Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

După 70 de ani, prima nuntă regală din România: Principele Nicolae s-a căsătorit cu Alina Maria Binder

Duminică, 30 septembrie, la Sinaia a avut loc prima nuntă regală din ultimii 70 de ani. Nepotul Regelui Mihai, Principele Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 33 de ani, s-a căsătorit cu aleasa lui Alina-Maria Binder, în vârstă de 30 de ani. 

Nicolae și Alina s-au căsătorit civil în Anglia anul trecut, iar duminică s-au cununat religios și au organizat o recepție pentru invitații lor.
Slujba a avut loc la biserica Sf. Ilie din Sinaia și a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului. Cei prezenți au putut vedea slujba pe un ecran amplasat în fața bisericii. Pentru această ocazie, biserica din Sinaia a fost înfrumusețată și s-a schimbat mobilierul, cheltuielile fiind suportate de un susținător al casei regale, potrivit adevarul.ro.

Conform unui program urmat cu strictețe, cuplul a părăsit biserica la ora 15:30 și a pornit către către cazinoul din Sinaia, într-o caleașcă de poveste. Pe traseu, tinerii au fost însoțiți de grupuri folclorice din mai multe zone ale României. Ajunși la cazinoul din Sinaia, Nicolae și Alina au salutat publicul din balcon, apoi și-au primit invitații la recepția care a avut loc în Sala Oglinzilor.

Rochia de mireasă purtată de Alina Maria BInder este creația unui designer român

Rochia de mireasă purtată de Alina-Maria Binder a fost creată de un designer român și a inclus motive discrete inspirate din portul săsesc. Pe 19 iulie 2017, când a fost cerută în căsătorie, Alina a primit de la Nicolae un inel de logodnă cu diamante și un safir, având inscripționate numele celor doi și data cererii în căsătorie.
Meniul oferit celor peste 200 de invitați din toată lumea a inclus preparate românești, iar despre invitațiile de nuntă, Nicolae declara: ”Am ales să punem într-un plic ceva din manuscrisul Reginei. Am vrut să legăm nunta un pic de familia mea, chiar dacă strămoşii mei nu vor fi prezenţi la nuntă. Alina o admiră foarte mult pe Regina Maria şi noi am vrut să includem ceva mic, dar semnificativ.”

Familia regală nu a participat la nuntă

După ce i s-a retras titlul regal, Nicolae a avut o relație încordată cu familia regală a României, lucru care a fost vizibil și la înmormântarea Regelui Mihai. Deși au primit invitații, Principesa Margareta și Principesa Elena, mătușa și mama mirelui, nu au dorit să ia parte la nunta de la Sinaia.
Surse apropiate lui Nicolae au dezvăluit pentru presa din România că familia regală a ales să ignore invitațiile, pe care mirii le-au primit înapoi nedeschise.

Nunta principelui Nicolae cu Alina-Maria Binder este prima nuntă regală care are loc în România după 70 de ani. Ultima a fost nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. Istoria nunților regale românești a început, însă, în anul 1869, o dată cu căsătoria lui Carol I cu Principesa Elisabeta. Primele festivități de acest gen cu adevărat memorabile au fost prilejuite de nunta Principelui Moștenitor Ferdinand cu prințesa Maria. A urmat nunta de argint a lui Carol I cu regina Elisabeta, desfășurată la București în 1894.

Nicholas de Roumanie Medforth Mills dezvăluit într-o postare pe Facebook că a cerut-o în căsătorie în timpul unei vacanţe pe care au petrecut-o în Marea Britanie. La nunta lui Nicolae au fost invitați mai mulți reprezentanți ai nobilimii europene.

Alina Maria Binder este absolventă a Școlii de Muzică și Arte Plastice din București și a unui master în Relații Internaționale și Integrare Europeană. Ea a lucrat ca purtător de cuvânt la Asociația Aviatorilor, iar acum urmează un curs pentru a obține atestatul de copilot, fiid pasionată de aviație.
Alina s-a născut la Constanța, dar pe când avea un an părinții au decis să se mute la București, locuind acolo. Cu toate acestea însă, vacanțele de vară și le-a petrecut în Constanța și Alțâna. De aici, era bunica ei, din partea tatălui, Susanna Schöpp.
Timpul petrecut la Alțâna (județul Sibiu) îi amintește de anii fericiți ai copilăriei, când se juca cu fratele ei pe dealurile din sat și cum urmărea zumzetul albinelor. „Cel mai delicios și așteptat moment era vizita la mătușa mea, care de fiecare dată ne așteaptă cu prăjitura preferată -hencles. Gândul la această prăjitură, ne ținea pe mine și pe fratele meu într-o continuă așteptare, sperând în fiecare dimineață că va fi una dintre zilele de vizită. De fiecare dată când mă reîntorc acolo, mătușa mea mă așteaptă cu povești frumoase, prăjitura copilăriei și o energie inepuizabilă. În casă și în sufletul ei păstrează și respecta cu sfințenie tradiția săsească. Îmi mai amintesc de asemenea de timpul petrecut în grădină, printre stupii de albine. Îmi plăcea să le ascult zumzetul și să le urmăresc ritualul zilnic. Învățasem că albinele sunt foarte organizate și fiecare dintre ele are o sarcină bine stabilită”, povestește tânăra pentru turnulsfatului.ro

Fostul principe Nicolae și Alina-Maria Binder au apărut în public pentru prima dată împreună în 2016, la botezul copilului Prinţului Jean de Orléans. Însă, cei doi se cunoşteau de mai multă vreme. În septembrie 2014, Alina Binder l-a susţinut pe fostul principe cu o donaţie de 500 de lei pentru Triathlonul pentru promovarea lecturii.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie