar dacă asistenţa soseşte în timp util, nu există riscuri imediate.

Felicitări pentru intervenţie atât reprezentantului Căpităniei, Claudiu Omet cât şi Poliţiei de Frontieră


 

Poliţiştii de frontieră au salvat doi cetăţeni britanici la finalul săptămânii trecute. Şeful Căpităniei Portului Olteniţa a anunţat telefonic poliţia de frontieră din teritoriu despre faptul că în dreptul km flv 405, pe direcţia localităţii Mânăstirea, se află un iaht eşuat care a solicitat ajutor prin staţia radio. iaht esuat CL 27.06.2014 1Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, comisar şef Vasile Chiru, s-a dispus trimiterea de urgenţă în zonă a unei ambarcaţii rapide, care avea la bord, în afară de echipajul poliţiei de frontieră şi un reprezentant al Căpităniei.
La faţa locului, echipa trimisă a constatat că o ambarcaţie sub pavilion britanic cu doi cetăţeni britanici la bord, se afla eşuată pe o banchiză de nisip, la aproximativ 350 m de malul românesc al fluviului Dunărea. iaht esuat CL 27.06.2014 2Prin câteva operaţiuni specifice unor astfel de situaţii s-a procedat la dezeşuare, iar în jurul orei 15:00 iahtul a fost repus în poziţie de plutire. Acesta şi-a continuat deplasarea în direcţia aval, după ce poliţiştii de frontieră s-au asigurat că cei doi pasageri de la bord nu au nevoie de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea se află în perfectă stare de funcţionare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

71 − = 64

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie